תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: המלצה לכלי שמיועד ל25 אלף קילומטר בשנה

צפייה משולבת

Junior Member

המלצה לכלי שמיועד ל25 אלף קילומטר בשנה

שלום, צריך את עזרתכם בנוגע לבחירת כלי אופנוע / קטנוע ואל הדרישות שלי פחות או יותר:

- 25 אלף קילומטראז' שנתי.
    - השימוש הוא בין שנה לשנתיים בלבד.
    - מבחינת מחיר אני הולך לפי כסף שמתבזבז על ירידת ערך ולא מחיר הכלי עצמו, מנסה למצוא עד 1500 שקל לחודש כולל ירידת ערך, ביטוח וטיפולים.
    - המטרה היא לחסוך זמן בפקקים, אני נוסע הרבה בתל אביב אז שיהיה קליל ויהיה אפשר לזגזג בקלות יחסית.
    - מבחינת הנאה מעדיף אופנוע כמובן אבל קטנוע גם אפשרי במידה וההבדלים במחיר גדולים.
    - כמובן נוסע גם לא מעט נסיעות ארוכות בכבישים מהירים.
    - שיהיה אפשר לשים ארגז מאחורה חובה.
    - כמה שיהיה אפשר לבחור כלי שיהיה קל למכור אותו בסוף התקופה.

יש לי רישיון A1.

תודה רבה :]

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    א. לא כלי חדש. אלא משומש בן שנתיים שלוש עם ק"מ נמוך.
    ב. הקלאסי בשבילך הוא קטנוע 400 כלשהו., או טימקס (אם אתה מסוגל לישון בידיעה שהוא לא יהיה בבוקר) אבל אם אתה רוצה אופנוע אז סדרת ה500 של הונדה. שוק טוב.

אם היית אומר שאתה רוצה להחזיק אותו לעשר שנים. הייתי רושם לך nc750.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    א. לא כלי חדש. אלא משומש בן שנתיים שלוש עם ק"מ נמוך.
    ב. הקלאסי בשבילך הוא קטנוע 400 כלשהו., או טימקס (אם אתה מסוגל לישון בידיעה שהוא לא יהיה בבוקר) אבל אם אתה רוצה אופנוע אז סדרת ה500 של הונדה. שוק טוב.

תודה על התגובה
    נסעתי עם ההונדה 500 אדוונג'רס ולא היה לי נוח בכלל עם הפקקים
    אני מבין שהcb500f יהיה יותר נוח לפקקים מבחינת תזוזתיות?

Member

יכול להרחיב בנושא? למה רק אם ל 10 שנים?

לא.לפקקים יהיה לך נוח קטנוע.

אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. הפקקים, או הבינעירוני. והיום קטנועי 400 מספקים כל מה שתרצה בבינערוני. פשוט פחות כיף.
    בנוסף, רכיבה על אופנוע בינוני בפקקים זאת מיומנות נרכשת. אי אפשר להתרשם מהיכולות של עצמך מרכיבת מבחן, גם לא אחת של כמה ימים.
    ועדיין. עד לפני שנתיים ביליתי את רוב ימי על הכבישים של גוש דן עם קטנועים ואופנועים. אין צה להשוות בין הזריזות שנותן לך קטנוע לבין אופנוע. גם כשאתה מיומן. אפילו הטימקס, שמבחינת גודל ומשקל הוא כבר אופנוע לכל דבר, משתחל בקלות כמו שאף אופנוע לא יצליח ברגע שלומדים לעבוד איתו.
    הבעיה עם טימקס- עלויות אחזקה לא שפויות. גניב בטירוף. ולפחות עד שנכנסו כל הmt והxadv היה מקור להצקות של שוטרים. היום קצת פחות.

חוזר לשורה התחתונה, כמה הרגש שלך צועק אופנוע? כי אני בסוף הגעתי למצב שחזרתי לאופנוע פשוט בגלל שהנשמה שלי לא יכלה יותר לנסוע על אסלה עם גלגלים (וחלק מהאסלות האלו יכלו, דינמית, לתת בראש ללא מעט אופנועים. זה פשוט לא אותו דבר).

נ.ב.
    אולי ורסיס הקטן, סווארטפילן 401 או קטמ 390 יהיו לך יותר קלילים. לא ניסיתי אותם. לא כולם יצטיינו בבין עירוני ארוך, והשוק שלהם יותר קשה.

Junior Member
    אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. הפקקים, או הבינעירוני. והיום קטנועי 400 מספקים כל מה שתרצה בבינערוני. פשוט פחות כיף.
    בנוסף, רכיבה על אופנוע בינוני בפקקים זאת מיומנות נרכשת. אי אפשר להתרשם מהיכולות של עצמך מרכיבת מבחן, גם לא אחת של כמה ימים.
    ועדיין. עד לפני שנתיים ביליתי את רוב ימי על הכבישים של גוש דן עם קטנועים ואופנועים. אין צה להשוות בין הזריזות שנותן לך קטנוע לבין אופנוע. גם כשאתה מיומן. אפילו הטימקס, שמבחינת גודל ומשקל הוא כבר אופנוע לכל דבר, משתחל בקלות כמו שאף אופנוע לא יצליח ברגע שלומדים לעבוד איתו.
    הבעיה עם טימקס- עלויות אחזקה לא שפויות. גניב בטירוף. ולפחות עד שנכנסו כל הmt והxadv היה מקור להצקות של שוטרים. היום קצת פחות.

חוזר לשורה התחתונה, כמה הרגש שלך צועק אופנוע? כי אני בסוף הגעתי למצב שחזרתי לאופנוע פשוט בגלל שהנשמה שלי לא יכלה יותר לנסוע על אסלה עם גלגלים (וחלק מהאסלות האלו יכלו, דינמית, לתת בראש ללא מעט אופנועים. זה פשוט לא אותו דבר).

נ.ב.
    אולי ורסיס הקטן, סווארטפילן 401 או קטמ 390 יהיו לך יותר קלילים. לא ניסיתי אותם. לא כולם יצטיינו בבין עירוני ארוך, והשוק שלהם יותר קשה.
    יש לי הרבה ניסיון עם מובי 125 אז אני יודע איזה מטורף קטנוע בפקקים
    מצד שני הכיף שבלהעביר הילוכים באופנוע זה משהו אחר
    מה עם Z400? לא יכול לתפוס? עד כמה הוא נחות בפקקים מקטנוע? הרי בהשוואה לרכב הוא עדיין יקצר לי את הזמן המון. אני לא מחפש להגיע ממקום למקום כמו שליח. פשוט לא להיתקע בפקקים ולבזבז על זה זמן מיותר

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי aviad13 צפיה בהודעה
    יש לי הרבה ניסיון עם מובי 125 אז אני יודע איזה מטורף קטנוע בפקקים
    מצד שני הכיף שבלהעביר הילוכים באופנוע זה משהו אחר
    מה עם Z400? לא יכול לתפוס? עד כמה הוא נחות בפקקים מקטנוע? הרי בהשוואה לרכב הוא עדיין יקצר לי את הזמן המון. אני לא מחפש להגיע ממקום למקום כמו שליח. פשוט לא להיתקע בפקקים ולבזבז על זה זמן מיותר
    כל אופנוע יתאים לך.
    ה-Z400 הוא אחלה. גם ה-SV650 הוא אחלה. גם ההונדות 500, וגם הרויאל אנפילד אינטרספטור. אפילו ק.ט.מ דיוק 390 או הוסקקורנה סוורטפילן הם אחלה.
    השאלה היא, שוב, מה הצרכים.
    כדי להתמודד עם פקקים ותנועה עירונית - הכי טוב דו"ש.
    עם רכיבות למרחקים - אדוונצ'ר.
    לעשות הכל בצורה סבירה עד טובה - אדוונצ'ר, אבל גם נייקד יכול.
    אני מציע לך לנסות לרכב על כמה אופנועים, ואז לראות מה מדבר אליך יותר. למה שלא תיקח רכיבת מבחן על הסוורטפילן 401 ועל האדוונצ'ר 390? למה שלא תעשה רכיבת מבחן על SV650 ועל ויסטרום? רכיבת מבחן על MT-07 טרייסר אתה פשוט חייב לעצמך, ובשביל הכיף שלב עוד אופנוע-שניים ששונים מה"עדר".
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי aviad13 צפיה בהודעה
    שלום, צריך את עזרתכם בנוגע לבחירת כלי אופנוע / קטנוע ואל הדרישות שלי פחות או יותר:

- 25 אלף קילומטראז' שנתי.
    - השימוש הוא בין שנה לשנתיים בלבד.
    - מבחינת מחיר אני הולך לפי כסף שמתבזבז על ירידת ערך ולא מחיר הכלי עצמו, מנסה למצוא עד 1500 שקל לחודש כולל ירידת ערך, ביטוח וטיפולים.
    - המטרה היא לחסוך זמן בפקקים, אני נוסע הרבה בתל אביב אז שיהיה קליל ויהיה אפשר לזגזג בקלות יחסית.
    - מבחינת הנאה מעדיף אופנוע כמובן אבל קטנוע גם אפשרי במידה וההבדלים במחיר גדולים.
    - כמובן נוסע גם לא מעט נסיעות ארוכות בכבישים מהירים.
    - שיהיה אפשר לשים ארגז מאחורה חובה.
    - כמה שיהיה אפשר לבחור כלי שיהיה קל למכור אותו בסוף התקופה.

יש לי רישיון A1.

תודה רבה :]
    תראה...
    אתה מתכוון לשים על האופנוע 50 אלף ק"מ בשנתיים. זה הרבה וכמעט בוודאות יפגע במחיר המכירה, כך שצפויה לך ירידת ערך גבוהה יחסית.
    1500 שקל בחודש לירידת ערך, ביטוח וטיפולים זה כמעט לא ריאלי בקילומטראז'ים האלה.
    לדוגמה - אלה המספרים שהערכתי לפני כמה שנים, לפני שעלו מחירי הביטוחים, הדלק והחלפים - ובאחזקה עצמית של האופנוע, ללא שירותי מוסך.

מבחינה כלכלית, כנראה שהכי נכון זה לקנות אופנוע או קטנוע 250 סמ"ק (סליחה - 249, ותודה לרגולטור על כך) עם ק"מ נמוך, ובעוד שנתיים למכור אותו באלפים בודדים.
    פתרון יותר מורכב (אבל ריאלי) זה לרכוש אופנוע עמיד ואמין משנתון לא חדש כל כך (למשל, SV650 16-17 או הונדה 500 כלשהו משנתון 13-17) אבל עם קילומטראז' אפסי, ובעוד שנתיים למכור אותו עם קילומטראז' "סטנדרטי" לשנתון. עדיין תצטרך להוריד ממחיר המחירון, כי השוק מלא בכלים שנסעו משמעותית פחות - אבל לפחות תצליח למכור ולא תפסיד הון.

אז מה הדגמים שיכולים להיות רלוונטיים?
    קטנועים - ג'וימקס/פורצה 250 (אם אתה רוצה להישאר בביטוח בנמוך, ומוכן לספוג את הפגיעה ביכולת הבינעירונית). אולי גם איקסמקס 250 או איקסאיבו, אם תמצא כלי שנסע מעט וטופל היטב.
    בוורלי 350 (קטנוע עירוני ובין-עירוני מעולה. ניתן להשיג כלים שלא נסעו הרבה במחירים מפתים, סביר להניח שעם קילומוטראז' גבוה יקנו אותו ממך רק לפירוק).
    כל שאר הקטנועים.

אופנועים:
    SV650 - אמין מאוד, כיף לרכיבה, לא יקר לקניה. לא הכי נוח בבינעירוני אבל סביר. יש גרסה מוגבלת ל-A1.
    סדרת ה-500 של הונדה - כלים אמינים, די נוחים. לטעמי מעט יקרים ביחס לתמורה. לא הכי מעניינים ומהנים לרכיבה, יותר כלים של א' ל-ב'.
    MT-07 טרייסר - כמעט מושלם בתור אופנוע ליומיום. נוח בעיר ומחוץ לעיר, יחסית מהנה לרכיבה, אמין, לא יקר לאחזקה (אם לא נכנסים למוסך היבואן שגובה כמעט אלפיה על החלפת שמן ללא פילטר ו"בדיקה כללית").

CRF250 RALLY - לצערי היבוא של הדגם הופסק. כלי עם יכולת עירונית-פרברית מעולה, ויכולת שטח קלה לטיולים. בבין-עירוני מהיר הוא לא מצטיין, בלשון המעטה. אמור להיות הכי זול לתחזוקה שאוופנוע יכול להיות, ובו זמנית אמין.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 28-09-2023 בשעה 10:05.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

אם השיקולים הכלכליים חשובים לך, ובא לך אופנוע ולא קטנוע - הנה האופציה הכי זולה (כנראה) שתוכל למצוא.
    https://www.yad2.co.il/s/c/2c4mr8cj
    אופנוע פשוט, חלקים זולים, יכול להתמודד עם בינעירוני, לא יקר לאחזקה, ופורסם כחדש ב-13K (אחרי ששכב 5 שנים במחסני היבואן).
    גם אם אחרי שנתיים תמכור אותו לחלקים, עדיין עשית אחלה עסקה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אם השיקולים הכלכליים חשובים לך, ובא לך אופנוע ולא קטנוע - הנה האופציה הכי זולה (כנראה) שתוכל למצוא.
    https://www.yad2.co.il/s/c/2c4mr8cj
    אופנוע פשוט, חלקים זולים, יכול להתמודד עם בינעירוני, לא יקר לאחזקה, ופורסם כחדש ב-13K (אחרי ששכב 5 שנים במחסני היבואן).
    גם אם אחרי שנתיים תמכור אותו לחלקים, עדיין עשית אחלה עסקה.
    נשמעת אופציה מעניינת
    תודה על ההשקעה בתגובה!