התמונות לא ברורות לא הבנתי איפה אתה רואה נזילה
שבדקת אחרי שעצרת כמה שמן היה?
נשמע כאילו הוא לא סגר מספיק את הבורג ריקון
אם בכלל יש עוד פה מישהו...?
טנרה 660 שנת 2009, עבד תקין. הכנסתי אותו לטיפול גדול (40K ק"מ - שסתומים, פלאג, שמן, ...).
למחרת אחרי 10ק"מ פתאום עשן לבן - כל האופנוע והכביש סביבי מלא שמן, חשבתי שהפקק לא ישב טוב אבל נלחצתי לרגע אז לא שמתי לב והוצאתי והחזרתי (כדי לראות כמה נשאר).
בגלל שזה היה למחרת הטיפול קראתי למוסכניק שלקח אותו.
חשבתי שזה רק הפקק אז הוא רק ישטוף אותו ומקסימום יחליף איזשהו אטם.
אבל היום הוא מראה לי איזשהי נקודה שיש פגיעה בצבע ואומר שהנזילה משם ושיטפלו בזה שבוע הבא.
האופנוע לא נפל כבר שנים, הוא אומר שאם ככה אז זה פשוט קרה עם הזמן ואולי ההחלפת שמן רק "הראתה את זה"
ושהוא יטפל בזה שבוע הבא.
זה בכלל הגיוני שהנזילה משם? זה מהטיפול? אולי בורג שהיה תקוע והוא הפעיל עליו כח? זה בכלל באמת רק יצא מהפקק למעלה? זה באמת מנפילה והחזיק שנים ובדיוק אחרי הטיפול התחיל לנזול (הכלוב לא אמור להגן בדיוק על זה?)? גם נזל כל כך הרבה תוך כמה שניות דרך חור שאני אפילו לא רואה אותו?
xxc.jpg
20231020_133349.jpg
התמונות לא ברורות לא הבנתי איפה אתה רואה נזילה
שבדקת אחרי שעצרת כמה שמן היה?
נשמע כאילו הוא לא סגר מספיק את הבורג ריקון
אני לא רואה נזילה. האופנוע עכשיו במוסך והוא שטף אותו ועכשיו הוא רוקן שוב את השמן אז גם אין שמן.
השמן ירד עד הlow טולי טיפה מתחת (כשיום קודם הוא מילא בדיוק ל-high)
השמן השפריץ עד למעלה (עד הכידון) אבל לא הצלחתי לראות מאיפה הוא יצא. וחשבתי שאולי מהפקק מילוי (שנמצא מתחת לכידון)
הוא אומר שכשהוא ממלא שמן הוא רואה שנוזל מהנקודה הזו
הגעתי אליו, אני חושב שבאמת הנזילה הייתה ממקום אחר. כדי לראות את הנזילה שם הוא לחץ נוזל עד שהוא ראה משם שיוצאת טיפה או שתיים.
הוא מספר לי שככה לאט לאט זה יורד, אבל מה שקרה זה היה בפעם אחת יצא מלא (והוא גם ראה את זה, הוא בעצמו אסף אותי איפה שהייתי וראה בדיוק שהכל נשפך במקום אחד).
עכשיו הוא כבר קילף את הצבע בנקודה הזו אז אתן לו לסגור את זה עם דבק וזהו.
העיקר הוא מתעקש שהחור הזה לא בגלל הטיפול שלו, אבל מי בכלל מדבר על החור הזה.
סתם, מעצבן, זה המחיר של לתת למוסכניק במקום לעשות לבד.
(והוא הכי קרוב אליי, וסמכתי שהוא בסדר)
במידה ומדובר במנוע עם עוקה רטובה (אגן שמן)
הכי סביר שהנזילה היא מאטם מכסה שסתומים.
הוא פורק לביצוע כיוון השסתומים.