עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 21 מ 21

אשכול: מצברי הליתיום של POWEROAD

Senior Member
    טוב,בדקתי עוד טיפה את העיניין.
    אם כבר דברנ
    הדיסולפיישן
    לא כל מטען מבצע את הפעולה הזו,אם להיות מדויק.

אז לא נתנסה, מיד נקנה מטען מתאים. מה נקבל בסוף?
    ליתיום מסוגל לספק יותר זרם בטמפרטורות מעל 18 מעלות
    לא בטוח שצריך,אבל זה טוב
    אורך החיים כמעט זהה, אבל מחיר של ליטיום גבוהה יותר.
    כל מה שנותר הוא המשקל והגודל הקטן יותר של ליתיום.
    המקום עבור המצבר הוא סטנדרטי, לא יכול לשים שום דבר אחר שם.
    משקל - יש לי מיכל דלק של 30 ליטר...פלוס קילוגרם משקל...מינוס קילוגרם.
    זה שטויות לחלוטין.
    לא רואה סיבה אמיתית לשלם מאה או מאתיים שקל יותר עבור ליתיום בלי לקבל שום דבר בתמורה

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    תעשה חישוב של אורך חיים של מצברת עופרת לעומת ליתיום,
    חלק את המחיר במספר החודשים הממוצע שמחזיק כל מצבר. זה לבד יספק לך את הסיבה
    ולפני שנכנסנו למה קורה לאופנוע שעומד קצת ונפרק מצבר. בעופרת זה יכול לעלות לך במצבר חדש. בליתיום, פחות.

אחת הבעיות שהיו במצברי ליתיום הראשונים היא שלא היתה הגנה מפני פריקת יתר,ואאל"ט גם לא בפני טמפרטורה גבוהה. לא יודע מה השתנה בשנתיים שלוש האחרונות.

Senior Member
    ayalzo היקר , אין אפשרות ממשית לחשב את חיי המצבר, גם על סמך העובדה שטכנולוגיית של ליטיום כל זמן משתנה (אני רוצה להאמין שרק לטובה, אבל גם זו לא עובדה) לאביעד, לדוגמה , כתב היו למעשה שתי מצברים כאלה, אבל הם הלכו לבעלים אחרים וחייהן לא ידועים. המצבר שקונים היום יהיה שונה ממצבר בעוד שנה . אם מדברים על מצבר חומצה של חברה טובה, אז כנראה שאורך החיים של מצבר כזה הוא 3-5 שנים, תלוי בחברה/תנאים ומזל הבעלים. יש לי ספקות עמוקים שהליתיום יעבוד יותר מ-5 שנים, וככל הנראה פחות. השאר ….,אפשר להמשיך דיון על…. - כלום.
    אני לעצמי החלטתי שאין שום סיבה לעבור למצבר ליטיום . סתם גימיק וסיפורים למוכרים .
    . אני איש אלקטרוניקה ועובד יום יומי עם אלקטרוניקה ושנים רוכב על אופניים חשמליות

Senior Member
    ב-2014 קניתי וורסיס 1000 חדש מהחברה עם מצבר מקורי (נדמה לי יואסה). לאחר שנה המצבר הלך (המכונאי אמר לי שידוע שהמצבר קטן מדי לאופנוע). קניתי בעליאקפרס 4 סוללות ליתיום-ברזל-פולימר עם מארז מתאים (מארז בגודל חצי ממה שמצולם בשיחה הזו בפורום) – בזמנו עלה כחצי ממה שעלה מצבר שנפ בארץ - והרכבתי. לא נגעתי במצבר מאז. האופנוע נמכר ביוני 2022 עם אותו מצבר ליתיום (בן 7 שנים) שלא הראה שום סימני עייפות. יש מצב שהוא עדיין מתפקד.

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    ב-2014 קניתי וורסיס 1000 חדש מהחברה עם מצבר מקורי (נדמה לי יואסה). לאחר שנה המצבר הלך (המכונאי אמר לי שידוע שהמצבר קטן מדי לאופנוע). קניתי בעליאקפרס 4 סוללות ליתיום-ברזל-פולימר עם מארז מתאים (מארז בגודל חצי ממה שמצולם בשיחה הזו בפורום) – בזמנו עלה כחצי ממה שעלה מצבר שנפ בארץ - והרכבתי. לא נגעתי במצבר מאז. האופנוע נמכר ביוני 2022 עם אותו מצבר ליתיום (בן 7 שנים) שלא הראה שום סימני עייפות. יש מצב שהוא עדיין מתפקד.
    גם אני הרכבתי מארז סוללות ליתיום, להונדה קאב שלי, לפני כעשר שנים. עדיין עובד.

Junior Member
    דברים שונים לגמרי, אתה אפילו לא משווה פה טכנולוגיות שונות, אלא יותר בכיוון של להשוות מכוניות לאופנועים.

נתחיל מזה שמצברי החומצה אסור לפרוק מתחת ל40-50% אחרת אתה פוגע להם בחיים, לעומת זאת ליתיום יכול לשבת על 20% גם שבוע בלי שזה יגרום לו לנזק.
    אם אתה משווה את כמות הפריקות לכל סוללה, שם לליתיום תוכלת חיים פי 4-5 (לא משפיע אם אתה רוכב כל יום או אפילו יום כ יום לא).
    ליתיום מסוגל לסבול טמפרטורות יותר קיצוניות בלי שזה יפגע בו לעומת מצבר החומצה.
    נגיד והגודל לא משנה, אבל אם אתה יכול להוריד 1-1.5 קילו ממשקל האופנוע אז למה לא?
    לא מכיר מצברי חומצה ששורדים מעל 5 שנים, גם ל5 שנים בודדים מגיעים. לעומת זאת 4-5 לליתיום זה המינימום, אפילו למצברי מדבקה.

הבעיה הגדולה היא המחיר, בחול המצב הוא שונה, שם הם עולים 130-150% ממצבר רגיל, כאשר פה בארץ המחיר הוא פי 2 וצפונה ממצבר רגיל.