היו לי על 2 אופנועים. אין תלונות.
האם למישהו יש ניסיון מעשי ויכול לחלוק את ההתרשמות שלו?
https://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%95%d...7%9c-poweroad/
לפני כשנתיים וחצי קניתי שנאפ ב450 ו אכשיו המצבר נורא עייף. הLi עלה פי2 יותר , 790 שייח , שאלה האם זה כדאי לשלם עבור מחיר של שני מצברים רגילים ?
מצברי החומצה הנמכרים כאן הם בחלקם מצברי מדבקה נחותים עם אורך חיים של עד שנתיים, המצחיק שגם באופנועים חדשים מהחברה
המצברים האלה לא מחזיקים יותר משנתיים וקצת ומספיקה תקלה אחת של ריקון מצבר על מנת ליצור מצבר בעייתי.
המצברים המודרניים יותר (ג'ל/ליתיום) נמכרים כאן כמצברי פרימיום יקרים למרות שבחו"ל הם מתומחרים פחות או יותר במחירים שנמכרים
כאן מצברי החומצה.
למצברים המודרניים יש יתרונות רבים אבל גם חסרונות ומצברי ליתיום מחברה סינית לא מוכרת עלולים להתלקח לכן יש חשיבות למותג אמין.
כשהיה לי את הוי מקס קניתי מצבר ג'ל אמריקאי במשלוח ימי מחו"ל, היצרן עצמו נתן שבע (7) שנות אחריות על המצבר, לי היה אותו במשך
4 שנים הבעלים הבא החזיק אותו עוד שנתיים ואז האופנוע עמד, הבעלים הבא אחריו הטעין את המצבר ונסע איתו עוד שנה. אז קניתי אותו
במחיר של מצבר חומצה מפירמה טובה. רק שנדע שהטכנולוגיה קיימת ומצבר שמת אחרי שנתיים זו לא גזרת גורל.
אנחנו משלמים הרבה על מצברים נחותים פה בביצה.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה הכל דיבורים דיבורים.
אני חושב ש-8 אנשים שפתאום מחר (כך קורה, במיוחד כשקריר ) צריכים מצבר לאופנוע פשוט ילכו למוסך הקרוב שם יתקינו להם וולטה או שנאפ מסורתיים, אולי למישהו יציעו סיני אחד. אולי שניים מ10 יחשבו על משהו פחות מסורתי, נראה לי. אם הם יקנו בסופו של דבר ליתיום או לא... לא יודע
Fullbat זה ליטיום או גיל
שמעתי מילים טובות גם על מצברי BS .
בעייה שאני לא רוכב הרבה, רק מדי פעם, טיולים וכוי. כל פעם מחבר מטען אוטומתי , פעם שבעה מניע לחמם מנוע , וזהו. ברור שזה לא ממש טוב לחיים של מצבר , אבל זה המצב. מעניין לדעת איך במצב כזה חי Li
נערך לאחרונה על ידי Busy; 26-01-2024 בשעה 20:20.
עדיין לא ברורה לי נקודה הזות:האם צריך מטען מיוחד לטעינת מצבר ליתיום?כן. טעינה של מצבר ליתיום באמצעות מטען רגיל מסוכנת ועלולה לגרום לנזק בלתי הפיך למצבר. יש צורך להשתמש במטען המיועד למצבר ליתיום.שינוי במערכת הטעינה של האופנוע כשמתקינים מצבר ליתיום?לא. מערכת הטעינה הקיימת מתאימה לטעינת מצבר ליתיום כל עוד היא במצב תקין ומספקת טעינה במתח שאינו עולה על 15V.איך זו מסתדר?אלטרנטור של אופנוע -זה בסדרמטען רגיל -לא טוב??
לרוב המטענים המודרניים יש בורר אפשרויות לסוג המצבר הנדרש בהטענה. שווה מאד להשקיע במטען חכם שיודע למדוד את מצב
המתח במצבר ויודע להפסיק את הטעינה עצמאית מיד כשמגיע לנקודת הטעינה האופטימלית ללא התערבות אדם. זה טוב לטעינה ארוכה
של כמה חודשים חבר ושכח, וזה טוב למצברים רגישים או תקולים שהמצבר יודע לזהות ולעצור.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
יש לי מטען ״ חכם״ למצברים רגילים ,אבל לי ברור ש ל מצברים ליטיום הוא לא מתאים . זו לא היתה השאלה. השאלה - איך אלטרנטור ומערכת חשמל באופנוע עצמו מסתדרת גם עם מצבר רגיל וגם עם מצבר ליטיום , אבל אין באופנוע הגדרות לסוגי מצבר, אי אפשר לשים בהגדרות של אופנוע ״התקנה ליטיום או רגיל״ , המערכת חשמל ואלקטרוניקה באופנוע בנוי עוד לפני שמצברי ליטיום יצאו לשוק
נערך לאחרונה על ידי Busy; 30-01-2024 בשעה 07:28.
כי מערכת טעינה של אופנוע טוענת את המצבר עד שהוא מגיע לרוויה, ואז מפסיקה את הטעינה. לעומת זאת מטען חיצוני יבצע בסיום הטעינה תהליך שנקרא דיסולפיישן שמנקה את לוחות העופרת על-ידי פולסים של מתח - וזה תהליך הרסני לתאי ליתיום. מטען למצברי ליתיום לא עושה את התהליך הזה ופשוט מפסיק להטעין כשהמצבר מתמלא, כמו מערכת טעינה של אופנוע.
הבנתי . אז רק דסולפיישן -זו היא הבעייה היחידה ?
יש כבר כלים בשוק המגעים עם מצבר ליטיום ממפעל ?
שמעתי משהו על 1300 של ב.מ.וו
כן, רק תהליך הדיסולפיישן הוא הבעיה. במטען למצברי ליתיום אין את התהליך הזה.
יש הרבה אופנועים שמגיעים עם מצברי ליתיום: כל אופנועי האנדורו, כל הדוקאטים, חלק גדול מהאירופאים.