נתחיל עם קצת עובדות:
מבחינה בקטריוסטטית המים בישראל בד"כ טובים ועוברים בקרה כל הזמן. לכן אין טעם להשקיע ב"הורגי חיידקים" למיניהם.

אור UV הורג חיידקים, אבל גם הופך ניטראטים (שאינם מזיקים) לניטריטים (מסרטנים). לכן בארץ לא הייתי רוכש מתקן מבוסס מנורת UV.

בריטה מסנן חלקיקים, אבל גם מוציא את יוני הסידן והמגנזיום (שיוצרים את ה"אבן" בקומקום) ומחליף אותם בפרוטנים (יש לו מחליף יונים). לכן המים מבריטה מעט חומציים. אין בעיה עם שימוש במים קרים או לבישול בזכוכית ונירוסטה, אבל יש קומקומים שאלמנט החימום מצופה בניקל (או במתכות אחריות) שמגיבות עם החומצה ואתה לא רוצה יונים של כל מיני מתכות בקפה/תה שלך. ראיתי בעיניים איך גוף חימום של קומקום הפך ירוק (תרכובת של ניקל) לאחר זמן קצר של שימוש במי בריטה.

חוץ מאוסמוזה הפוכה אין שיטה שמוציאה את ה"אבן" מהמים בלי להוסיף חומרים (כמו פוליפוספאט). נכון שהחומרים מאושרים ע"י משרד הבריאות, אבל אישית אני מעדיף מים בלי תוספות, אפילו אם זה אומר לנקות כל תקופה את האבן מהקומקום. חוץ מזה, המים מאוסמוזה הפוכה יוצאים חסרי טעם ואין בהם מלחים שונים שהגוף זקוק להם. ואז מתחילים להוסיף בחזרה....
צריך גם לזכור שלפעמים המים מהעירייה מכילים חלקיקים קטנים. לא תמיד הם מזיקים, אבל כשהם זורמים בצינורות הם גורמים לבלאי של הצינור, ואם הצינור מפלסטיק (למשל SP) זה מכניס חלקיקי פלסטיק זעירים למים.

הפתרון שלי הוא פילטר חלקיקים בכניסה לבית ופילטר פחם פעיל לפני ברז שממנו שותים.
פילטר חלקיקים של 25 מיקרון ניתן להשיג בשטיפה הפוכה, ככה שלא צריך להחליף קרב פילטר כל פעם. יש גם פילטרים של 5 מיקרון, אבל בד"כ הם יהיו עם קרב חד-פעמי, כלומר צריך מדי פעם להחליף. הפילטרים האלו דואגים לסינון פיזי של חלקיקים, לא משנה איזה (בוץ, חלודה, פלסטיק וכד').
מי השתייה מסוננים בנוסף עם פילטר פחם פעיל. הפילטר הזה מוציא את כל הדברים שגורמים טעם רע למים + מתכות כבדות. את הקרב צריך להחליף, אבל, לדוגמה, אם יש סנן "10 מספיק פעם ב-6-12 חודשים.
מקווה שעזרתי.
ובלי שום קשר – מי עין גדי הורסים את הטבע הממש נדיר באזור על מנת לקחת מים ששייכים לציבור ולמכור אותם. גם אם הייתי צורך מים מינראליים לא הייתי קונה מהם.
ועוד דבר: מי ערב לך שהמים המינרליים (מכל חברה) לא מכילים זיהומים מהפלסטיק של הבקבוק? תחשוב מה קורה לפלסטיק שעומד בשמש, ומה קורה למים שבפנים. אלא אם אתה מקפיד לקנות מים מינרליים בבקבוקי זכוכית.