תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: עין גדי התחילו לשחק עם הפלסטיק של הבקבוקים, תוהה אם לעבור לפילטרים / אוסמוזה

Senior Member

עין גדי התחילו לשחק עם הפלסטיק של הבקבוקים, תוהה אם לעבור לפילטרים / אוסמוזה

לפני כמה שנים רצועות הנשיאה התחילו להיקרע תו"כ הליכה. גם כי הורידו את כמות הדבק שהחזיק את הרצועה וגם כי עשו את ניילון העטיפה דק יותר.

אח"כ שיחקו עם הפלסטיק של הפקק. שכחתי שזה קרה, אבל חבר סיפר שאמא שלו הפסיקה לקנות עין גדי בגלל זה - הפקק נהיה רך וקשה לתפיסה והיא לא הצליחה לפתוח יותר.

לפני כמה שבועות נראה שהגיעה העת עם משחקי ההוזלה הסיניים - נגעו בפלסטיק של הבקבוק. חלק מהם עכשיו רכים ונמעכים עוד לפני שפותחים את הבקבוק, כמו של החברות האחרות.

מרגיש שגם הטעם השתנה קצת, אבל אולי זה באסוש-פלסיבו.

החליפו הנהלה, מכרו לסינים, לא בטוח מה קרה שם, אבל נראה שמכרו את החלק האחרון שקיוויתי שיהיה להם integrity בו - הגנה על הרכב המים.

לא כ"כ יודע מה עושים. לא רוצה לשתות פלסטיק, לא יודע מה יוצא מהברז, האינטרנט מספר שגם במי ברז יכולות להיות שאריות פלסטיק.

בינתיים האופציות שנתקלתי / שקלתי -

1. מתקן שמחזיק פילטר שנתפס בקצה הכיור -
    https://www.amazon.com/gp/product/B0009CEKY6/
    just_the_tip.jpg

+ קטן, זול, בלי כירורגיה. הפילטר עובר ANSI/NSF, מסנן מתכות.
    - לא מסנן מיקרופלסטיק וחיידקים.

על חיידקים אני מוחל, גם ככה נוסע באוטובוס עם רוסים שמתחילים למלמל כשפותחים חלון, ומקסימום אפשר להרתיח.
    אבל אני לא יודע אם במי הברז שלנו יש מיקרופלסטיק (את הסוללות טומנים בנגב, לא יודע איפה טומנים את הפלסטיק, צריך לברר לתוך איזה בור קומבינה תוקעים את הבקבוקים הריקים ולהבין אם זה חוזר למי השתיה).

2. מתקן מתחת לברז עם כמה פילטרים -
    https://www.amazon.com/Aquasana-3-St...dp/B00CHYLXYE/
    under_the_sink.jpg

+ מסנן גם פלסטיק ועוד עניינים, ANSI/NSF קומפלט.
    - יש לי ברז קיר במטבח.

מניח שאפשר לחבר מאריך/מפצל בחיבור לקיר ולהעמיד איכשהו את האופרציה מעל השיש. פילטרים אפשר להזמין ספייר כמו לאופנוע, לא אמור להיות ביגי.

3. אוסמוז הפוך ללא מיכל במתקן מעל השיש -
    https://www.amazon.com/gp/product/B0CN6S9NYD/
    osmoz_ameriko.jpg

+ מוציא כל דבר רע שמצא את דרכו למים, נראה fancy.
    - עלות ראשונית יקרה.
    - לא ברור לי מה המשמעות של הוצאת כל המינרלים מהמים.
    - באמריקאים זה 120V, לא מצאתי מתקנים כאלה באמזון הגרמני.
    לצורך העניין יש גם אוסמוז שיש של שיאומי (עם מיכל קטן, מניח שסביר כי מים לא יעמדו שם הרבה זמן)-
    https://www.aliexpress.com/item/1005005902150390.html

כמה המדע על החזרת מינרלים שלם? האם יודעים בצורה מלאה את כל המרכיבים שיש במים אורגינם? מה מתוך זה אנחנו באמת יודעים איך להחזיר כנדרש?

המטרה היא לסנן מתכות, פלסטיק ו 5G, ורצוי שלמים יהיה/יישאר הרכב מינרלי דומה לאיך שהם מגיעים אורגינם מהשמים/אדמה.

אשמח לפידבק / מידע / עצות / ניסיון.

בונוס למי שקרא עד הסוף - אם שופכים במבה למחבת או צלחת גדולה, במקום לחכות יום שלם שתהפוך להיות סטרינגית - אפשר להרטיב את הידיים ולעבור על הבמבה, מעין tossing עם הידיים, ללכת לעשות משהו אחר והבמבה תהפוך להיות סטרינגית תוך זמן קצר.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    וממה עשויה השקית שבה מגיעה הבמבה אם לא מפלסטיק?
    שחרר.

Member
    מה עם Brita? זה 30 שקל ל-80 ליטר בטעם שנשאר סבבה לשלושה-ארבעה שבועות. אמורים להחליף פעם בחודש אבל מושכים עד שהטעם מזכיר ברז...
    איתם בערך עשור עם מי ברז משבע ערים שונות, עדיין חיי, ובכל הזמן הזה היו לי רק 2 פילטרים דפוקים (ורק בשנתיים האחרונות, אפרופו הכל נהיה יותר חרא).
    אגב יש להם גם מתקנים לברז אבל עם זה אין לי ניסיון.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    יש מכשיר שממחזר את השתן
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    יש לי מסנן בכניסה לבית
    מים טעימים וטובים
    גם למקלחת גם לתחת ואפילו לשתייה

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    אתה אוכל נושם ושותה פלסטיק ויש אפילו טענות להתמכרות לפלסטיק. ים של שאריות פלסטיק בגוף של כולנו. לא יודע אם מתים מזה. אני עם תמי 4 כבר 30 בערך ולא סובל את המכשיר הזה מבחינת עיצוב ופונקציונליות. יש לי פילטר שמונע לכלוך בכניסה לבית אבל צריך יותר מקיף וזה הפתרון הנכון בעיני.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    נתחיל עם קצת עובדות:
    מבחינה בקטריוסטטית המים בישראל בד"כ טובים ועוברים בקרה כל הזמן. לכן אין טעם להשקיע ב"הורגי חיידקים" למיניהם.

אור UV הורג חיידקים, אבל גם הופך ניטראטים (שאינם מזיקים) לניטריטים (מסרטנים). לכן בארץ לא הייתי רוכש מתקן מבוסס מנורת UV.

בריטה מסנן חלקיקים, אבל גם מוציא את יוני הסידן והמגנזיום (שיוצרים את ה"אבן" בקומקום) ומחליף אותם בפרוטנים (יש לו מחליף יונים). לכן המים מבריטה מעט חומציים. אין בעיה עם שימוש במים קרים או לבישול בזכוכית ונירוסטה, אבל יש קומקומים שאלמנט החימום מצופה בניקל (או במתכות אחריות) שמגיבות עם החומצה ואתה לא רוצה יונים של כל מיני מתכות בקפה/תה שלך. ראיתי בעיניים איך גוף חימום של קומקום הפך ירוק (תרכובת של ניקל) לאחר זמן קצר של שימוש במי בריטה.

חוץ מאוסמוזה הפוכה אין שיטה שמוציאה את ה"אבן" מהמים בלי להוסיף חומרים (כמו פוליפוספאט). נכון שהחומרים מאושרים ע"י משרד הבריאות, אבל אישית אני מעדיף מים בלי תוספות, אפילו אם זה אומר לנקות כל תקופה את האבן מהקומקום. חוץ מזה, המים מאוסמוזה הפוכה יוצאים חסרי טעם ואין בהם מלחים שונים שהגוף זקוק להם. ואז מתחילים להוסיף בחזרה....
    צריך גם לזכור שלפעמים המים מהעירייה מכילים חלקיקים קטנים. לא תמיד הם מזיקים, אבל כשהם זורמים בצינורות הם גורמים לבלאי של הצינור, ואם הצינור מפלסטיק (למשל SP) זה מכניס חלקיקי פלסטיק זעירים למים.

הפתרון שלי הוא פילטר חלקיקים בכניסה לבית ופילטר פחם פעיל לפני ברז שממנו שותים.
    פילטר חלקיקים של 25 מיקרון ניתן להשיג בשטיפה הפוכה, ככה שלא צריך להחליף קרב פילטר כל פעם. יש גם פילטרים של 5 מיקרון, אבל בד"כ הם יהיו עם קרב חד-פעמי, כלומר צריך מדי פעם להחליף. הפילטרים האלו דואגים לסינון פיזי של חלקיקים, לא משנה איזה (בוץ, חלודה, פלסטיק וכד').
    מי השתייה מסוננים בנוסף עם פילטר פחם פעיל. הפילטר הזה מוציא את כל הדברים שגורמים טעם רע למים + מתכות כבדות. את הקרב צריך להחליף, אבל, לדוגמה, אם יש סנן "10 מספיק פעם ב-6-12 חודשים.
    מקווה שעזרתי.
    ובלי שום קשר – מי עין גדי הורסים את הטבע הממש נדיר באזור על מנת לקחת מים ששייכים לציבור ולמכור אותם. גם אם הייתי צורך מים מינראליים לא הייתי קונה מהם.
    ועוד דבר: מי ערב לך שהמים המינרליים (מכל חברה) לא מכילים זיהומים מהפלסטיק של הבקבוק? תחשוב מה קורה לפלסטיק שעומד בשמש, ומה קורה למים שבפנים. אלא אם אתה מקפיד לקנות מים מינרליים בבקבוקי זכוכית.

Senior Member
    איזה סנן אתה קונה לדירה? משהו כזה?
    https://www.aquabonus.co.il/%D7%A4%D...D7%9F/p-17.htm
    נשמע ספורטיבי לשים פילטר מחוץ לדירה, כל חתול יכול להשתין על הפילטר.. (וגם שם הפלסטיק יכול להיחשף לשמש)

מה זה ה"קרב" שאתה אומר שצריך להחליף? זה כאילו בית הפילטר?

האמת שכבר הזמנתי כזה מאיביי -
    https://www.amazon.com/Aquasana-Coun.../dp/B005V08722

רואה שיש לו ion exchange, באסוש.

לא ידעתי שעין גדי משחיתים, חשבתי הם סתם יושבים איפשהו במדבר ושואבים מים עם איזו משאבה.. (קונה תמיד בשופרסל או מקום שבו הם עומדים בתוך בניין מקורה).

Senior Member
    בעיקרון, אתה יכול לעבוד עם 2 מהסוג הזה (או דומה). אחד בכניסה לבית (אחרי השעון) והשני לפני כניסת המים הקרים לברז המטבח (או למטבח בכלל). בראשון אתה שם מסנן חלקיקים, כמו זה שהבאת את הלינק שלו או עדין יותר (כמו, לדוגמה, זה). בשני אתה שם סנן פחם פעיל (כמו, זה למשל).

כמובן שהלינקים שהבאתי הם לא איפה את צריך לקנות אלא דוגמאות למה שאני מתכוון. יש שוק גדול בטווח מחירים לא קטן וצריך פשוט לחפש.

אלטרנטיבית, במקום הפילטר הראשון (אחרי השעון) שצורך החלפת קרב כשהוא נסתם (כל כמה זמן תלוי במים שמספקת העירייה) אתה יכול להתקין משהו כזה. זה מאפשר לך לנקות את הפילטר בשטיפה הפוכה (ע"י פתיחת הברז למטה) בלי צורך להחליף קרב מסנן כל פעם עם אי הנוחות הכרוכה בזה (לסגור את המים בשעון, להיאבק עם ההברגה של ה"כוס", לשחרר אוויר וכו').

את פילטר הפחם, אם הוא מותקן בכניסה למטבח, צריך להחליף פעם ב-6-12 חודשים.

למערכת שאתה קנית יש את שני הפילטרים הללו (בצורה מקומית) + מחליף יונים (קצת כמו בריטה). ממליץ לך לבדוק חומציות לפני שאתה משתמש בהם עם קומקום שיש לו גוף חימום גלוי. זה ייתן לך מי שתייה באיכות טובה (בלי לשנות כלום לגבי שאר הבית) אבל נדמה לי שהתחזוקה שלו יחסית יקרה והוא מקומי בלבד, כלומר, לא נותן לך הגנה על הצנרת בבית.

Senior Member
    תודה!

חיפשתי באמזון פילטר פחם עם בדיקת NSF (אני מבין מהלינקים שאנחנו מדברים על פילטרים גנריים בגודל 10" * 2.5"), נראה שיש כאלה שכבר באים עם פילטר חלקיקים -
    https://www.amazon.com/GOLDEN-ICEPUR...1N1IJ5V1/?th=1

אתה מפצל ל-2 פילטרים רק כדי להגן על כלל הצנרת מחלקיקים, או שיש עוד סיבה? (אני בדירה שכורה, הצנרת פחות שיקול).

+ מה דעתך על בית פילטר מפלדה, משהו כזה -
    https://www.ebay.com/itm/196051982894
    ?

יש גם מתקן מוכן מעל השיש לשני פילטרים עם housing מפלדה -
    https://www.aliexpress.com/item/1005006065824414.html

בדיעבד חושב שהייתי קונה אותו ומשתמש בפילטרים גנריים כמו שאתה ממליץ.

אני מרתיח מי ברז, מקסימום אם תהיה אבנית אשפוך טיפה חומץ לקומקום, לא ביגי לדעתי.
    זה שהמים נהיים חומציים עדיין קצת באסוש, נראה אם/איך זה משפיע על הטעם כשיגיע.

אגב, ערך מוסף שיש באוסמוזה הפוכה - אם אין מים בברז, המוביל נפגע או משהו, אפשר לקפוץ לים עם ג'ריקנים ולהתפיל בבית. נראה לי יותר שימושי מגנרטור..

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    וממה עשויה השקית שבה מגיעה הבמבה אם לא מפלסטיק?
    אלומיניום, ובמבה לא נוזלית.

Senior Member
    ממברנה של אוסמוזה הפוכה בנויה משכבות של של פלסטיקים כמו ניילון ופוליאסטר ואם המטרה היא להמנע ממיקרו פלסטיקים אז אני לא בטוח שזו הדרך.
    הרתחה של מים יכולה להרוג טפילים ולנדף כהלים אבל היא לא מסלקת פלסטיקים כי הם לא מתאדים.
    אפשר לזקק מים. יש גם מזקקים ביתיים כאלה אבל רובם עשויים מפלסטיק. יש גם ממתכת אבל מי יודע אם אין במתכת קדמיום או עופרת או מי ישמע.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    אלומיניום, ובמבה לא נוזלית.
    זרוק פעם שקית במבה למדורה ותגיד לי אם זה אלומיניום (שהוא כשלעצמו הרבה יותר גרוע מפלסטיק).
    וגם (אין לי שמץ של מושג אם המקור אמין):

..."Most bags for potato chips and other crispy snacks are made with three layers of polymer materials: a moisture barrier on the inside (usually biaxially oriented polypropylene), low-density polyethylene in the middle and ..."an outer layer of thermoplastic resin

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kaz צפיה בהודעה
    תודה!

חיפשתי באמזון פילטר פחם עם בדיקת NSF (אני מבין מהלינקים שאנחנו מדברים על פילטרים גנריים בגודל 10" * 2.5"), נראה שיש כאלה שכבר באים עם פילטר חלקיקים -
    https://www.amazon.com/GOLDEN-ICEPUR...1N1IJ5V1/?th=1

אתה מפצל ל-2 פילטרים רק כדי להגן על כלל הצנרת מחלקיקים, או שיש עוד סיבה? (אני בדירה שכורה, הצנרת פחות שיקול).
    גם כי אני רוצה להגן על כל הצנרת וגם כי צריכת מי השתייה קטנה בהרבה מצריכת המים הכללית. אין צורך בפילטר פחם למים למקלחת, אבל אם אני שם רק אחד צריך להחליף אותו לעיתים תכופות. חוץ מזה, פילטר חלקיקים קיים בשטיפה הפוכה (לא צריך להחליף קרב) בעוד שפילטר פחם חייבים להחליף.

+ מה דעתך על בית פילטר מפלדה, משהו כזה -
    https://www.ebay.com/itm/196051982894
    ?
    מיותר לדעתי ואולי אף מזיק: כל מיני חומרים שמסיסים במים יכולים להגיב עם מתכות שונות, פלסטיק לא.

יש גם מתקן מוכן מעל השיש לשני פילטרים עם housing מפלדה -
    https://www.aliexpress.com/item/1005006065824414.html

בדיעבד חושב שהייתי קונה אותו ומשתמש בפילטרים גנריים כמו שאתה ממליץ.

אני מרתיח מי ברז, מקסימום אם תהיה אבנית אשפוך טיפה חומץ לקומקום, לא ביגי לדעתי.
    זה שהמים נהיים חומציים עדיין קצת באסוש, נראה אם/איך זה משפיע על הטעם כשיגיע.

אגב, ערך מוסף שיש באוסמוזה הפוכה - אם אין מים בברז, המוביל נפגע או משהו, אפשר לקפוץ לים עם ג'ריקנים ולהתפיל בבית. נראה לי יותר שימושי מגנרטור..
    תשובות בפנים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    ממברנה של אוסמוזה הפוכה בנויה משכבות של של פלסטיקים כמו ניילון ופוליאסטר ואם המטרה היא להמנע ממיקרו פלסטיקים אז אני לא בטוח שזו הדרך.
    הרתחה של מים יכולה להרוג טפילים ולנדף כהלים אבל היא לא מסלקת פלסטיקים כי הם לא מתאדים.
    אפשר לזקק מים. יש גם מזקקים ביתיים כאלה אבל רובם עשויים מפלסטיק. יש גם ממתכת אבל מי יודע אם אין במתכת קדמיום או עופרת או מי ישמע.
    לא הכרתי, תודה.

פה יש מן סיכום יעילות לפי סוגי הפילטרים שא' הזקן הזכיר -
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10054062/