אמנם העיצוב הסיני עדיין לא לטעמי, אבל אני חייב להודות שהם נכנסים לעוד ועוד נישות מעניינות.
וזמן הזה, קאוואסאקי כבר 3 שנים לא טורחים להוציא מחליף באירופה לורסיס 300 הסופר-מוצלח.
יש מצב שהיפאנים קפאו כמו הבריטים בשנות ה-60?
ב-CFMOTO מציגים את גרסת ה-450MT אדוונצ'ר עם מנוע טווין מקבילי, חישוק "21 מלפנים, הרבה אלקטרוניקה, ואפילו גרסה מותאמת לשטח
http://fullgaz.co.il/%d7%92%d7%a8%d7...%d7%9c-cfmoto/
![]()
אמנם העיצוב הסיני עדיין לא לטעמי, אבל אני חייב להודות שהם נכנסים לעוד ועוד נישות מעניינות.
וזמן הזה, קאוואסאקי כבר 3 שנים לא טורחים להוציא מחליף באירופה לורסיס 300 הסופר-מוצלח.
יש מצב שהיפאנים קפאו כמו הבריטים בשנות ה-60?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
הכוונה הייתה ליציאות מגניבות לכן הבאתי את הקטאנה כדוגמה.
סדרת הMT מעולה ככל שתהיה יחסית אפורה בהשוואה לאירופאים ואת זה אני אומר שבבעלותי TRACER 900
מה שקסם לקהל הרוכבים היה יותר המחיר ביחס למה שאתה מקבל בזה היפנים טובים, הקוואסקי Z900 עמד כמה שנים במקום השני בגרמניה אחרי הבמוו GS היקר להחריד.
מה שלא שמרני אצל היפנים זה הונדה עם הגיר DCT ועם ה E CLUTCH שעומד להגיע
לך תבין אנשים, אלפא רומאו העמידה בעבר מספר לא מבוטל של מכוניות המהנות מאד לנהיגה, האמינות שלהם הייתה ככה.
היום יש לרכב קהל מעריצים שמוכן לקבל כל תקלה שנזרקת בפניו רק בשביל המותג, זה לא שחסרות אופציות מהנות לא פחות
אבל הקהל הנאמן קורא לזה "אופי" ומשלם בגדול.
ב.מ.וו מייצרת מכוניות עם מקדם הנאה לא פחות ממושלם יקרות להחריד ותדמית של סוחר סמים, ויש כאלה שיקנו אותם.
פרארי מייצרת מכוניות נחשקות שאף אחת מהן לא תוכן לנסוע בשכונה שלי (בגלל פסי ההאטה) בעוד פורשה מייצרת רכב גרמני
שמתאים לשימוש יומי ועדיין האיטלקיות מככבות בכל חדר של מתבגר נורמלי.
להגיד על היפנים שהם משעממים זה כמו להגיד על מכונית הראלי של סובארו שהיא "משפחתית"
וכן הונדה המציאה את הגיר האוטומטי המיותר (לדעתי הבלתי נחשבת בעליל) הומצא גם הניקן עם השלושה גלגלים שלא מתרומם.
סין ממציאה כלים חשמליים עם שתי גלגלים.
אבל אופנוע שיכול לקחת אותך ממקום למקום מבלי להתבלבל או להתקלקל כל שני וחמישי שנותן לך מקדם הנאה אדיר ואמינות
מפליגה במחיר שווה לכל כיס זה לא רק קניה נכונה ומושכלת...
אז אם מישהו רוצה לשלם הון על "אופי" ג'אחה או סתם להכיר בצורה אינטימית את המוסכניק שלו...לבריאות.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
רכבתי על הרבה כלים אירופאים ועל הרבה כלים יפנים, בגדול הכלים האירופאים וגם אמריקאי אחד (Buell) מהנים יותר.
אלוהים נמצא בפרטים הקטנים, זה מכלול שלם של דברים קטנים כמו הבולמים הבלמים השילדה (יפנים יותר חובבים אלומיניום) ועוד
אין ספק שהפער הצטמצם משמעותית בשנים האחרונות כמו למשל עם מנוע הCP3 של ימאהה שהוא תענוג
תמחור נובע מיחס עלות תועלת כפי שנתפסת בעיני הלקוח. אמינות היא חלק מאותה "תחושת תועלת" בדיוק כמו שופוני (עיצוב, יוקרה, ייחודיות וכו'), ביצועים, ומחיר.
האופנועים הסינים סובלים בגזרת השופוני ולכן המחיר נמוך. ההבדלים בביצועים עבור הרוכב הממוצע לא באמת משמעותיים או יותר נכון פחות חשובים ממחיר נמןך ב 30%.
האדוונצ'ר הזה נראה אחלה. לא הייתי קונה בדיוק מאותן סיבות אבל אני בטוח שחלק מהדגמים בעתיד יעשה שמות בדגמים המקבילים של המותגים הוותיקים.
ה kove 450r שסיים את הדקאר האחרון הוא המועמד הראשון להפוך לכוכב בעולם הדו"ש.
הם בונים את תפיסת הערך והאיכות (ביצועים, אמינות) ומשם יעלה מדד השופוני -וגם המחיר יעלה.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הטעות שלך שאתה מתייחס לאופנוע הדאקר שלהם כמו אל האופנועים המשווקים לקהל, זאת טעות אופנוע שמוכן למרוץ כזה שונה משמעותית
מאופנוע מסחרי ומושקע בצורה מקצועית בהמון כסף רק בכדאי לסיים את המרוץ, בסוף רק השם נישאר זהה.
הסינים עדיין צריכים לתת מענה בנושא האמינות לטווח ארוך, שוק אופנועים לא נמדד רק כשאופנוע חדש דווקא כאופנועי יד שניה ויותר יש משמעות
לאמינות וסחירות הכלי.
רוב יצרני האופנועים אינם מייצרים את אבזרי האופנוע הנלווים וחלקים רבים באופנוע שלהם אלה נותנים ליצרניי מיקור חוץ לייצר עבורם במפרט
מסוים. חברה חזקה שמוכנה לשלם על מפרט איכותי ובעל תוחלת חיים גבוהה, תקבל כלי אמין בעוד חברה שמתמכרת את מחיר האופנוע נמוך
תצטרך להתפשר על המפרט.
חברת BMW תוכל לגלגל את ההפרש על הקונה בגלל המחיר היקר ועדיין להרוויח, בעוד חברה אלמונית או מתחדשת תצטרך להתפשר במקומות
אחדים או במחיר או באמינות.
אחת הסיבות שטריונף לא מתרוממת בארץ היא לא בגלל שהאופנועים שלה לא טובים, אלה בגלל שהם מתומחרים כמעט באותה נישה של ה-BMW
בכדי לכסות את ההוצאות השוטפות.
הורסיס נמכר באירופה כמעט במחיר זהה לבימר ולא באמת נפוץ שם בגלל המחיר, בעוד שככל שתתקרב לצד המזרחי של הכדור הוא הופך להיות
נפוץ יותר ויותר והוא זול משמעותית מתוצרת אירופה. שוב תמחור מוצר מול אמינות.
בעבר המכוניות מיפן ואח"כ אלה מקוראה והמזרח עשו עליה לישראל לקח להם כמעט עשור לתפוס מקומם כמכוניות עממיות ואמינות יחסית לאירופאיות
והאמריקאיות מה שעזר להם זה מחיר נמוך ואמינות מופלגת.
אם בעוד עשור יתברר שהאופנועים הסינים לא פחות אמינים מהיפנים ועדיין שומרים על מחיר נמוך, אולי יהיה על מה לדבר בינתיים זה הימור.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!