עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: בעקבות הביקורת: חבילת האלקטרוניקה של ק.ט.מ ללא תשלום

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

בעקבות הביקורת: חבילת האלקטרוניקה של ק.ט.מ ללא תשלום

בעקבות הביקורת כאן בפול גז על התשלום הנוסף על חבילת האלקטרוניקה בדגמי הכביש של ק.ט.מ - היבואנית והיצרנית הגיעו להסדר שהרוכשים הישראלים יקבלו את המערכות ללא תשלום; הפרטים כולם בפנים.

http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%a2%d7...%d7%9c-%d7%a7/

Senior Member
    קניתי בשנים האחרונות שני אופנועים של קטמ.
    בשניהם היה השטיק הזה של תשלם לנו אקסטרה בשביל חבילת שקר כלשהו שכבר מותקן בכלי אבל בשני המקרים בכלל לא הגעתי לשלב שבו אני מעקם על זה את הפרצוף כי הסוכן מיד אמר לי שהוא נותן ״דיל מיוחד רק היום״ שכולל כבר את החבילה במחיר הרכישה.

מכאן אני מניח שהיבואן מלכתחילה כולל את החבילה בתמחור של הכלי בארץ והגיע למסקנה שהמשחק הזה בנדמה לי/שיטת מצליח מרחיק לקוחות פוטנציאליים מנקודות המכירה יותר משהוא עוזר להם לסגור עסקאות בשטח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDough צפיה בהודעה
    קניתי בשנים האחרונות שני אופנועים של קטמ.
    בשניהם היה השטיק הזה של תשלם לנו אקסטרה בשביל חבילת שקר כלשהו שכבר מותקן בכלי אבל בשני המקרים בכלל לא הגעתי לשלב שבו אני מעקם על זה את הפרצוף כי הסוכן מיד אמר לי שהוא נותן ״דיל מיוחד רק היום״ שכולל כבר את החבילה במחיר הרכישה.

מכאן אני מניח שהיבואן מלכתחילה כולל את החבילה בתמחור של הכלי בארץ והגיע למסקנה שהמשחק הזה בנדמה לי/שיטת מצליח מרחיק לקוחות פוטנציאליים מנקודות המכירה יותר משהוא עוזר להם לסגור עסקאות בשטח.
    זה מרחיק מצד אחד, מצד שני יש כנראה רוכש שיקבל תחושה שקיבל בונוס ועוד כמה שאשכרה ירכשו את זה.
    אותי זה מבאס. הסרת הגבלה מפיצ'ר תוכנה בתור אפסייל או חלק ממשחק המו"מ או התמחור מריחה כמו נכלוליות. באנלוגיה זה כמו שמסעדה תדרוש תוספת מחיר על שימוש בסכו"ם (כי עולה כסף לקנות לאחסן ולשטוף). יש עוד יצרנים עם השטות הזאת ורובם מוכרים אופנועים לא הכי זולים בסגמנט. הקוויקשיפטר הוא הכי קריטי בעיני מכל יתר התוספות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Member
    זה טרנד מסריח מהשנים האחרונות מעולם התוכנה, שלאט לאט גולש לכל דבר שמריץ טכנולוגיה ואפשר לחלוב איתו את הלקוחות.
    אני חושב ש-BMW היו הראשונים, עם רכבים שהציעו חימום כסאות בתשלום חודשי (כשהאלמנט כבר מותקן מראש). במקום להצביע ברגליים הכבשים שילמו ושאר היצרניות ראו שאם אפשר לאבד 1% מהקונים אבל ולעשות מהנותרים קופה, אז וואללה משתלם.

הפתרון זה להעלות מודעות, להתרחק מהמותג ולקוות שעם הזמן המחוקק האירופאי יציל את האנשים מעצמם.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"

Member הסמל האישי של danielk
    הטרנד / פיצ'ר הזה מגיע מהיצרן ולא מהיבואן.
    היבואן משלם על התוכנה הזו כסף, כמו כל פריט אחר שהוא רוכש מהיצרן.

היבואן עד כה לא כלל את החבילה כסטנדרט, עיקומי פרצוף או מיקוח תמיד היו ותמיד יהיו בכל עסקה, אחד רוצה חבילת אלקטרוניקה, השני רוצה ארגז, והשלישי רוצה פשוטו כמשמעו הנחה בכסף, והרביעי רוצה הטבה בתשלומים.
    כל המתנות האלו עולות כסף.

זאת אומרת, היבואן לא לוקח ספציפית את החבילת אלקטרוניקה בתמחור. הוא כן לוקח מרווח הטבה מסויים בכל דבר שהוא משווק, בערך כמו שעושה כל מי שמתעסק בלמכור משהו בעולם כולו. האלקטרוניקה מעולם לא הייתה סטנדרט. לא בארץ ולא בעולם. היבואנים משלמים עלייה, וגם הלקוחות. לפעמים הם רוצים הטבה אחרת, לפעמים לא. אבל זה לא ברור מאליו שהאלקטרוניקה היא חינמית.

היבואן מבין את הביקורת מהלקוחות והעיתונות, ואף מסכים איתה בנושא האלקטרוניקה, ולכן יזם מהלך מול היצרן (שזה אגב לא רואה את הדברים באותו עין. מבחינתו הוא נותן ללקוח אופציה לטעום את החבילה ולבחור אם הוא צריך אותה או לא) ולאחר משא ומתן ממושך לבסוף הוחלט בתקדים ראשוני בעולם שעבור הישראלים מחיר החבילה יסובסד ע"י היצרן. את יתר המחיר היבואנית החליטה לספוג. זאת כי היא מסכימה עם הביקורת הציבורית.
    לא נותר אלא לברך על שיתוף הפעולה של היצרן, ויוזמת היבואן, לטובת הלקוחות.
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

Senior Member
    אתה עובד בדלב כבר הרבה שנים ומכיר את הנתונים היטב. מה שיעור הכלים האלה שעלו על הכביש ללא חבילת האלקטרוניקה?

Member הסמל האישי של danielk
    להערכתי כ40% ללא החבילה.
    לא כולם חייבים אותה, לא כולם רצו אותה. יש כאלו שרוצים ארגז. או שתעזוב אותו מהשטויות ותן לו הנחה.
    מנהל מכירות ב-ד.ל.ב מוטוספורט (KTM & peugeot)
    שוקן 16 תל אביב

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי danielk צפיה בהודעה
    הטרנד / פיצ'ר הזה מגיע מהיצרן ולא מהיבואן.
    היבואן משלם על התוכנה הזו כסף, כמו כל פריט אחר שהוא רוכש מהיצרן.

היבואן עד כה לא כלל את החבילה כסטנדרט, עיקומי פרצוף או מיקוח תמיד היו ותמיד יהיו בכל עסקה, אחד רוצה חבילת אלקטרוניקה, השני רוצה ארגז, והשלישי רוצה פשוטו כמשמעו הנחה בכסף, והרביעי רוצה הטבה בתשלומים.
    כל המתנות האלו עולות כסף.

זאת אומרת, היבואן לא לוקח ספציפית את החבילת אלקטרוניקה בתמחור. הוא כן לוקח מרווח הטבה מסויים בכל דבר שהוא משווק, בערך כמו שעושה כל מי שמתעסק בלמכור משהו בעולם כולו. האלקטרוניקה מעולם לא הייתה סטנדרט. לא בארץ ולא בעולם. היבואנים משלמים עלייה, וגם הלקוחות. לפעמים הם רוצים הטבה אחרת, לפעמים לא. אבל זה לא ברור מאליו שהאלקטרוניקה היא חינמית.

היבואן מבין את הביקורת מהלקוחות והעיתונות, ואף מסכים איתה בנושא האלקטרוניקה, ולכן יזם מהלך מול היצרן (שזה אגב לא רואה את הדברים באותו עין. מבחינתו הוא נותן ללקוח אופציה לטעום את החבילה ולבחור אם הוא צריך אותה או לא) ולאחר משא ומתן ממושך לבסוף הוחלט בתקדים ראשוני בעולם שעבור הישראלים מחיר החבילה יסובסד ע"י היצרן. את יתר המחיר היבואנית החליטה לספוג. זאת כי היא מסכימה עם הביקורת הציבורית.
    לא נותר אלא לברך על שיתוף הפעולה של היצרן, ויוזמת היבואן, לטובת הלקוחות.
    אם אני מבין נכון, ד.ל.ב משלמת ליצרן על כל האלקטרוניקה ליחידה ללא קשר לבחירת הלקוח.
    בעסקה שלקוח לא רוכש חבילת אלקטרוניקה, נשאר לכם רווח קטן יותר.
    עבור KTM היבואן בישראל כפונקציה הוא דילר וכנראה לא מהקטנים בעולם.
    שלב השאלה הזהה:
    למה שהיבואן לא יעבוד הפוך מול היצרן וישלם ליצרן רק אחרי שיש לקוח ששילם על החבילה במקום לצמצם את הרווח?
    למה רק בכביש ולא בשטח?
    אצלי יש תוספת קוויקשיפטר (חבילה חלקית) ובשטח אני מנתק הכל. ממבחן שראיתי ההבדל בין 10 דרגות ההתערבות בחבילת הראלי לא משמעותי. זאת אומרת מרגישים הבדל בין 9 לרמה 2 אבל לא בין רמה 3 ל 4.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    שים לב שהם גם האריכו את האחריות על הכלים האלה ושהמכירות שלהם התכווצו בכמעט 50 אחוז בשנה האחרונה (אחרי שהן היו די יציבות במשך לא מעט שנים).
    אני נוטה לקבל את הדברים של דניאל ומאמין שאכן יש פה גם מעורבות של היצרן בסיטואציה של מכירות נמוכות מהצפוי.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    בישראל יש שוק מאד מצומצם לאופנועים שמעל 120K ש"ח השוק הזה רווי עכשיו בכלים חדשים בסוכנות
    שחלקם לא ראויים להיכלל בקטגוריה הזאת. התחרות שם קשה ומתפרשת הן פרישת תשלומים והלוואות לכאלה
    שלא מסוגלים לקנות בעצמם וכאלה שמשלמים + תוספות...

עם כניסת מתחרים חדשים יש פגיעה במותגים הרגישים כש-BMW ממשיכים לככב באחוזי מכירה גבוהים וכל השאר נלחמים
    על הפירורים.

שימו לב לאלה שמאבדים הכי הרבה גובה כיד 2 זה פוגע בכדאיות של רכישת כלי חדש!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    שים לב שהם גם האריכו את האחריות על הכלים האלה ושהמכירות שלהם התכווצו בכמעט 50 אחוז בשנה האחרונה (אחרי שהן היו די יציבות במשך לא מעט שנים).
    אני נוטה לקבל את הדברים של דניאל ומאמין שאכן יש פה גם מעורבות של היצרן בסיטואציה של מכירות נמוכות מהצפוי.
    השאלות שלי לא פקפקו במה שדניאל אמר. רק מנסה להבין את התמונה.
    מבחינתי לפחות, בכתומים משתלם לקנות יד שניה. מקבלים המון תמורה בגלל נפילת המחיר.
    אני גם לא מבין את ההייפ מאלקטרוניקה שמעבר ל ABS ו TC. אולי בגלל חוסר היכרות.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    אם לא יהיו קונים ביד ראשונה אז גם לא יהיו כלים זמינים ביד שניה...
    אלקטרוניקה זה גם קוויקשיפטר וקרוז קונטרול.

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    אם אני מבין נכון, ד.ל.ב משלמת ליצרן על כל האלקטרוניקה ליחידה ללא קשר לבחירת הלקוח.
    בעסקה שלקוח לא רוכש חבילת אלקטרוניקה, נשאר לכם רווח קטן יותר.
    לא. היבואנית רוכשת מהיצרנית אופנועים, ובנוסף רוכשת חבילות אלקטרוניקה (כרטיס עם קוד לפתיחת המערכות שכבר קיימות באופנוע). אני מעריך שעל כל 10 אופנועים שדל"ב ייבאה ארצה היא רכשה 6 או 7 חבילות אלקטרוניקה.
    לקוח שרצה את האופנוע בלי Tech Pack שילם את מחיר האופנוע. לקוח שרצה את החבילה שילם על האופנוע ועל החבילה. זה הרציונל שהיה עד עכשיו. כאמור, מעכשיו היצרנית מסבסדת חלק מהחבילה והיבואנית מסבסדת את השאר, וכל האופנועים יגיעו ארצה עם Tech Pach.

Junior Member
    החבילה עולה 700$- בחו"ל ל ktm 890. אפילו במעבר לשקל+מע"מ זה לא מגיע ל 5000 שקל. שבכלל מדהים שהם בחרו את הסכום הזה, כי זה לא חלק שיש עליו את המיסים הגבוהים בארץ. זה בסה"כ קוד. ואני בטוח שהיבואן לא משלם 700$ המחיר לצרכן שבחו"ל. אז יש פה רווח מאוד מאוד גבוה ליבואן עבור סה"כ קוד לרכיב אשר מגיע built in על האופנוע, ושעה "עבודה" של עדכון התוכנה בזמן שהמכונאי עסוק עם אופנועים אחרים.
    כמובן שצריך לקחת בחשבון שהעלות של כל הרכיבים והתוכנה כבר כלול וברווח של היצרן (והיבואן). הרי המחיר רק עלה בשנים האחרונות של האופנועים, וחלק מזה מכסה להם כבר את העלות של הרכיבים.

בכל מקרה האופנוע תמיד מגיע עם tech pack סגור. והיבואן בקלות יכול לפתוח את זה לכל אופנוע שירצה או מה שסגר עם הלקוח. היצרן לא מייצר ושולח אופנועים עם/בלי החבילה. כל האופנועים מגיעים זהים מהיצרן. היבואן פשוט מעדכן את המחשב של האופנוע לפני המסירה.

טוב שהחליטו להכליל את זה, אבל אני בספק אם זה רק מטוב לב. כנראה הבינו בארץ שזה פוגע במחירות.

Senior Member
    אם לא יהיו קונים ביד ראשונה אז גם לא יהיו כלים זמינים ביד שניה...
    אלקטרוניקה זה גם קוויקשיפטר וקרוז קונטרול.
    הקרוז קונטרול הציל אותי לאחר התאונה כי לא הייתי מגיע חזרה לבית אבל בכללי השתמשתי בו בפחות מ- 1% מהנסועה. הקוויקשיפטר מצד שני עושה באמת שינוי גדול. בשטח נורא נוח ובכביש הפיצוץ במעבר הילוכים בסל"ד גבוה עושה נעים בגב.

ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    לא. היבואנית רוכשת מהיצרנית אופנועים, ובנוסף רוכשת חבילות אלקטרוניקה (כרטיס עם קוד לפתיחת המערכות שכבר קיימות באופנוע). אני מעריך שעל כל 10 אופנועים שדל"ב ייבאה ארצה היא רכשה 6 או 7 חבילות אלקטרוניקה.
    לקוח שרצה את האופנוע בלי Tech Pack שילם את מחיר האופנוע. לקוח שרצה את החבילה שילם על האופנוע ועל החבילה. זה הרציונל שהיה עד עכשיו. כאמור, מעכשיו היצרנית מסבסדת חלק מהחבילה והיבואנית מסבסדת את השאר, וכל האופנועים יגיעו ארצה עם Tech Pach.
    אז זה עוד יותר מוזר. אם מרוויחים רק על חלק מהחבילות אלקטרוניקה שנרכשות אולי עדיף למכור את כולם עם החבילה בקצת פחות מהתמחור המקורי.
    השוק מרוצה, הבידול מהמתחרים חזק יותר והכל דבש.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 790 Adventure S 2021