תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: כיוון/בדיקת שסתומים

כיוון/בדיקת שסתומים

הבנתי שצריך לעשות בדיקת שסתומים בכל טיפול גדול.. זה באמת קורה? בחיים לא ראיתי שרשום בטיפול בדיקת שסתומים וגם צריך לפתוח בשביל זה את המנוע?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    הבנתי שצריך לעשות בדיקת שסתומים בכל טיפול גדול.. זה באמת קורה? בחיים לא ראיתי שרשום בטיפול בדיקת שסתומים וגם צריך לפתוח בשביל זה את המנוע?
    כיוון שסתומים עושים לפי הוראות יצרן, טיפול גדול זה מושג מהרחוב שלא אומר הרבה.
    הוראות יצרן האופנוע משתנות מאופנוע לאופנוע, זה יכול להיות 10,000 קילומטר ועד 48,000 קילומטר או לא לכוון בכלל כמו באופנועי הארלי עם שסתומים הידראולים.

לא פותחים מנוע אלה מכסה שסתומים בשביל לכוון שסתומים, כמו כן יש לעשות כיוון שסתומים על מנוע קר כלומר להביא את האופנוע בערב למוסך שיעשו ביום למחרת, זה לא תמיד קורה.

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    כיוון שסתומים עושים לפי הוראות יצרן, טיפול גדול זה מושג מהרחוב שלא אומר הרבה.
    הוראות יצרן האופנוע משתנות מאופנוע לאופנוע, זה יכול להיות 10,000 קילומטר ועד 48,000 קילומטר או לא לכוון בכלל כמו באופנועי הארלי עם שסתומים הידראולים.

לא פותחים מנוע אלה מכסה שסתומים בשביל לכוון שסתומים, כמו כן יש לעשות כיוון שסתומים על מנוע קר כלומר להביא את האופנוע בערב למוסך שיעשו ביום למחרת, זה לא תמיד קורה.
    אאה אצלי כתוב בכל טיפול גדול. אבל לא עשו לי בחיים כנראה.. אגב זה חלק מהטיפול הגדול? זה תוספת של כסף?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    אאה אצלי כתוב בכל טיפול גדול. אבל לא עשו לי בחיים כנראה.. אגב זה חלק מהטיפול הגדול? זה תוספת של כסף?
    שוב, אני לא יודע מה זה טיפול גדול, אין כזה דבר בספר הרכב של היצרן בשפה האנגלית.

בדיקת מרווח שסתומים לוקח זמן ולכן מקפיץ את המחיר.
    אני לא גר בישראל אבל ממה שראיתי משהוא כמו 1000 עד 1500 ש״ח, יתקנו אותי חברי הפורום אם אני עועה.
    הבדיקה והכיוון (אם צריך) זה דבר הכרחי.

Member
    טיפול גדול הוא מונח מומצא על ידי הרוכבים או בעלי המוסכים - אין לו הגדרה ממשית מעבר למוסכמה ברורה-לא ברורה בין הלקוח לבעל המוסך.

הטיפול צריך להיות לפי ספר הרכב, מה שבפועל קורה זה שיטות תמכור של בעלי מוסכים בכדי להילחם על לקוחותיהם - שבפועל גורמים לכך שלא יבצעו את כל הבדיקות הדרושות.

מקפידים יותר על החלפת שמנים ופילטרים (זול ופשוט להחלפה יחסית) מעבר לכך, מה שהלקוח לא רואה - לא מבצעים. כדאי לוודא זאת בטרם הטיפול.