תקלות ושחיקה בגלי הזיזים של מנועי ה-LC8c של ק.ט.מ 790 ו-890, שגורמות לנזק למנוע, התגלו לאחרונה במספר כלים; מה היצרן אומר ומה היקף התופעה בישראל?
http://fullgaz.co.il/%d7%93%d7%99%d7...9-%d7%94-lc8c/
תקלות ושחיקה בגלי הזיזים של מנועי ה-LC8c של ק.ט.מ 790 ו-890, שגורמות לנזק למנוע, התגלו לאחרונה במספר כלים; מה היצרן אומר ומה היקף התופעה בישראל?
http://fullgaz.co.il/%d7%93%d7%99%d7...9-%d7%94-lc8c/
לא נורא, R1100 כבר בא עם הזרקה של בוש ויש אותו בשנתון 94.
זה כבר רץ הרבה זמן אבל מתוך ים הבעיות קשה להתמקד על אחת
אני בכלל חושב שהכותרת מיותרת, אם כבר חדשות אז היה צריך לכתוב:
"נתגלה KTM ללא בעיות אמינות" - ראש הממשלה יצא בהצהרה דרמטית בשעה 20:00.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
קטמ - קניתי, תיקנתי, מכרתי. נכון היום יותר מתמיד![]()
עניין של מסורת.
גם מנועי ה-640 סבלו מבעיות בגלי הזיזים.
וה-690 סבלו מתקלות חוזרות במשאבת הקלאץ' (למכר שלי החליפו 2 באחריות) - ולא נראה שמישהו בק.ט.מ החליט לפתור את זה אחת ולתמיד.
חבל.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
יש לי מעל 5 שנים עם המנועים האלה על שני כלים נפרדים.
היו לי כל מני בעיות עם האופנועים עצמם, בעיקר במה שקשור לחיישנים כאלה ואחרים. בשני גם החלפתי קלאץ׳ מסיבות שספק אם קשורות אלי אבל היבואן לא חשב שזה צריך להיות מכוסה באחריות.
לא היו לי בעיות מכניות עם המנועים.
אחת לתקופה אני רואה איזה אופנוע שעושה רושם כמו תחליף פוטנציאלי אבל עד היום כולם נפסלו בשלב של נסיעת המבחן שבו אני שואל את עצמי אם אני אשמח או אתבאס להחליף את שלי בכזה.
ב790/890 אין קלאץ׳ הידראולי.
אני מדי פעם תוהה אם כל הכלים הסיניים שמבוססים על הפלטפורמה הזו הם פחות אמינים מהאוסטרים או שאולי הם דווקא יותר אמינים כי הספקים המקומיים שלהם פחות שיכורים.
עקבתי אחרי הקבוצות והפורומים הבינלאומיים ומסקנותי כדלקמן.
יש בעיה בקמשפטים- היא מינורית. הנתונים מד.ל.ב:
"לאחר בדיקה מעמיקה, מתוך 630 אופנועים שנמכרו בישראל משנת 2018 עם מנועי LC8c, נרשמו 16 מקרים בלבד שבהם בוצעה החלפת גלי זיזים"
זהו, תעשו חשבון.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
בוא נחשוב לרגע מה זה אומר - מי שקנה אופנוע חדש/משומש צריך להכניס למוסך ו-"לפתוח מנוע" להתעסק בקרבים של הכלי כשאתה צריך
אמון מוחלט במוסך שלך.
בארץ רוב המכונאים אינם עוברים הכשרה מסודרת אלה מסתמכים על "יכולת טכנית טובה" ופיקוח, בעוד במקומות ארחים בעולם את מועסק
אחרי לימודי מכונאות וקורס הדרכה של היצרן או היבואן עם אנשים שלו שעברו הדרכה מסודרת על הכלי הספציפי שאתה עובד עליו.
חלקים- בעוד בחו"ל אתה יכול כמעט תמיד להסתמך על חלקים זמינים בארץ רוב המפעמים יש לחכות למשלוח ארוך שתוקע את האופנוע החדש
שלך במוסך ואם יש לך מוסך עם חבר טוב אז תקבל טוסטוס מצ'וקמק חלופי לכלי האוסטרי שלך.
בהנחה והנתונים נכונים ומתוך הבנה שזאת לא התקלה היחידה של המנועים האוסטרים הרי זה מצטרף לשרשרת אין סופית של כשלים אחרים
גדולים כקטנים שמוציאים את דיבתו של האופנוע רעה.
איפה זה פוגע בבעלים, מי שקונה כלי חדש (והם לא זולים במיוחד) האופנוע צונח במחיר ברגע שנרשם השם שלו על נייר הרישיון והוא עדיין
טרם עזב את אולם התצוגה. עכשיו זמן המכירה של אופנוע כזה הוא ארוך מאד ויש אופנועים שתקועים אצל הבעלים שלהם יותר משנה.
באופנוע משומש הבעיה כפולה, אין לקונה כמעט מושג איך הוחזק האופנוע וככל שאנחנו בדקים לעומק מתגלה שהכלי עבר החזקת שבר או
התעללות ואני במיוחד חושש מאלה "שמטפלים לבד" די לפתוח את הרשת בשביל להבין איזה ברות מסתובבת בחוץ וכמה נזקים נעשים לאופנועים
בשם החיסכון וחוסר הידע (ולא מתוך כוונה רעה).
מי המאושרים האמתיים?
אלה שקונים אופנוע חדש רוכבים עליו בתקופת האחריות בהנחה שהם מסוגלים לחכות בסבלנות גם במקרה של בעיה ומצליחים למכור במחיר סביר
ולעבור לאופנוע אמין ואז הם מאושרים פעמיים.
הסיבה האמיתית שהאופנועים האלה פורחים באירופה היא המיסוי, ולכל אופנוע תמצא גרעין מעריצים שמתחלק לשתיים אלה שבאמת מבינים ומוכנים
לסלוח על בעיות ואלה שלא מבינים אבל מעריצים...
בקשר לאופנועים הסיניים עוד מוקדם לקבוע, אבל ההוכחה היא שאתה יכול למכור "חבילה" נאה של אבזור יקר, סביב מעטפת עלומה אם המחיר ההתחלתי
שלך זול. זה לא המקרה של ה-KTM.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021