כמו שאפשר לראות זה עדיין בחיתולים literally![]()
בקוואסאקי עולים עוד שלב בפיתוח אופנוע המונע בעזרת מימן, ומריצים בסוזוקה אב טיפוס על בסיס הנינג'ה H2 SX עם מגדש העל; הפרטים, התמונות והווידאו - בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%a7%d7%95%d7...9%d7%9e%d7%9f/
![]()
כמו שאפשר לראות זה עדיין בחיתולים literally![]()
וזה ישאר בחיתולים כמו הרכבת...
אמרתי את זה פה מזמן, איום האופנוע החשמלי (ומבחנתי זה איום על מהות הרכיבה כפי שאני תופס אותה) גדל וידעתי שיהיו חברות
שיפתחו מנוע בוכנה על בסיס אחר. גם אם המנוע החשמלי יתפתח למלוא הפוטנציאל עדיין יהיה חסר המרכיב האמיתי שמניע את התעשייה
הזאת כבר למעלה מ-110 שנים.
אני מקווה שהם לא היחידים שמפתחים בסתר מנועים עוקפי תקנות הזיהום.
אגב תהייה נניח והמנועים האלה פולטים אדי מים ובהנחה שכל הכלים המנועים בעולם יהיו כאלה...מה זה יעשה לכדור הארץ בנושא שינויי
מזג האוויר?
סבבה נגדל זימים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
המזגן מעבה את הלחות מהאויר שמתאדה וחוזרת להיות לחות באויר. זה משחק סכום אפס.
אבל מנועי מימן לוקחים מימן שמופק מנפט ומחברים אותו לחמצן אטמוספרי והתוצאה היא פחות חמצן ויותר לחות.
בנוסף, אדי מים הם גז חממה יותר חזק מפד״ח.
אז יעשו מיכל אגירה ותהיה חייב פעם בשבוע לרכוב לכנרת או לים המלח לרוקן אותו.
מימן מפיקים ממים לכן גם שם כנראה משחק סכום אפס אבל אני לא מומחה בתהליך הזה אבל מאיפה הבאת את הנפט?
לגבי אדי מים והסביבה זה טיפה בים, גם הים הנחלים והאגמים מתאדים ושם מדובר בכמויות אדירות.
נכון להיום הבעיה עם מימן לגבי איכות הסביבה זה האנרגיה (החשמל) הזקוק להפקתו והפסדי הכוח של המרה חשמל למימן וחזרה לחשמל אם מדובר בתא דלק
בערך כל המימן שנמצא היום בשוק מופק מנפט משום שזה יותר פשוט וזול להפיק אותו מנפט מאשר מפירוק של מים. פירוק של מים מחייב השקעה של המון אנרגיה. המון אנרגיה שווה פחם, שווה גרעין, שווה כל הדברים היפים שאנחנו אוהבים.
על כל קילו חמצן במיכל הדלק אתה צריך 9 קילו מים במיכל האיסוף.
בהצלבה של כמה אתרים רוב המימן מופק היום מגז טבעי, שהשימוש במים הוא במצבים שהאנרגיה היא ירוקה (סולאר, רוח..)
בואו המנוע החשמלי נמצא איתו כבר 100 וכמה שנים ועדיין לא בשל במלאו לשאת בנטל.
כמה זה רציני לפתח בכמה שנים מנוע "אחר" שיהיה שימושי במועד הנדרש.
אז יקרה אחד מהשניים, או שידחפו לנו בכוח מנוע חשמלי לא בשל ולא מתאים לצרכים.
או שמועד ההגבלה יאורך ותינתן הזדמנות נוספת למנועי הבערה הפנימית להמשיך.
(ומי שיגיד לי עכשיו שהמנוע החשמלי בשל, שילחץ ON ויעלם לי מהרשתית).
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הכל עניין של הקצאת משאבים.
האנושות יודעת, כשהצורך קיים לרכז מאמצים ולעשות בחודשים ספורים דברים שלא נעשו או שאמורים לקחת שנים.
כשיש צורך אקוטי, הפתרונות נמצאים.
תהיה מחר בין שתיים לארבע בבית, הטכנאי יגיע להחליף לך את המנוע בוורסיס במנוע חשמלי עם סוללות.
נראה לי שזה יותר היצע וביקוש, אם נתח השוק של כלים חשמליים\מימן היה תופס 20% מהשוק, החברות הגדולות היו משקיעות הרבה יותר מאמצים לפיתוח (כמו ברכבים).
היום החברות הגדולות לא מתחרות באמת אחת בשניה והן הפכו לקרטל אחד גדול, אפילו מנוע אוטומטי לקח להם לפתח קרוב לעשור, כי החברות מיישרות קו אחת עם השניה.
נכון לכן תא דלק זה רכב חשמלי עם אגירת או יותר יצירת אנרגיה חשמלית ממקור אחר שהוא לא סוללה.
הרכב החשמלי ישרוד רק עם מקור אנרגיה שהוא לא סוללות קונבנציונליות שיש היום
בהתחשב שרכב חשמלי היום מזהם לא בהרבה פחות מרכב בנזין והחסרונות שלו גדולים יותר האנושות תמשיך לצרוך רכבי בנזין לעוד הרבה זמן, האיחוד האירופי יודע את זה, היצרנים יודעים את זה.
לגבי אופנועים שם המצב גרוע בהרבה, אין שום טכנולוגיה שיכולה להחליף את הבנזין, אני כותב בנזין ולא בעירה פנימית כי האופנוע המדובר בכותרת הוא בעירה פנימית ואפשר לראות שחוץ מקצת יח״צ הדבר הזה לא יגיע לאולמות התצוגה