שנה חרא עברה על כולם, שקלקלה כל כך הרבה. הרבה תכנונים ומסלולים יש לי בארגז אבל מעט מאד אפשרויות יש בגלל מצב הרוח.

אני עובד בשיטה משונה לתכנן את הטיולים שלנו, אין בה שיטתיות, חוקתיות או את הדרך המושלמת, יש לנו סגנון שפיתחנו לאורך הדרך
יש בנו את האהבות שלנו, ביחד ולבד, ויש את הגילוי וההרפתקה לרכוב אל הלא נודע.

זה התחיל לפני כמה חודשים שהרגשנו שדי...אנחנו כבר לא יכולים להכיל את החדשות, האווירה והמציאות פה וחייבים פסק זמן מהכל
בשביל השפיות שלנו, בשביל התאווררות בשביל הזוגיות.

אז החלטנו ללכת על משהו בקטנה, טיול של שבועיים מתוכם 12 יום רכיבה. שלפתי מתוך אחת התיקיות שלי מסלול מיושן שתכננתי והחלתי
פשוט לשפץ אותו. נכנסתי לאתרים של טיולים מאורגנים אופנועים ומכוניות מצאתי את נקודת העניין והכבישים המעניינים, התייעצתי עם
רוכבים מהארץ ומהעולם ובעיקר שוטטתי וירטואלית באלוהי תכנון המסעות גוגל מפות-כמות המידע שם היא בלתי נגמרת.

ברומניה ישנם 3 מעברי הרים נחשבים:

1. Transfִƒgִƒrִƒָ™an- מעבר הרים שהתחיל כדרך צבאית והפך לסמל דרך ברומניה.

2. Transalpina- מעבר ההרים הכי גבוה ברומניה

3. Pasul Prislop - רוב המטיילים לא מגיעים אליו כי הוא נמצא ליד הגבול עם אוקרינה.

אחרי שנבחרו שלושת מעברי ההרים האלה התחלתי לחבר נקודות על המפה הכולל נקודות עניין (אטרקציות) וערים עתיקות נחשבות, על
הכפרים ידענו שניפול מעצם המסלול שנבחר.

כמה מילים הכרחיות על רומניה - רומניה היא מדינה צעירה שהייתה שנים רבות תחת משטר קומוניסטי עריצותי ורק לאחרונה ממש במסגרת
האביב האירופאי נפתחה למערב. יש לה עבר מפואר ועשיר (הייתה שייכת לאימפריה האוסטרו הונגרית) וידעה מלכים נסיכים ועשרים, וגם עוני
ותקיעות של משטר קומונסטי וסבלה תחת העריץ צ'אוסצ'קו. והיא נראתה בדיוק ככה מחוספסת מבוגרת אבל עם יופי מדהים שמעיד על העבר..

למסע נשכר בימר 1300 (סיפור בפני עצמו) ונרכשו כרטיסים בסימן המלחמה וביטולי הטיסות.

אז אחרי ההקדמה הזאת אפשר להתחיל!

20240916_182004.jpg

Transfִƒgִƒrִƒָ™an