עמוד 1 מתוך 10 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 143

אשכול: איך לימדתי חרגול גרמני לאכול פאייה. - סיפור מסע.

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של השושנים

איך לימדתי חרגול גרמני לאכול פאייה. - סיפור מסע.

העולם הוא ספר, ואלו שאינם מטיילים קוראים רק דף אחד.
    - אוגוסטינוס

...הסיפור הבא מתחיל לפני 29 שנים, ממשיך בהווה ויסתיים בעתיד, כשהחוט המקשר שעובר לאורך השנים והזמן הוא האהבה, החלום
    והזוגיות. אהבה של גבר ואישה, אהבה של אדם ומכונה, אהבה להרפתקה, קסם ומקומות רחוקים. אהבה שאינה תלויה בדבר.

אמצע שנות השמונים, מרחוק כבר אפשר להריח את סוף השרות הצבאי, החלום על טיול אופנועים בחו"ל זה שהחזיק אותי בזמנים
    קשים של מסעות, ניווטים, קורסים, ברגעי הכאב, הזעם והבדידות, קשה להאמין כמה אפשר להרגיש לפעמים לבד כשאתה מוקף
    בחיילים כמותך. או כמה בלתי אפשרי נראה היעד, מול הכביש הפתוח זמזום המנוע והנוף.

אבל אז פגשתי בה, ג'ינג'ית מתולתלת שיער רטוב, רוקדת במסיבת סגל מול מגורי הבנות, היה לנו הרבה על מה לדבר, אני הייתי המפקד
    של בני הגרעין שלה, והקשר נוצר.

השתחררתי לפניה, מצאתי עבודה לממן את הטיול, היה ברור שטיול אופנועים בחו"ל הוא האופציה היחידה עבורי, כמי שמחובר למכונה
    המופלאה הזו מגיל אפס, ידעתי שרק זו הדרך בשבילי.

הזמן עבר מהר כמו שרק הזמן יודע, התכניות השתנו, והקשר הזוגי התהדק ועבר מחברות ודילוג בין י-ם לחולון, לזוגיות ומגורים משותפים
    בי-ם. משם לחתונה ילדים עבודה המסלול המוכר. הצורך הכפול של שנינו שימר את האופנוע לצידינו ברוב הגלגולים וככל שהתבגרו הילדים
    כך התגבר גם הזמן המשותף על האופנוע.

וכך מצאתי את עצמי מסתכל ישירות בלוח השנה על יום ההולדת ה-50 שלי, וטיול האופנועים של אחרי הצבא התמוסס, עד ש....
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member
    שלפת את הבוחטה מהבור של הבוחטות וחש קל הרף עין הזמנת גרמני לסיבוב ספרדי,הלא כן?

חכה....

Member
    מחכה להמשך...
    (אגב, יכול להיות שהVMAX שלך היה במטרו כפ"ס לפני כמה ימים?)
    https://www.dropbox.com/sc/luk0ndzix...xJW8PuEjmsClxa

ציטוט נכתב במקור על ידי UnKnOwN צפיה בהודעה
    מחכה להמשך...
    (אגב, יכול להיות שהVMAX שלך היה במטרו כפ"ס לפני כמה ימים?)
    https://www.dropbox.com/sc/luk0ndzix...xJW8PuEjmsClxa
    נחמד אבל לא שלי.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    רן , פואטי מתמיד .. :d

..."ליום הולדת חמישים שלך אנחנו נוסעים לטיול אופנועים" ככה הג'ינג'ית "ואני לא רוצה משהו קטן"...רמז?

חרשתי קצת את טיולי האופנועים המובנים המצויים, אלה המאורגנים שנותנים לך הכל ולא כלום, אבל איפשהו
    זה לא ממש התלבש, לא בתאריכים המוצאים, לא בהרכבים ולא בכמות הזמן הפנוי לשנינו.

אנחנו אוהבים לתייר בקצב שלנו, ללכת לאיבוד ולחזור ולמצוא את עצמינו, לחפש את השווקים הקטנים, ואת
    המקומות הפחות מתוירים, שם אנחנו פוגשים את האנשים האמתיים, נמלטים ממלכודות תיירים עמוסות ומלונות
    מפוצצים, יכולים לבלות יום שלם באיזה עיירה נידחת רק בשביל לצלם איזה מבנה באור אחר הצהרים, או את
    השקיעה שנשפכת לים. חוזרים בזמן בשוקי הפשפשים והעתיקות, מאכלים את הברווזים והברבורים במזון שתמיד
    נמצא אצל הג'ינג'ית בתיק, במיוחד למקרים שבהם נפגוש בעלי חיים. אזור זמן שלנו.

לוקח לנו זמן לטייל, לספוג את האווירה ולהרגיש חלק מהמקום, החלטנו על שבועיים סגרנו על שלוש....

את נושא הפיננסים סידרנו מראש התקציב היה גדול אבל לא בלתי מוגבל וסכין המציאות הייתה חייבת ליפול
    במקומות מסוימים, אתגר שעשה את התכנון מהנה ומעניין יותר.

חיפשנו מקום בו ניתן יהיה למצוא הכל מהכל, את כל הדברים שאנחנו אוהבים לעשות, את המגוון וההרפתקה
    קצת היסטוריה, כפריים מימי הביניים, נוף מרשים, הרים גבוהים, ספורט אתגרי, אוכל טוב ומקומות קסומים.

הפור נפל על ספרד, כמעט כל ספרד, על מנת שנרגיש עוד יותר טוב עם עצמינו, אז גם חלק מדרום צרפת.
    ככה מתחיל הסיפור, משלב נביטתו כחלום רחוק לפני שנים, ועבור לשלב הביצוע, עכשיו מתחיל התכנון, אבל
    המוטו העיקרי הוא שכל תוכנית היא בסיס לשינויים, שום דבר לא קבוע, והכל פתוח, כי הרי מה הטעם בהרפתקה
    אם הכל ידוע מראש....

...אם יש מקום שמתאים לטיול אופנוע בספרד הרי הם הרי הפירנאים שאוצרים בתוכם אין ספור אפשריות, הרפתקאות
    ונופים עוצרי נשימה, טיול בהרים ברכב או ברכבת מצמצמת את החוויה, בעוד האופנוע מאפשר לך גמישות אדירה ונגישות
    אין סופית. מחיר השכרת אופנוע ליום כמעט כפול ממחיר השכרת רכב, הוסף על כך הוצאות נלוות של ציוד נוסף, ומתגלה
    שהתקציב לטיול מצטמק מאד ככל שאתה נשאר רכוב, מה גם שחלקים גדולים בדרום ספרד ביולי חמים כמו בארץ
    ועל מנת לכסות מרחקים מעיר לעיר פשוט חבל לשלם על אופנוע כשברכב הרבה יותר נוח ויש מזגן, וטרם נכנסו לכל העניין
    של הכבודה.

בבחינה של המסלולים המוצעים והמלצות טיולים באזור, גילינו חיש קל כי ניתן לחבר לטיול גם את דרום צרפת, המידיט פריניי
    ליתר דיוק, שני עיירות משכו אותי מיד, העיר טולוז והעיר המתחרה שלה אלבי, בעזרת גוגל ניתן היה ללמוד על שני ערים אלה
    ובזכות פלאי האלקטרוניקה ניתן גם לבצע הזמנות במלונות נבחרים באזור מוגדר בו אנחנו מעדיפים לבלות את הלילה.

לאחר שבחרנו את המסלול ומתוך היכרות עם עצמינו התברר לי שהמינימום ימים שארצה לבלות על גב אוכף אופנוע זר
    עומד על שמונה ימים, דבר שעמד נפלא בתקציב והשאיר לי מקום נרחב להמשך הטיול.

כל שנותר הוא לבחור את החיה שתזכה לטייל איתנו. הפור נפל (לא במעט חרדה) על שני סוכנויות המשכירות אופנועים
    בברצלונה. שתיהן הומלצו ע"י הרכבים ושתיהן הציעו מגוון אופנועים לבחירה.

לאחר מס' טלפונים לחב' ההשכרה ובדיקת זמינות האופנועים שכרתי מרחוק חרגול גרמני המוכר לחלק מכם כ- bmw g/s 1200 lc

החרגול מגיע עם שלושה ארגזים, שיהוו הבסיס הראשוני לציוד שלנו ותיק גדול נוסף שיחובר עליהם עם רשת מטען.

עכשיו רק נותר לקוות שאצליח להסתדר עם החרגול, כמו שהסתדרתי עם קרובו הרחוק, המפלץ היקר שלי ה-bmw r100rs זצ"ל.

Senior Member
    המפלץ הישן שלך ממש לא זצ"ל... חי וקיים

Member הסמל האישי של URIEL
    הזוגיות של המפקד והג'ינג'ית ראויה להערצה וחיקוי.
    מודה, אני מקנא...

Senior Member הסמל האישי של erani99
    הכותרת לא ממש נכונה, היא בלשון עבר - מה שעוד לא קרה. איך לימדת?, עוד לא רכבת עליו שם אז לימדת אותו כבר לאכול פאייה?.. תגיע לשם ותבין שהוא כבר אכל כ"כ הרבה פאייה שהוא יכול ללמד אותך איך להכין אחת.
    ואל תדאג, הג'י אס הוא לא סתם בסט סלר של הגרמנים. מה שבטוח יהיה לך הרבה יותר קל איתו מהמפלץ (עאלק..) הזקן הברזל הגס שהיה לך פעם
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

ערן יקרי, שוב חיפפת, אם היית קורא את הפתיחה הכל היה לך יותר ברור.

"...הסיפור הבא מתחיל לפני 29 שנים, ממשיך בהווה ויסתיים בעתיד, כשהחוט המקשר שעובר לאורך השנים והזמן הוא האהבה, החלום
    והזוגיות. אהבה של גבר ואישה, אהבה של אדם ומכונה, אהבה להרפתקה, קסם ומקומות רחוקים. אהבה שאינה תלויה בדבר."

לגבי המיפלץ הגיבור, כל מילה שלא לעניין פשוט פוגעת בלוחם האמיץ הזה, עושה עוול ליכולות שלו בגילו, ופשוט לא נכונה.

...איך מתחילים לתכנן טיול עצמאי, בלי מסלול, בלי ידע מקודם, במקום כל כך רחוק, עם תקציב לא ברור.
    כשהציוד שאתה לוקח אייתך צריך להיכנס לשלוש מזוודות של אופנוע, ותיק נוסף יהיה קשור מאחור.

השלב הראשון היה לבצע התאמה בין התאריכים האפשריים ליציאה, זמינות האופנוע להשכרה ומיקומו.

כמי שעובדים את המדינה ובשבילה, הפתח ההגיוני היה כמובן חודשי הקיץ אבל הבעיה בחודשי הקיץ שהחופשה
    הזו משותפת לרבים ונחשבת לעונה הבוערת בתיירות. אז הפור נפל על חודש יולי, והזמנו כרטיסים
    מספיק מוקדם והצלחנו למצוא מחיר טוב וחפיפה בין זמינות האופנוע בברצלונה. חשוב לדעת שעל מנת
    לקחת אופנוע במקום אחד ולהחזירו בעיר אחרת משלמים יותר וצריכים אישור מהחברה המשכירה.

קביעת מסגרת הזמן תלויה כמובן ברצון המשותף לשלב מרחק, מגוון, וכמובן הנאה ולא להפוך את הטיול למסע
    מטרה. האופנוע יהיה האמצעי המהנה אבל לא מטרת הטיול.

עכשיו לאחר שהתאריכים הראשוניים בידינו ניתן להתחיל ולבצע התאמה ראשונית של הרצונות, לעזרינו
    נרתמו פלאי הטכנולוגיה והאינטרנט, שמדדו עבורי מרחקים, הציגו מקומות מעניינים ויכולתי אפילו לעקוב אחרי
    כל מסלול מתוכנן ולראות את הדרך. נקבע מסלול גס והסתבר מיד שנצטרך יום נוסך עם האופנוע להשלים
    חלק מהדברים שרצינו.

טיול חלומות עולה כמו טיול חלומות, ולכן עוד לפני הטיול החלטנו להפריש לתכנית חיסכון סכום מסוים בכל
    חודש על מנת שיהווה את הבסיס הכלכלי לטיול. ולהוסיף בכל פעם סכומים שונים שהצלחנו לחסוך.

השלב הבא לאחר שנסגר הטיול היה פשוט למצוא מלונות, התכנון ההתחלתי היה לנסות ולמצוא מלונת
    לפי הרצון והזמן אבל מסתבר שבתכנון נכון ניתן להגיע למלונות מקסימים וזולים ובלי לפגוע ספונטניות
    ולהקדיש בכל יום כמה שעות יקרות לחיפוש מקום לינה. להזכירכם מדבר בעונה עמוסה יחסית במטיילים.

שוב יכולנו לבחור את המקומות בעזרת האינטרנט כשאנו מקפידים למצוא מלונות עם ערך מוסף כאלה
    שממוקמים באתרים מעניינים או בעלי יחוד מסוים. כולם בקרבה לעיר אותה רצינו לחקור ולראות.

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    כמה כיף. כמה אושר. להגשים חלום ישן ונושן...
    אני מניח שאת המפות של מטיבי הלכת שלי לפירנאים לא תצטרך - יש לך פר זועם (אני מסרב לקרוא לr1200gs חרגול. הכינוי המגעיל הזה שייך לטנרה 660)
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

Senior Member
    כן איתי,180 קילו זה חרגול.