רוכב על אופנוע שטח קליל ואופנוע כביש כבד. באופנוע השטח כשאני במצב עמידה, כל לחיצה על רגלית מסיטה את האופנוע. לאופנוע הכביש זה לא מזיז
זה מאוד תלוי אופנוע ורוכב וסגנון בגדול יש לזה השפעה לא מכרעת אבל ההבדלים הקטנים שיכולים לשנות המון
גם במהירות נמוכה מוציאים גוף, ואז מאוד עוזר ללחוץ על הרגלית החיצונית כדי לעגון את הגוף טוב יותר , וזה גם עוזר בלייצב את האופנוע כן במהירות נמוכה חייבים לעזור לאופנוע עם הגוף שלנו להיות יציב. לא כולם טסים 250 קמש במסלול מרוצים כל הזמן
אני ירחיב עלייך ניב אני רוכב על בהמה לא קטנה ובעצמי רוכב לא קל משקל.
כשאני בעומס גדול על הבהמה (כ 430 קילו כולל) אז אני עוזר עם הגוף שלי בדריכה על הרגלית הפנימית ביחד עם היגיוי הפוך כדי לקבל הטיה מדוייקת ומהירה, ביציאה מהפניה או במהירות נמוכה אני חייב לעזור עם הרגלית החיצונית לפניה להרים את האופנוע ולייצב אותו. אחרת ההיגוי מאווווד עצל
רוכב על אופנוע שטח קליל ואופנוע כביש כבד. באופנוע השטח כשאני במצב עמידה, כל לחיצה על רגלית מסיטה את האופנוע. לאופנוע הכביש זה לא מזיז
+1
מבלי להיות הטנק-על-גלגלים שהוא סטרלוק פה, מנסיוני, לחיצה על הרגלית הפנימית תוך כדי פקודת ההיגוי גורמת לה להיות חדה יותר. משמעותי במיוחד במהירות גבוהה יחסית ו/או על אופנוע ספורט עם קליפונים. עם אופנוע קל יותר וכידון גבוה ורחב במהירות נמוכה אני מוותר על זה כי ההיגוי גם ככה כמעט ומהיר מידי.
אחרי פקודת ההיגוי, כבר בתוך הפניה כשהאופנוע בהטיה, ברך או לא ברך, לחץ על הרגלית החיצונית עוזר לי להיות מחובר יותר לאופנוע וגורם לי להרגיש שהאחורי "יושב" טוב יותר, במיוחד ביציאה מהפניה.
רציתי לפתוח שרשור אבל ראיתי ששאלו שאלה דומה ,
האם מומלץ להפעיל לחץ על שתי הרגליות בזמן פנייה חדה בנהיגה ספורטיבית ומהירה?
אשמח לתשובה
ducati monster 796 2014:- טוטאלוס
עכשיו: ducati supersport 939
אישית, כשאני פונה במהירות (יחסית לפנייה, כמובן) לחיצה על הרגלית החיצונית נותנת לי תחושה של שליטה טובה יותר בכלי.