ציטוט נכתב במקור על ידי אסף זומר צפיה בהודעה
החצץ הוא שטחי הבטיחות שנועדו לבלום את הרוכבים מלהיכנס בקיר שבקצה החצץ.
הבעיה היא לא בחצץ - היא באופנועים. לפני 25-15 שנה, האופנועים (והמכוניות) היו פחות מהירים. האופנועים במיוחד - היו משמעותית איטיים יותר (גם אם הבלמים שלהם היו פחות טובים משמעותית מהיום). המהירות שהם הגיעו איתה לפניה הייתה נמוכה יותר. היום הם מגיעים הרבה יותר מהר (ובמקרה של הגרנד פרי גם עם יותר מסה כי אופנועים היום כבדים יותר) וצריכים שטחי Run Off גדולים יותר. הבעיה היא שלא כל המסלולים יכולים, בין אם בגלל התוואי שלהם או מסיבות אחרות, להרחיב את שטחי הבטיחות.
במקרה כזה, עדיף מלכודת חצץ שתאיט את האופנועים באופן משמעותי מאשר אספלט קצר, שאם ניקח לדוגמה את פניה 10 בה מרקז התרסק - אם היה שם אספלט יש סיכוי שהוא היה מגיע לקיר.
וידאו קצר ונחמד על ניתוח ההתרסקויות במרוץ (שומרים על 52-53 התרסקויות בסופ"ש בכל הקטגוריות כבר שלוש שנים ברצף. עקביות איז א ביץ'):
http://www.motogp.com/en/videos/2015...rs-fell/178183
תודה על ההסבר.
הוידאו ניתן לצפייה רק למי שיש לו מנוי בתשלום לאתר.