תראה, המחיר של הזעקה היה נמוך ב25% ממחיר המקיף אבל כמו שכתבתי מדובר בכמה מאות וזה לא מה שהפיל את הפור, כי בזעקה יש לך להוסיף עוד מנוי חודשי כל חודש ובמקיף לא, פשוט הפתיע אותי מאחר ובדקתי מחיר של מקיף קודם.
אני אישית הלכתי על הזעקה האחרונה כי כמו שאמרתי אני רוצה את הכלי חזרה ולא את ה90% מחירון בדיחה שלו, ואחרי שתקופה ארוכה אני רואה מהם קבלות חד משמעיות על כלים שחוזרים (כולל כלי של חבר קרוב מאוד שכבר היה בידיים שלהם תוך חצי שעה (!!!) מרגע שנגנב באמצע הלילה) אלו הדברים שבגללם בחרתי בזעקה האחרונה. מאחר ומדובר בחברה פרטית וצנועה שמתקתקת עבודה והיא מתחייבת מולי בחוזה לפיצוי כספי זהה לביטוח מקיף במקרה והכלי לא הושב, הוא מבחינתי הצהרת כוונות שלהם וביטחון ביכולת שלהם להשיב לי את הכלי, וכמו שאמרתי - הקבלות שהם מציגים לא ניתנות לעירעור, כולל מקרה שהייתי עד לו ממקור ראשון ולכל התהליך עבודה שלהם בו.
לסיכום דעתי האישית שוב- כלכלית מי שמוכן לוותר על הכלי במקרה של גניבה, מקיף ככל הנראה יהיה האופציה הקלה לקבל כסף ולהתקדם הלאה ועד לא מזמן זו היתה הבחירה העיקרית מאחר ולא היו אופציות נוספות בשוק. מצד שני, מי שהאופנוע הספציפי חשוב לו ורוצה לקבל אותו חזרה במקרה ונגנב, לדעתי כדאי שילך על אופציה כמו הזעקה האחרונה וכמו שאמרתי זו הסיבה שבחרתי בהם. לי אישית ההבדל הכספי היה שולי אבל התמורה איתם מבחינתי (שומר ראש לאופנוע) שווה הרבה יותר. למישהו אחר יכול מאוד להיות שהתמורה עם מקיף תהיה יותר כלכלית/ מוצדקת/ נכונה והוא לא יטעה כי כל מקרה ואדם לגופו.