מחירי הביטוח מחולקים עפ"י שלושה סגמנטים: עד 50, עד 250, מעל 250.
לאחרונה עדכנו בארץ את דרגות הרישוי, כך שלדוגמא ניתן לרכב עם a1 על 300 סמ"ק.
רציתי לדעת למה לדוגמא אם יש לי dt300 אני צריך לשלם 6500 ש"ח, בעומת xevo 250 שמחיר הביטוח הוא 4500? הרי שניהם תחת קטגוריית a1.
אני אצרף לך עוד שאלה:
למה אופנועים לא נהנים ממיסוי ירוק למרות שהדרגת זיהום שלהם נמוכה מאוד?
מדובר על זיכוי של 15,000 ש"ח שבעלי רכב מקבלים ואנחנו.. לא.
ביטוח לאופנועים יקר בגלל הפציעות היקרות שלנו ויחס התאונות הגבוהה.. אבל פה נופלת אשמה גדולה על הקטנועים התל אביבים כו'. אז אולי לעשות הפרדה בין ביטוח אופנועים וקטנועים
ככה זה כשהחיים שלנו תלויים בקרטלים. מדינת הייטק עולם שלישי.
Sent from my Be Pro using Tapatalk
כן, מתנצל על התגובה המאוחרת. מתוך אתר הממשלה, הסבר על מיסוי ירוק:
שיעור המס על רכבים היברידיים ונטולי פליטות יהיה נמוך יחסית ועל שאר הרכבים יוטל מס קנייה גבוה יותר, אולם יינתנו הפחתות מס בסכומים הולכים ועולים ככל שהרכב מזהם פחות. המיסוי הירוק יהיה תקף לכל כלי רכב שבמועד שחרורם מהמכס חלפו לכל היותר 24 חודשים ממועד ייצורם.
תמריצי מס הקנייה אינם חלים על אופנועים. עם זאת, חובה לפרסם את נתוני צריכת דלק ודרגת הזיהום בפרסומות לאופנועים ובעמדות מכירה.
אני לא מומחה לזיהום אויר אבל אם האופנוע שלי עובר 30 קמ לליטר דלק והאוטו 15 אז נאופנוע מזהם פחות.
תכניסו פה את הזמן שחוסכים בפקקים והנתון אפילו משתפר.
ואגב, הרעיון לעשות ביטוח חובה לנהג עבור כנה כלי רכב זה אדיר.
פעם ניסיתי לברר אם זה קיים באיזשהי חברת ביטוח אבל לא מצאתי. הדבר היחיד שדומה לזה הוא רישיון של בוחן כלי רכב (לוחית לבנה עם ספרות אדומות) אבל זה סיפור מטורף.
באחת החברות הסבירו לי שהדבר לא אפשרי כי חוק הביטוח חובה מתייחס לרכב ולא לנהג... אז כנראה שאפשר לשנות את זה עי שינוי החוק
יש כל כך הרבה על מה להילחם - המיסים , הגז, שמתם לב שהייתה הצעת חוק לשינוי והגדלת שכר העלוב
של החילים . למשל הבן שלי , שנותן את מיטב שנותיו בקרבי של הקרבי. [חסוי ] אז שר האוצר שהוא לטובת " החילים
וחברים נוספים בקואלציית האטומים עצרו את החוק , למה ? פוליטיקה זולה .
ואחר כך החברים הצביעו על תוספת לעצמם של 1000 שקל . { 10000 שקל בעשר שנים.}
סאמק יש הרבה על מה להלחם . רק עם מי? . זה שהדו גלגלי הוא פתרון ולתת לו עדיפות בזיהום ובפקקים ,
מה פתאום. באו נתקע אחד בפקק של האחר , נסריח ונסמס יחד.
אז למה מחירי הביטוח לא מותאמים לדרגת הרישוי " ?
שאלה רטורית.
מכובדי במקום לבהות כמו זומבי בלופ אינסופי בטמבליזיה שמספר לך על רצח של 150 איש שאין להם שום קשר אליך ולחיים שלך כהוא זה ,
יכולת להוציא אצבע מה שלט ולהגיע במוצ"ש להפגנה בבועת תל הביב.
רק אם אתה בוחר להגיע תשתדל להמנע משמפניות עם פקק באוזן או חולצת נובל אנרג'י.
שמפניה מזיקה נקודה.