Z750 אם זה הr. אם לא את האמ טי 07.
שלום חברים,
מתלבט מאוד בין שלושת הכלים הללו, מראש אומר בבקשה אל תציעו כלים נוספים כבר צמצמתי לשלושתם והצעות נוספות רק יבלבלו.
אספר קצת על עצמי, הוצאתי רישיון לא מוגבל לפני 5 שנים , עברתי תאונה עצמית כעבור חודש עם zzr600 בגיל 21 , יצאתי משופשף רק האופנוע הלך טוטאלוס,
חזרתי לרכב בהדרגה לפני שנה שוב, רכבתי חצי שנה yzf125r קטן ועכשיו אני כבר חצי שנה עם gd250 של יוסאנג וכבר חושב על הכלי הבא.
השימוש העיקרי יהיה התניידות יומיומית למכללה ולעבודה, הרכבות לא רלוונטי האישה מפחדת, צריכת דלק אשמח למשהו שמתקרב ל 1:20 אם אפשרי.
הכלי צריך לספק כיף לטיול פעם בחודשיים בקצב רגוע עד נלהב פלוס ולימי מסלול המרעננים ואשמח למומנט בסל"ד נמוך.
בגלל שאני סטודנט אעדיף את הכלי עם התחזוקה הזולה ביותר מבין השלושה.
ובכללי מי לדעתכם יהיה הכי מהנה בנסיעה השגרתית?
התקציב הוא באזור ה k45 בערך (ה mt קצת חורג אבל עם הזמן מתכנס לזה) והרכישה ככל הנראה תהיה כאשר אמכור את הכלי שלי או אחרי החורף.
Z750 אם זה הr. אם לא את האמ טי 07.
אני הייתי הולך על הMT07, בגלל כמה סיבות:
1. כלי שקבל רק שבוחים
2. טיפולים כל 10K
3. כלי חדש יחסית
4. אתה מחפש מומנט בסל"ד נמוך, האופנוע הזה הוא בעל מנוע שתוכנן בעיקר לזה. MT=Maximum Torque
5. הוא היחידי שמתקרב לצריכת דלק של 1 ל20
הורנט
gsr750- קל,עוצמתי,תנוחת ישיבה נוחה, הכלים ביד 2 במצב יחסית חדש.
z750- כבד,רוב הכלים ביד 2 במצב הרבה יותר גרוע מ- gsr750.
mt09- קל,פחות מתאים למישהו גבוהה,ימאס מהר מאד.
הרבה שרשורי mt בזמן האחרון....
אני רוכב כבר שנה על הgsr מאוד מרוצה ממנו,ביחס לz הוא לוקח אותו בכל פרמטר בכל המבחנים הgsr מנצח את הz.
צריכת דלק ממוצעת שלי היא באזור ה1-16 ואני מאוד רגיז עם היד
בהתחלה הייתי מגיע איתו לאזור ה1-18-20.
אין הרבה מבחר של כלים אבל מה שכן בדר״כ במצב טוב לעומת הz שאותם אוהבים יותר וגם מזיינים אותם יותר.
אם תרצה לדעת עוד דברים בשמחה
ה 07 יהיה פחות חזק משני הכלים האחרים אבל יהיה לו יותר כוח בסל"ד נמוך וזה יתרון בהתניידות עירונית.
אם תוכל למתוח טיפה את התקציב ולקנות 07 כמעט חדש זה יתן לך גם ראש שקט מבחינת אמינות והוצאות של בלאי כמו צמיגים ושרשרת וגם הוצאות לא צפויות, הוא גם יהיה חסכוני יותר בדלק אבל זה לא אומר שלא תוכל להנות ממנו כשתרצה בטיולים( בפול גז היה מבחן מפרגן מאוד לכלי).
Tracer 900
נוכח הנתונים האלה אני יכול להמליץ מניסיון של שנה על 07 mt. גילוי נאות, אני בעליו של 07 וחושב מדיי פעם למכור ולהעלות נפח.
נתחיל בסעיף הראשון- צריכת דלק. לא עוקב בקדקנות, אבל עושה רושם ש כלי חסכוני יחסית, המיכל דלק יחסית קטן. 9+ ליטר נכנסים בו ברגע
שמקבלים התרעה.
אני משתמש בו ככללי להתניידות- כמעט עיקרי. כלומר כל השנה, עבודה-בית-כשהיה לימודים וכו'.. רוב הנסיעות המכריע בתוך העיר וכאן הקלף
החזק שלו. המנוע והחבילה כולה בתוך העיר מרגישים מעולה. נכון,הבולמים לא הכי טובים והאגזוז המקורי מוציא רעש מבעס אבל אוברול הוא כיף
גדול בעיר. התנוחה זקופה ונוחה, הוא עצמו קטן מאוד ככה שניתן להשתחל בכל פקק, המנוע מושך יפה מאוד באזור התחתון-אמצע בכל הילוך כמעט,
כך שלא באמת צריך להתעסק הרבה בהעברת הילוכים- וגם בסעיף הזה הקלאץ והתיבה עובדים חלק מאוד.
מחוץ לעיר בכבישים מהירים הוא נייקד- אם תלחץ חזק תרכן קדימה תראה את הספרה זוגית ואחריה שני אפסים. אבל זה רק לפיקים. האזור הנוח
שלו הוא סביב ה140-5 שזה מנוע בסבבה וישיבה זקופה. כל דבר מעבר לזה יאלץ לרכן קדימה. למנוע במהירויות האלה יש עוד לא מעט רזרוות
יעילות מאוד לעקיפות או סתם לכיף..אבל שוב, לפיקים או התגרזנות.
בכבישים מעוקלים הוא הפתיע לטובה. אספלט לא משובש מדיי והוא יכול לעמוד יפה עם הרבה אופנועים.
חסכוני- אני מניח שכן. טיפול אחד כל 10k- לא יקר במיוחד, צריכת דלק לא בשמיים. אבל ימאהה זה ימאהה..אני מאמין שאם משהו מעבר לשגרה
ולאחריות מתקלקל/דורש החלפה אז זה סיפור לא זול.
שוב- שנה על הכלי,כל השנה. עם קצת שינויים והתאמות בשבילי (קוסמטיקה ואגזוז) והוא כלי מעולה וכיף מאוד בנסיעה שגרתית רגילה
שלטעמי גם נראה הכי טוב מכל השלושה.
ניסו, צודק התקוונתי ל07
אני יותר בקטע של סטיטפייטר, mt07 קטן לי מידי גם בגודל וגם בנפח.
השאלה מה יותר מדבר אליך, כי ה-z וה-gsr הם בסגנון קצת שונה מה-mt07.
אני גם מתלבט כמוך אבל אצלי הקוואסאקי לא ברשימה ומאידך אני גם שוקל את:
- ההורנט (החדש)
- הויסטרום (החדש)
- CB500X (אני לא נוסע הרבה ביומיום)
האופנוע היחיד שיצא לי לשבת עליו עד כה הוא הMT והתחושה עליו שהוא קטן ודחוס. המחיר (לכלי חדש) שלו מהווה יתרון עצום על פני המתחרים. אני לא בטוח שכל הgsrים ביד 2 הם עם ABS שלשיטתי זה לא נתון לדיון.
התנ"ך שלי לאופנועים נותן לכל אחד מהכלים שציינתי 5 כוכבים למעט הgsr שקיבל 4.
כסף לכלי חדש אין לי, הביקורות בכל מקום מאוד מפרגנות ל mt כרגע הוא קצת חורג מהתקציב, אני די פוזל גם לgsr אבל אין לי מה לעשות עם כל כך הרבה סוסים כרגע, אולי בעתיד.
האופנוע שהכי בא לי עליו הוא בכלל הסקרמבלר של דוקאטי אבל תקציבית זה בכלל לא אפשרי, מקוון כרגע ל mt07 נראה אם בחצי שנה, נמצא את המוכר הנכון לתקציב הנכון.
אפילו מוכן להתפשר אולי על הדיוק 390 לא ידרש ממני להוסיף הרבה וייתן לי את עוד קצת הסוסים שאני רוצה.
אל תתפשר על הדיוק. שמיים וארץ הבדל בין השלשה לבין הדיוק.
אתה ממש קרוב מבחינת תקציב לmt, אני לא יודע מה מצב האחרים אם כי ראיתי לא מעט zים יפים מסוף הדגם (13) שעולים יותר מ50k. רוב האחרים
שהם לא מדגם הr, לפי ביקורות פה לא מומלצים ולדעתי לא יהיו שווים את ההשקעה.