עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 28

אשכול: מחאת ביטוח החובה, לאן היא נעלמה ?

צפייה משולבת

Member

מחאת ביטוח החובה, לאן היא נעלמה ?

אהלן, מאז ההפגנה האחרונה שנכחתי בה, אי שם ב2010... שמתי לב שהנושא ירד לגמרי מפרק היום.

אז טסתי לחו"ל לשנה ללימודים, מכרתי את הקטנוע, חזרתי, התניידתי שנה על אופניים בעיר בכיף... השבוע אני מתחיל לימודים ואצטרך להתנייד טיפה מחוץ לעיר, מחפש לי כלי בנפח 250-300 סמ"ק... פותח את מחשבון הביטוח ומקבל חום.
    מחשבון הביטוח אומר לי, גבר, רד מהארץ.

פשוט דיכאון אין מילים... פשוט הרגשה של דכאון.

גם לאחר שנה של חסכון ועבודה קשה, תשלום על לימודים, מעבר לדירה עם שותפים והתניידות בכלי רכב דו גלגלי, נראים כמו סוף הסיפור, אין מה לדבר על רמת חיים, זה ברמה שכסף לבגדים והוצאות שותפות זה מותרות.

איך לעזאזל זה הגיוני שביטוח חובה של קטנוע 300 סמ"ק, יעלה מעל 5000 ש"ח בשנה ?!
    איך זה יכול להיות שעל הבדל של 50 סמ"ק בנפח אתה משלם עוד 1000 שקל בשנה?
    איך זה הגיוני שיש קטנועי 125 סמ"ק שנוסעים בדיוק בדיוק כמו 50 סמ"ק ספורטיבי ואתה משלם עליהם 2000 שקל יותר בשנה ביטוח ?
    מה הקשר בין הסמ"ק לביטוח בכלל ומי קבע אותו ???

למה נינג'ה 250 למשל, שאפשר לנסוע איתו גם על 150 קמ"ש לצורך העניין, משלם פחות ביטוח מאשר קטנוע 300 סמ"ק עם abs ?

האם רכב smart משלם פחות ביטוח מפורשה ?

אז כל הכבוד לכחלון על הסלולר, אבל ראבאק, מדובר פה על 4000 ש"ח בשנה חסכון לאנשים...

איפה הצדק בכל המערכת הזו ??? איך יכול להיות שאין בענף תחרות אמיתית ???
    האם זה צודק שביטוח על משאית יעלה 50 ש"ח בשנה, כי לנסוע על משאית זה הכי בטוח, אפשר לדרוס את כולם, להכנס במכוניות, לפרק לג'יפים את הצורה, למעוך אופנועים והולכי רגל... והתירוץ יהיה, בגלל שזה הכי בטוח הם ישלמו הכי פחות ?
    רכבים הם לא בטוחים בכלל, הם מסוכנים להולכי רגל, לרוכבי אופניים ורוכבי דו גלגלי באשר הם... האם זה הגיוני שאת הביטוח הם ישלמו אך ורק מתוך הסתכלות על הסיכון העצמי ??? אם זו הגישה, בואו נעשה ביטוח חובה להולכי רגל, כי אין להולך רגל כריות אוויר וחגורות בטיחות.

מה צריך לעשות בשביל שהדיון בעושק הבלתי נסבל הזה יעלה לסדר היום ???

מעבר לעבודה שדו גלגלי (גם אופניים), זה הפתרון התחבורתי האמיתי היחידי לרוב אזרחי המדינה ברוב שעות היום (אני מתכוון, חוץ מלאנשים שאוהבים לבלות את החיים שלהם בפקק עם חברם הסמרטפון) , ובמיוחד במרכז עם העומס הלא הגיוני שגובר משנה לשנה והעדר חנייה וכו' וכו'... אין למדינה יכולת לתת אף פתרון בטווח הקצר לאזרחים להתנייד בכבוד ובמהירות.
    אז עזבו שהמדינה צריכה לעודד דו גלגלי בטירוף וזו סיבה מספר אחת למתן העדפה מתקנת בכל התחומים, ממיסי יבוא ועד הביטוח.
    אבל אני לא מדבר עכשיו העדפות וסיבסודים, אני מדבר על צדק פשוט והגיון... ההרגשה היא שאנחנו פשוט מופלים לרעה בענק.

לדעתי הנושא הזה אמור להיות נושא הדגל של כל אתר דו גלגלי וכל מגזין דו גלגלי ורכב בכלל (כי אם הכבישים פה יפתחו והעומס ירד, רכבים הם הראשונים שירוויחו פה מהקלות בכבישים, בעומס ובחנייה)... בקצה האמצעי/תחתון של הקהילה הדו גלגלית בארץ יש אנשים שאו רוכבים ללא ביטוח, או פורשים מהענף בגלל עלויות, או פשוט לא מפתחים את האהבה שלהם לאופנועים וכלים כבדים יותר כי פשוט אין תקציב... אז נקרא עוד ביקרות על איזה טי מקס או r1 וכו', אבל בפועל נשאר לעד עם איזה קטנוע מובי שנת 2007.
    וככל שלאנשים, במיוחד בעלי השפעה בענף הדו גלגלי, יפול האסימון הזה ותתחיל איזושהי מגמה בכיוון, ככה יהיה טוב גם להם (כי תהיה פריחה בענף) וגם לציבור הרוכבים.

דרך אגב, מעניין אותי אם אנשים פה יודעים מה עלויות הביטוח במדינות אירופה לצורך העניין, יוון/ספרד/איטליה/צרפת וכו' ?

אוהד.

Member
    תפתח אתר אופנועים מתחרה שיתמקד בסיקור מחירי הביטוח.
    נהירת הגולשים מובטחת.

Senior Member
    אין לך את הכח לעשות שום דבר בנידון ומי שיש לו את הכח, יש לו אינטרס לא לעשות כלום בנידון.
    גם אם איכשהו תעורר מחאה, יקרה מה שקרה עם הקוטג'.

מתישהו אתה מבין שלהתעצבן לא ישנה דבר.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Member
    יש מה לעשות,מנוף פוליטי.הדבר היעיל ביותר בארץ
    פחות אפקטיבי,התבכיינות.

Junior Member
    https://www.facebook.com/groups/359442890872128/
    תתעדכן
    יש אחד בשם Moti Mor שנותן מעצמו מעל ומעבר למען המאבק.
    מוזמן לקרוא שם.

Senior Member
    יש סיבות רציניות יותר לירידה מהארץ

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    דרך אגב, מעניין אותי אם אנשים פה יודעים מה עלויות הביטוח במדינות אירופה לצורך העניין, יוון/ספרד/איטליה/צרפת וכו' ?
    כן, יודעים. הביטוח שם לא מכסה אותך כמו הביטוח כאן, זאת חלק מהסיבה שהוא זול יותר. אתה לא יכול לתבוע "כאב וסבל", אתה לא יכול לתבוע "פיצוי לעתיד" - דברים שבאופן שגרתי מביאים מלא כסף למי שעובר ת.דרכים. שם גם מתחשבים במרכיב האשמה שלא קיים בישראל, ואתה בעצמך כותב את זה. אז תשווה תפוחים לתפוחים, או אל תשווה.

אה, וכן, צריך דווקא להתחיל מזה שהמדינה צריכה לעודד דו"ג, ולא לעזוב את זה. הכל מתחיל משם, או ליתר דיוק, לא מתחיל.

והכי אהבתי את "צדק". כן, תמשיך לחפש צדק בעולם, תגיע רחוק.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    כן, יודעים. הביטוח שם לא מכסה אותך כמו הביטוח כאן, זאת חלק מהסיבה שהוא זול יותר. אתה לא יכול לתבוע "כאב וסבל", אתה לא יכול לתבוע "פיצוי לעתיד" - דברים שבאופן שגרתי מביאים מלא כסף למי שעובר ת.דרכים. שם גם מתחשבים במרכיב האשמה שלא קיים בישראל, ואתה בעצמך כותב את זה. אז תשווה תפוחים לתפוחים, או אל תשווה.

אה, וכן, צריך דווקא להתחיל מזה שהמדינה צריכה לעודד דו"ג, ולא לעזוב את זה. הכל מתחיל משם, או ליתר דיוק, לא מתחיל.

לעניות דעתי הכוכב השביעי מהשמש.
    ענקי. קל למצוא אותו

ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    לעניות דעתי הכוכב השביעי מהשמש.
    ענקי. קל למצוא אותו
    בחושך, ועדיף עם טסלקופ? והוא אכן רחוק...
    טוב, זה לא לכאן, זה לאוף.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה

איפה זה "שם"? וההבדל הוא קודם כל בעניין החוק, פה זה פלילי לרכב ללא ביטוח, אני מניח שיש מדינות שאתה יכול לקבל כיסוי הגון בהרבה פחות... הרי אין בעצם סוף לכמה כיסוי הביטוח יכול להציע לך (אפשר גם לעשות ביטוח על החסרת פעימה בכמעטים) , יש גם ביטוח לאומי אגב...

Banned

לאן? לאן שהלכה התמימות בבחירות האחרונות.

הפעם האחרונה שהפגנתי היתה בכיכר המדינה.
    עם "מנהיג" מחאה כזה זה לא יקרה שוב.

אל תעשה ביטוח או תעבור לקורקינט חשמלי כמו שאר הערסים הבלתי נגמרים במדינתנו.

ציטוט נכתב במקור על ידי Mortar צפיה בהודעה
    איפה זה "שם"? וההבדל הוא קודם כל בעניין החוק, פה זה פלילי לרכב ללא ביטוח, אני מניח שיש מדינות שאתה יכול לקבל כיסוי הגון בהרבה פחות... הרי אין בעצם סוף לכמה כיסוי הביטוח יכול להציע לך (אפשר גם לעשות ביטוח על החסרת פעימה בכמעטים) , יש גם ביטוח לאומי אגב...
    "שם" זה בכל מקום חוץ מישראל. וברוב המקומות שאני מכיר לא חוקי לרכב ללא ביטוח חובה בתוקף. גם כאן זה לא פלילי, ד"א, עד כמה שאני יודע (ואולי אני טועה) - זה תעבורתי והמשטרה אפילו לא מתעניינת בזה יותר מדי, פשוט אם אתה רוכב ללא ביטוח, אתה עלול להצטרך לשלם על כל אשר יבוא מכיסך הפרטי. הגיוני מאוד.
    בהצלחה לבטח ביטוח בריאות בתנאים מקבילים למה שאתה מקבל, למרות שלא ששואלים אותך (חובה, כן?). אם עקבת אחרי מחאת הביטוח, היית בטוח צריך לקרוא את ההודעות בפולגז של אהוד, הוא כתב על זה מעל ומעבר. לא, לא תקבל "כיסוי בהרבה פחות", כיסוי בריאותי מקיף של נהג צעיר על אופנוע ספורט באותו סדר גודל שאתה מקבל בארץ יעלה לך $$$ בכל מקום, רק שלא בכל המקומות מחייבים שתעשה כזה כדי לרכב. אבל אתה יודע, גם לא בכל המקומות מחייבים אותך לשמור כסף לפנסיה. ביטוח לאומי לא חייב לך כלום אם לא עשית תאונת עבודה ו\או אתה לא מוכרז נכה עם מספיק אחוזים בעקבות הנזק.

אבל, נראה לי שמיותר לבזבז את הזמן שלי על לנסות להסביר לך ולשכמותך את הדברים כפי שהם. הרי ממילא חוץ מלמלא עוד שרשור מיותר בפורום, לא ייצא מכל הדיבורים האלה כלום. מי שרוצה לעשות משהו - לא יושב וכותב בפורום הודעות שאומרות "אוי-אוי-אוי, עושקים אותי, איך זה שלא כל העולם מתהפך עכשיו כי פתאום התעוררתי והסתכלתי על המצב וגיליתי שהוא בכלל לא מדהים".

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי jack_r1 צפיה בהודעה
    "שם" זה בכל מקום חוץ מישראל. וברוב המקומות שאני מכיר לא חוקי לרכב ללא ביטוח חובה בתוקף. גם כאן זה לא פלילי, ד"א, עד כמה שאני יודע (ואולי אני טועה) - זה תעבורתי והמשטרה אפילו לא מתעניינת בזה יותר מדי, פשוט אם אתה רוכב ללא ביטוח, אתה עלול להצטרך לשלם על כל אשר יבוא מכיסך הפרטי. הגיוני מאוד.
    בהצלחה לבטח ביטוח בריאות בתנאים מקבילים למה שאתה מקבל, למרות שלא ששואלים אותך (חובה, כן?). אם עקבת אחרי מחאת הביטוח, היית בטוח צריך לקרוא את ההודעות בפולגז של אהוד, הוא כתב על זה מעל ומעבר. לא, לא תקבל "כיסוי בהרבה פחות", כיסוי בריאותי מקיף של נהג צעיר על אופנוע ספורט באותו סדר גודל שאתה מקבל בארץ יעלה לך $$$ בכל מקום, רק שלא בכל המקומות מחייבים שתעשה כזה כדי לרכב. אבל אתה יודע, גם לא בכל המקומות מחייבים אותך לשמור כסף לפנסיה. ביטוח לאומי לא חייב לך כלום אם לא עשית תאונת עבודה ו\או אתה לא מוכרז נכה עם מספיק אחוזים בעקבות הנזק.

אבל, נראה לי שמיותר לבזבז את הזמן שלי על לנסות להסביר לך ולשכמותך את הדברים כפי שהם. הרי ממילא חוץ מלמלא עוד שרשור מיותר בפורום, לא ייצא מכל הדיבורים האלה כלום. מי שרוצה לעשות משהו - לא יושב וכותב בפורום הודעות שאומרות "אוי-אוי-אוי, עושקים אותי, איך זה שלא כל העולם מתהפך עכשיו כי פתאום התעוררתי והסתכלתי על המצב וגיליתי שהוא בכלל לא מדהים".
    אני מבין שקל לדבר הרבה, אבל בתכלס קשה לתת דוגמאות...

מה לעשות... לי אין כוח פוליטי, אין כוח של עיתונאי ואני לא מקושר...
    יצאתי להפגין כשהייתה התארגנות, והתגובה שלך פשוט מצחיקה... אוי אוי אוי ??? כן אוי אוי אוי, כן עושקים אותנו אחושרמוטה (ולא, שלא בצדק בכלל, לא צדק חברתי, וללא הגיון כלכלי ביטוחי)... אני מכבד מאוד את מי שמנהל פה את האתר, וגם יצא לי להכיר אישית כמה מהם כתלמיד, רק מילים טובות תשמע ממני. פשוט באמת משרשור אוי אוי אוי בפורום לא יוצא הרבה, אבל מעיתונאים ואנשים בעלי השפעה בענף - כן יכול לצאת משהו. ואם תחזור למה שכתבתי תבין שזה אינטרס של כל הקהילה המוטורית לא להוריד את היד מהגז בעניין הזה. אז הנה אני תורם את התרומה הצנועה שלי, ומעלה נקודות חשובות שאולי יעוררו עניין מחודש אצל אנשים, אם זה מפריע למישהו, הוא מוזמן להתעלם ולהמשיך הלאה לענייניו.

אני לא מדבר על כיסוי לנהג צעיר, אני מדבר על כיסוי לנהג בן 36 עם 15 שנה על הכביש ואפס תאונות ואפס תביעות... שעל כלי 300 סמ"ק חדש, הכי מתקדם והכי בטיחותי, מצויד בabs... ואתה משלם עליו ביטוח של 5000+ ש"ח בשנה.
    לא מדובר רכיבה ספורטיבית, מדובר על נהיגה נורמטיבית של אדם שנוסע לעבודה / לימודים / וכו' בשגרה.
    אז לא, אין שום הגיון במדרגות הביטוח... אין שום צדק בזה... אם אתה משוכנע שיש בזה איזשהו הגיון כלכלי נסתר שפשוטי העם לא מבינים, אז כנראה הדיון הזה לא ישכנע אותך גם ככה.

יש פה עוול, שצריך להמשיך ולהצביע עליו, וכן, גם אם זה מתחיל בשרשור מסכן, זה מה שיש לי להציע כרגע.
    אנשים צריכים להבין שמזיינים אותנו כל יום עם העניין הזה, ואין פה שום הצדקה ושום הגיון, שלא ימכרו לנו סיפורים, זה נטו שחיתות וגזל, כי אפשר בחסות הממשל.

Member
    בזמן הבחירות נקשר שמו של כחלון עם ה"אופנוענים". היו לא מעט פרסומים ברשת שכחלון הוא חבר שלנו, הוא יעזור ויקדם אותנו
    וראוי לבחור בו...הוא גם אמר ש"מונופול צריך לפרק", בזמן שהחבר הכי טוב שלו הוא עצמו המונופול- קיצר, לא יצא כלום.

אבל- חכה לינואר. השמועה אומרת שנמצאו מילארדים בקופות הביטוח של המדינה (הגיוני מאוד עם כל העושק הזה), דבר שאמור לבוא לידי
    ביטוי בהוזלה של 20% במחירי הביטוח.

Banned
    עזוב ינואר מה עם ההוזלה במחירי הבירה כוסומו המדינה הזותי