אהלן, מאז ההפגנה האחרונה שנכחתי בה, אי שם ב2010... שמתי לב שהנושא ירד לגמרי מפרק היום.

אז טסתי לחו"ל לשנה ללימודים, מכרתי את הקטנוע, חזרתי, התניידתי שנה על אופניים בעיר בכיף... השבוע אני מתחיל לימודים ואצטרך להתנייד טיפה מחוץ לעיר, מחפש לי כלי בנפח 250-300 סמ"ק... פותח את מחשבון הביטוח ומקבל חום.
מחשבון הביטוח אומר לי, גבר, רד מהארץ.

פשוט דיכאון אין מילים... פשוט הרגשה של דכאון.

גם לאחר שנה של חסכון ועבודה קשה, תשלום על לימודים, מעבר לדירה עם שותפים והתניידות בכלי רכב דו גלגלי, נראים כמו סוף הסיפור, אין מה לדבר על רמת חיים, זה ברמה שכסף לבגדים והוצאות שותפות זה מותרות.

איך לעזאזל זה הגיוני שביטוח חובה של קטנוע 300 סמ"ק, יעלה מעל 5000 ש"ח בשנה ?!
איך זה יכול להיות שעל הבדל של 50 סמ"ק בנפח אתה משלם עוד 1000 שקל בשנה?
איך זה הגיוני שיש קטנועי 125 סמ"ק שנוסעים בדיוק בדיוק כמו 50 סמ"ק ספורטיבי ואתה משלם עליהם 2000 שקל יותר בשנה ביטוח ?
מה הקשר בין הסמ"ק לביטוח בכלל ומי קבע אותו ???

למה נינג'ה 250 למשל, שאפשר לנסוע איתו גם על 150 קמ"ש לצורך העניין, משלם פחות ביטוח מאשר קטנוע 300 סמ"ק עם abs ?

האם רכב smart משלם פחות ביטוח מפורשה ?

אז כל הכבוד לכחלון על הסלולר, אבל ראבאק, מדובר פה על 4000 ש"ח בשנה חסכון לאנשים...

איפה הצדק בכל המערכת הזו ??? איך יכול להיות שאין בענף תחרות אמיתית ???
האם זה צודק שביטוח על משאית יעלה 50 ש"ח בשנה, כי לנסוע על משאית זה הכי בטוח, אפשר לדרוס את כולם, להכנס במכוניות, לפרק לג'יפים את הצורה, למעוך אופנועים והולכי רגל... והתירוץ יהיה, בגלל שזה הכי בטוח הם ישלמו הכי פחות ?
רכבים הם לא בטוחים בכלל, הם מסוכנים להולכי רגל, לרוכבי אופניים ורוכבי דו גלגלי באשר הם... האם זה הגיוני שאת הביטוח הם ישלמו אך ורק מתוך הסתכלות על הסיכון העצמי ??? אם זו הגישה, בואו נעשה ביטוח חובה להולכי רגל, כי אין להולך רגל כריות אוויר וחגורות בטיחות.

מה צריך לעשות בשביל שהדיון בעושק הבלתי נסבל הזה יעלה לסדר היום ???

מעבר לעבודה שדו גלגלי (גם אופניים), זה הפתרון התחבורתי האמיתי היחידי לרוב אזרחי המדינה ברוב שעות היום (אני מתכוון, חוץ מלאנשים שאוהבים לבלות את החיים שלהם בפקק עם חברם הסמרטפון) , ובמיוחד במרכז עם העומס הלא הגיוני שגובר משנה לשנה והעדר חנייה וכו' וכו'... אין למדינה יכולת לתת אף פתרון בטווח הקצר לאזרחים להתנייד בכבוד ובמהירות.
אז עזבו שהמדינה צריכה לעודד דו גלגלי בטירוף וזו סיבה מספר אחת למתן העדפה מתקנת בכל התחומים, ממיסי יבוא ועד הביטוח.
אבל אני לא מדבר עכשיו העדפות וסיבסודים, אני מדבר על צדק פשוט והגיון... ההרגשה היא שאנחנו פשוט מופלים לרעה בענק.

לדעתי הנושא הזה אמור להיות נושא הדגל של כל אתר דו גלגלי וכל מגזין דו גלגלי ורכב בכלל (כי אם הכבישים פה יפתחו והעומס ירד, רכבים הם הראשונים שירוויחו פה מהקלות בכבישים, בעומס ובחנייה)... בקצה האמצעי/תחתון של הקהילה הדו גלגלית בארץ יש אנשים שאו רוכבים ללא ביטוח, או פורשים מהענף בגלל עלויות, או פשוט לא מפתחים את האהבה שלהם לאופנועים וכלים כבדים יותר כי פשוט אין תקציב... אז נקרא עוד ביקרות על איזה טי מקס או r1 וכו', אבל בפועל נשאר לעד עם איזה קטנוע מובי שנת 2007.
וככל שלאנשים, במיוחד בעלי השפעה בענף הדו גלגלי, יפול האסימון הזה ותתחיל איזושהי מגמה בכיוון, ככה יהיה טוב גם להם (כי תהיה פריחה בענף) וגם לציבור הרוכבים.

דרך אגב, מעניין אותי אם אנשים פה יודעים מה עלויות הביטוח במדינות אירופה לצורך העניין, יוון/ספרד/איטליה/צרפת וכו' ?

אוהד.