תפתח וריאטור ותסתכל, יש ספר רכב?
שלום לכולם.
בבעלותי קטנוע xevo 250 משנת 2011. יד ראשונה.
אני נתקל בבעייה כזו : לאחר טיפול התאוצה של הקטנוע מושלמת אך לאחר מספר שבועות בכל תחילת נסיעה יש מעין רעידות והמנוע לא מצליח לעלות לטורים יותר מ 4000 סלד אלא רק לאחר שלוש-ארבע שניות.
מה שמפחיד אותי פה זה רק נושא התאוצה הראשונית שבה אני נשאר הרחק מאחור גם לאופנועים של 50 סמ"ק. ו- כן גם רכבים מצליחים להאיץ יותר מהר ואני כל פעם מקבל צפצופים ברמזורים.
כאמור - לאחר מספר שניות הקטנוע נוסע מושלם ומדביק את כל התנועה.
אודה לכם את תוכלו לתת לי רעיון מה גורם לזה כל פעם ( שני מוסכים מוסמכים של עופר-אבניר לא הצליחו לפתור אותי מבעייה זו ).
האם זו תקלה ידוע בקטנועים בכלל ובפיאג'ו בפרט?
תפתח וריאטור ותסתכל, יש ספר רכב?
רעידות\קפיצות בהאצה מסרק לרוב מגיעות מהמצמד.
דיליי שמגיע מהמנוע - מצב של מצערת של on\off לרוב מגיע מתקלה שנמצאת במערכת ניהול מנוע - חיישן,לכלוך ועוד.
מה נבדק במוסך?
הי.
תודה למגיבים.
יש לי ספר רכב אבל לצערי אין לי שם הסברים על איך מפרקים ומה רואים ( ספרון בעברית שקבלתי מעופר-אבניר ביום הרכישה).
בקשר למה שנבדק במוסך - פתחו הכל כולל משקולות ומצמד... מה שעשה המוסכניק הוא ליטוש קל של התוף בגלגל ( איפה שהמצמד מכנס ) וטיפה נשיפת אוויר בלחץ.
זה פתר את הרעידות לזמן מה אבל אט אט הן חוזרות.
אז מה זה אומר שבאמת צריך כל 1000 או 2000 לפתוח ולנקות? חשבתי אולי המצמד נשחק מהר ומוריד "אבק-גרדים" וזה מצטבר.
אשמח לשמוע רעיון שיכול לעזור ללא פתיחה כל 1000-2000 ר"ק.
תודה
מה שטרייבל רשם.
גם עובדה שאתה אומר ששייפו את הסנדלים וזה נפסק וחזר לאחר מכן.
תחליף סנדלי סחיבה, פעמון ועל הדרך רצועה ומשקולות.(אלא אם הרצועה טובה)