נגיד שמההתרגשות שכחת את היסודות - חיפוש:
http://wheelz.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%...5%D7%A0%D7%94/
בוקר טוב חברים.
בשעה טובה אתמול קיבלתי את האופנוע החדש שלי (והראשון יש לציין), הנינג’ה 300.
כרגע על המד יש 74 ק”מ וההרצה היא עד 1000 ק”מ.
אני צריך לבצע רכיבה מנצרת עילית לתל אביב לסניף של כלבוטקס כדי להתקין אזעקה ומערכת איתור כי אני מחנה את הכלי בתוך הבניין שאני מתגורר בו ואני רוצה ראש שקט.
נשאלת השאלה, האם יש דגשים מסוימים שעלי לשים אליהם לב בהרצה בנסיעה של 110~ ק”מ?
כמובן שלא אפתח מצערת מלאה ולא אתן מכות גז. אם יש מעבר לזה, אשמח לדעת.
תודה על כל עזרה!
דניאל.
נערך לאחרונה על ידי 338cal.; 03-11-2015 בשעה 08:45.
נגיד שמההתרגשות שכחת את היסודות - חיפוש:
http://wheelz.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%...5%D7%A0%D7%94/
תתחדש!! אני גם התחלתי הרצה אתמול על cb500x, אני מבין שקראת את הספר רכב ששם כתוב לא לפתוח מצערת עד הסוף, לא לתת מכות גז וכו.. למשך 500 הקמ הראשונים. בסוכנות שקניתי הומלץ לי בנוסף לעשות הרצה במשך 1k ולא לעבור את ה100 קמש. בפורום היעודי המליצו לי לא לעבור את ה90. לדעתי יהיה לך קשה לקבל תשובה חד משמעית תחליט בעצמך איך אתה מעביר את ההרצה, כמובן שהבסיס המינימלי צריך להיות מה שכתוב בספר הרכב.
בעקרון אתה אמור לא לעבור את ה4000 5000 טור ולפתוח גז בעדינות עד 1000 ק"מ.
ב 1000 ק"מ להחליפ שמן מנוע. וזהו
מודה לשניכם על העזרה.
ביצעתי את הרכיבה אתמול ושייטתי כל הדרך בין 90-110 קמ”ש על כביש החוף, אחרת הייתי משבש את התנועה הזורמת. זה בערך בסביבות ה6-8 אלף סל”ד. האם זה בסדר ברמת הגבול או שחרגתי בהרבה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
יכול להיות שזה שונה מאופנוע לאופנוע ומדגם לדגם בכל אופן בכל הפעמים שקראתי מדברים על מקס 6kסלד. מומלץ להשתמש בכל טווח הסלד המותר בהדרגה ולהימנע מאימוץ של המנוע.
אם יש לך אפשרות, תשקול לרכב בכבישים צדדים ופחות מהירים .
בהרצה שלי עשיתי hard break-in
המנוע לא יתפוצץ מזה וחלק מההרצה זה בטחון שת קוואסאקי שאם קורה משהו הנזקים ממוזערים.
העיניין שקשה לדעת ממה נבע השיקול של ה4000 סלד שלהם מה שבטוח שהמנוע לא יתפוצץ לך ברכיבה
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
העניין בהרצה הוא התאמה סופית של החלקים הנעים במנוע ובתיבת ההילוכים אחד לשני תחת עומס מבוקר. לכן ממליצים בתקופת ההרצה להפעיל את האופנוע בסל"ד משתנה תוך שימוש בכל ההילוכים. ההרצה הטובה ביותר היא דווקא בתנאים של רכיבה עירונית רגועה.
ברכיבה בינעירונית המנוע עובד בסל"ד קבוע ובהילוך אחד רוב הזמן מה שנוגד את ההמלצה.
מצד שני, החשיבות של ההרצה היא נחלת העבר, מהתקופה בה ייצור החלקים היה לא מדוייק בלשון המעטה וסטייה במידות של גלג"ש שיירדו מאוטו פס הייצור הייתה נראית לעין במקרים הפחות טובים. אז כדי למנוע מצב שבו אין רווח מספק בין החלקים כדי לקבל שימון נכון היה צורך לשחוק מעט ובהדרגה את החלקים. התהליך הזה הוטל על הרוכש ונקרא "הרצה".
אולי עוד יש כמה יצרנים (סינים ומזרח אירופאים למיניהם) שהתהליך הזה באמת נדרש בתוצרת שלהם, אבל כשמדובר ביצרנים יפניים עם בקרת איכות יפנית, ההרצה היא בעיקר נגד עין הרע.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני מודה מאוד לכולם על העזרה!
אמשיך ברכיבה רגילה ולא אעמיס על המנוע בכל מקרה עד סוף ההרצה.
אם כבר עסקינן בקילומטרז’ - אם זו שאלה כללית מדי, תשובה כללית מנגד תתקבל בברכה;
מה הקילומטרז’ הממוצע שאופנוע עובר בשנה? רבבה אחת כמו רכב?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
כ10-20 אלף תלוי נפח
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor