מבין אותך,אבל זה ההימור שלוקחים שנוסעים בשוליים.
1. נוסע על השול הימני, רגוע, משמאלי פקק תנועה, איילון צפון, מתקרב לקיבוץ גלויות. הרווח ביני לבין טור הרכבים שמשמאלי עומד על כמטר וחצי פחות או יותר. לפתע אני קולט בזווית עין שמאל תנועה, מסיט את הראש, ורואה מטומטם על קטנוע משתחל ברווח של המטר וחצי שביני לבין הרכבים, שומע את המראה שלו מכפכפת את מראת הרכב והכידון שלו כמעט בתוך שלי. לא יודע איך, ביצעתי תנועה קטנה ימינה תוך האטה כדי לאפשר לו את ההשתחלות המטומטמת הזו, וברגע שיכלתי נתתי לצופר האוויר שלי להתבטא במלוא כוחו..ההוא, ברח לו משם במהירות מופרזת בשול הימני.
אם אתה פה..אני שונא אותך אני פשוט שונא אותך, התנהגות מופרעת ומסוכנת שכזו הרבה מאוד זמן לא ראיתי.. יכולת לקחת אותי איתך בתאונה מטומטמת, אני כרגע רק מפנטז איך הייתי שובר אותך ואת הקטנוע שלך (במיוחד את הקטנוע).
2. לא עובר יותר מדי זמן, אני מתקרב ליציאה לכיוון ארלזורוב, טור רכבים נמצא בנתיב הימני שנכנס, אני בנתיב ליד, מולי במרחק של כ 10-15 מטר, קטנוע, הרוכב ללא מיגון, נוסע רגיל ישר ורגוע. אני מתכוון להשתלב בנתיב היציאה לארלוזורוב, מתוך הרגל מסתכל קדימה כל הזמן לראות/לנתח את תמונת המצב של תנועת הרכבים במרחק של 30 מטר כדי לתכנן את ההשתלבות..ואז אני רואה את הדבר הבא - רכב אחד עוצר בפתאומיות כי לא שמר מרחק, הרכב שמאחוריו גם לא שמר מרחק אז הוא שובר ימינה חזק לתוך השול (אוי ואבוי אם היה שם דו"ג) גם הרכב שלפני זה ששבר לתוך השול לא שמר מרחק אז הוא מתחיל לשבור ימינה לשול אבל הרכב שממולו כבר (בדרך ל) שם, ואז הוא שובר חזק שמאל לנתיב שלי בדיוק כשרוכב הקטנוע מגיע לנקודה, רוכב הקטנוע בתמרון מטורף ואינסטינקטיבי לחלוטין מצליח לברוח כחוט השערה מהרכב ולהימנע מהעפה לכל הרוחות אל מרכז הכביש, אני הייתי רחוק יחסית אבל נאלצתי לבלום חזק עם 2 הבלמים ולשבור טיפה שמאלה כדי לעקוף את הרכב ששבר לתוך הנתיב שלי. גם פה הצופר נתן בראש.
אם רוכב הקטנוע הזה פה, אתה פאקינג בר מזל...לך תברך הגומל, תן 10 פעמים ח"י לצדקה ותנשק את אבא ואימא טוב טוב.
וכל זה קורה בדיוק בבוקר שבו אני לוקח את מצלמת הקסדה כדי לקנות לה כרטיס זיכרון ולהתקין אותה...אם רק הייתה לי אותה באותו הרגע...כל המלל הזה היה נחסך בכם וישר הייתם עוברים לשלב הקללות, ניתוחי מצב, וכיו"ב ...
מבין אותך,אבל זה ההימור שלוקחים שנוסעים בשוליים.
מה שכתבת נכון בערך כמו לומר..."זה הסיכון בזה שבאת לעולם"...
בן אדם מגיע, ובמודע רוכב בצורה שבו הוא מסכן בצורה ממשית ביותר לא רק את עצמו אלא גם מישהו נוסף, ושוב, הוא יודע שזה הסיכון שהוא גורם..זה לא חלק ממתחם הסיכונים הסביר. אם נהג רכה היה מבצע פעולה דומה היו אומרים שהוא רוצח וכו' ושהוא צריך לשבת בכלא ומה לא..
סיכון סביר של נסיעה בשולים הוא: חצץ, ברגים, מסמרים, כתם שמן (נכון גם למרכז הכביש), אספלט באיכות גרועה יותר...ויודע מה, אפילו כניסה במפתיע של רכב לשוליים...אבל בטח לא השתחלות של רוכב קטנוע מטומטם ברווח הצר להחריד בין רכב לדו"ג אחר.
תקנתי ורשמתי "ההימור".
כשבאת לעולם לא שאלו אותך.. הדוגמה שרשמת ממש לא הגיונית.
אבל כשהחלטת להוציא רישיון לאופנוע והחלטת לרכוב בשוליים במחשבה שכל העולם רואה אותך אותך אז זאת טעות מרה.
כמו שיש נהגי רכב טיפשים ככה יש גם רוכבים טיפשים,אז אין לך מה להתרגז כי נסיעה על שוליים זאת עבירת תנועה נ-ק-ו-ד-ה !
אם זה אבן גדולה,קקה של סוס,או דביל שלא הסתכל לצד או למראה... במקרה הזה אתה אחראי וזאת רשלנות.
אף ביטוח בכדור הארץ לא יכיר בך אם תעשה ח"ו תאונה בשוליים.
אותי זה גם היה מרגיז,אבל לא הייתי מאשים אחרים כי למעשה אני זה שהבאתי את זה על עצמי.
אחי...אתה הזוי לגמרי.
1. גם אם הדוגמה שהבאתי היא לא הגיונית. זה רק מחדד את זה מה שאני חושב על אמירתך לגבי הסיכון/הימור, שמה שאמרת פשוט לא הגיוני.
2. ברור לי שלא כל העולם רואה אותי כשאני רוכב בשוליים..ושמע קטע, גם שאני רוכב באמצע הכביש לא ממש רואים אותי (או כל רוכב אחר). אבל זו לא הנקודה - הבן אדם הגיע אלי מאחור והשתחל ברווח, אז הייתי אומר שדי ברור שהוא ראה אותי.
3. רכיבה בשוליים בתנאי עומס תנועה ופקקים "מותרת" לרוכבי דו"ג ולא אוכפים את זה. זו ההנחיה, וגם ביום יום עברתי אין ספור פעמים ליד שוטרים על אופנועים, ניידות וכו' ואף אחד לא עצר אותי. אני מניח שהעובדה שאני רוכב רגוע עם וינקרים בשני הצדדים מאוד עוזרת לזה.
4. במקרה הזה אני אחראי? Wtf??? תקרא שוב את נסיבות האירוע ותחשוב מחדש עם מורה פרטי. מה גם שבתאונות דרכים יש אחריות מוחלטת וכל רכב מבטח את נוסעיו.
5. אף ביטוח בכדור הארץ לא יכיר בי אם אעשה תאונה בשולים? אתה יורה שטויות בצרורות. זה פשוט לא נכון, קבל מילה של עו"ד מהתחום (אני).
6. "אני זה שהבאתי את זה על עצמי" + במקרה הזה אני אחראי = תסמונת האישה המוכה.
אין לך שמץ של מושג על מה שאתה מדבר.
נערך לאחרונה על ידי yonatan.s.; 02-11-2015 בשעה 18:21.
אתה זה ההזוי הגדול ואת זה ניסיתי להסביר לך בצורה עדינה..
אז נענה לך בצורה מסודרת...
1.בלהבלהלבלהללבלהלהלהבלה
2. כשאתה באמצע הכביש יש יותר סיכויים שיראו אותך מאשר בשוליים. וכבר הסכמתי איתך שיש המון אהבלים.
3. יוצא לי ליסוע די הרבה בשוליים כשאין ברירה (לא כמו חוליגן),וגם ליד שוטרים שנוסעים על השוליים... אולי לא יעצרו אותך אבל זה לא חוקי.
4. פשוט מאוד,אתה האחראי לעצמך מכיוון שבנסיעה בשוליים יש המון מכשולים שישדכו אותך בכיף לגדר הפרדה.
5. עכשיו אני אדע למי לפנות!
6. תסמונת הפייה הבוכה.
זאת דעתי,ואין לי שום כוונה להתנגח איתך. פשוט אני אומר שתפקח עיניים ותמיד תהיה מוכן לבלתי צפוי במיוחד אם מדובר בשוליים.
סע בזהירות
לא אתערב בויכוח, אבל לעניין הביטוח - ביטוח החובה (והמקיף) מכסה כל תאונה שהיא כל עוד יש כיסוי ביטוחי, בלי קשר לנסיבות התאונה או על מי מוטלת האשמה.
לצורך העניין, הביטוח יפצה עבור תאונה שנגרמה בגלל מעבר באור אדום או כל עבירת תנועה אחרת.
Sent from my C6833 using Tapatalk
לא רבות הפעמים שרכבתי בשול.. אבל פעם הפתיע אותי כיסא ים שמה. מהאלה המתקפלים. נסעתי מהר ולאיפה לברוח לא ממש היה.הוא נדרס ולאופנוע שלום.
מאז אני לא רוכב בשול. גם ככה חורף ולעמוד עם רגליים צמודות לצילינדרים זה חמים ונעים.
לרכב על השול לא חוקי אך לא נאכף.
כשאני רוכב על השול משתדל לא לעבור 50 קמ"ש ולא להכנס באיזה רוכב אופניים.
אבל לרכב על השול גם שוטרים רוכבים, אל תגיד סתם דברים.
לא מדובר על זה, מדובר אם חוקי להיות על השול או לא.