שלום לכולם,
קודם כל שמח להצטרף לפורום, כבר זמן מה שאני קורא כאן, אבל הגעתי לנקודה שבה הדו גלגלי הופך לקונקרטי אז החלטתי להצטרף באופן רשמי ופעיל. אחלה עבודה אתם עושים כאן!
לענייננו,
יש לי רשיון a2 כבר די הרבה זמן (בערך 10 שנים) וניסיון עבר ממושך עם 50 סמ''ק וככזה כל הניסיון דו גלגלי שלי היה בתוך העיר. לאחרונה התחלתי עבודה חדשה שמרוחקת 17 ק''מ מהבית (ראשון - ת"א), ופעם בשבוע 25 ק''מ (ראשון - הרצליה), ואחרי כמה חודשים בתחבורה ציבורית החלטתי להדליק מחדש את האהבה הישנה לדו גלגלי. הסיבות העיקריות הן הרצון לחסוך זמן בדרכים, כי כרגע אין לי כמעט זמן משפחה או שינה. נסיעה ברכב פרטי לא באה בחשבון בגלל שהעומס בכבישים הוא בשיא כשאני בדרך. כמוכן אני לא מתכנן לעשות נסיעות נוספות רבות עם הקטנוע (יש כבר רכב בבית).
חשבתי לנצל את הרישיון שלי לקנות איזה 125 נחמד שישרת אותי למטרה הזאת. אני מעדיף כרגע לא ללכת על משהו כבד יותר, קודם כל כי זה מצריך פרוצדורה ביורוקרטית שאין לי ממש זמן בשבילה. כמוכן הייתי מעדיף לשפשף את הניסיון שלי קצת לפני שאני קופץ למשהו כבד יותר.
השאלה הראשונה והעיקרית היא האם 125 יספיק לי לנסיעות היומיומיות האלו?
שנית, הקטנועים שחשבתי עליהם הם (לפי סדר עדיפות):
1. Kymco g-dink i 125
2. San yang joyride 125
3. Daelim s3 125/ yamaha xmax 125
בעיקרון אני די סגור על אחד מהשניים הראשונים, עם עדיפות קלה לקימקו בגלל סקירות כאלו ואחרות שקראתי/ראיתי. האופציה האחרונה פחות מועדפת כי קראתי שהדיאלים 125 הוא קצת כבד לנפח הזה, וה xmax פשוט יקר יותר מהאחרים בפער.
אשמח לשמוע המלצות/העדפות/חסרונות.
התקציב שלי הוא בסביבות ה 12-14k פלוס מינוס.
בעיקרון יש לי מיגון מפעם (קסדה, כפפות, מעיל ואולי אפילו מנעולים) כך שלהתחלה אני מסודר.
השאלה האחרונה היא האם כדאי בכלל לקנות חדש מהיבואן (מטעמי פריסת תשלומים נוחה יותר) או שכמו עם רכבים, ברגע שהגלגל יוצא מהתצוגה הכלי מאבד בסביבות ה40% מהערך שלו. והאם יש מקומות שמאפשרים קנייה מיד שניה עם פריסת תשלומים?
תודה רבה לעונים!
![]()