עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: ייעוץ לגבי קטנוע חדש

צפייה משולבת

Senior Member הסמל האישי של moonshield

ייעוץ לגבי קטנוע חדש

שלום לכולם,
    קודם כל שמח להצטרף לפורום, כבר זמן מה שאני קורא כאן, אבל הגעתי לנקודה שבה הדו גלגלי הופך לקונקרטי אז החלטתי להצטרף באופן רשמי ופעיל. אחלה עבודה אתם עושים כאן!
    לענייננו,
    יש לי רשיון a2 כבר די הרבה זמן (בערך 10 שנים) וניסיון עבר ממושך עם 50 סמ''ק וככזה כל הניסיון דו גלגלי שלי היה בתוך העיר. לאחרונה התחלתי עבודה חדשה שמרוחקת 17 ק''מ מהבית (ראשון - ת"א), ופעם בשבוע 25 ק''מ (ראשון - הרצליה), ואחרי כמה חודשים בתחבורה ציבורית החלטתי להדליק מחדש את האהבה הישנה לדו גלגלי. הסיבות העיקריות הן הרצון לחסוך זמן בדרכים, כי כרגע אין לי כמעט זמן משפחה או שינה. נסיעה ברכב פרטי לא באה בחשבון בגלל שהעומס בכבישים הוא בשיא כשאני בדרך. כמוכן אני לא מתכנן לעשות נסיעות נוספות רבות עם הקטנוע (יש כבר רכב בבית).
    חשבתי לנצל את הרישיון שלי לקנות איזה 125 נחמד שישרת אותי למטרה הזאת. אני מעדיף כרגע לא ללכת על משהו כבד יותר, קודם כל כי זה מצריך פרוצדורה ביורוקרטית שאין לי ממש זמן בשבילה. כמוכן הייתי מעדיף לשפשף את הניסיון שלי קצת לפני שאני קופץ למשהו כבד יותר.
    השאלה הראשונה והעיקרית היא האם 125 יספיק לי לנסיעות היומיומיות האלו?
    שנית, הקטנועים שחשבתי עליהם הם (לפי סדר עדיפות):
    1. Kymco g-dink i 125
    2. San yang joyride 125
    3. Daelim s3 125/ yamaha xmax 125

בעיקרון אני די סגור על אחד מהשניים הראשונים, עם עדיפות קלה לקימקו בגלל סקירות כאלו ואחרות שקראתי/ראיתי. האופציה האחרונה פחות מועדפת כי קראתי שהדיאלים 125 הוא קצת כבד לנפח הזה, וה xmax פשוט יקר יותר מהאחרים בפער.
    אשמח לשמוע המלצות/העדפות/חסרונות.
    התקציב שלי הוא בסביבות ה 12-14k פלוס מינוס.
    בעיקרון יש לי מיגון מפעם (קסדה, כפפות, מעיל ואולי אפילו מנעולים) כך שלהתחלה אני מסודר.
    השאלה האחרונה היא האם כדאי בכלל לקנות חדש מהיבואן (מטעמי פריסת תשלומים נוחה יותר) או שכמו עם רכבים, ברגע שהגלגל יוצא מהתצוגה הכלי מאבד בסביבות ה40% מהערך שלו. והאם יש מקומות שמאפשרים קנייה מיד שניה עם פריסת תשלומים?
    תודה רבה לעונים!
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 10-11-2015 בשעה 18:59.

Senior Member
    אף פעם לא כדאי לקנות כלי כזה חדש.

Junior Member
    תראה אם אתה מחפש אמצעי מימון אז יש לDaelim מבצעי מימון של פריסה ל36 תשלומים ללא ריבית , אני אישית אוהב יותר את הs3 ...נשמע כמו משהו שיכול להתאים לך גם לפזר את הכסף יותר לכיוון המשפחה ולא לחשוב על הנטל של קטנוע יחד עם יש להם גם שנתיים אחריות ללא הגבלת קילומטרז' שזה גם חשוב..

תודה על התגובות. לגבי פריסת תשלומים, כל היבואניות מציעות תוכניות מימון ל 24-36 חודשים, ושנתיים אחריות (אצל חלקן זה באמת כנגד מספר ק''מ). השאלה זה האם היתרון הבודד הזה של פריסת תשלומים משמעותי יותר מהפסד הערך שמתרחש מיד עם הק''מ הראשון. בנוסף, אני מתכנן להשתמש ב 125 משהו כמו שנה, עד שאשדרג את הרישיון ל a1 ואז כנראה שאחליף למשהו חזק יותר.
    לגבי ה s3, קראתי הרבה שהוא קצת כבד, ו במהירויות נמוכות הוא קצת 'עצלן', בטח לעומת הקימקו והסאן יאנג. האם גם אתה הבחנת בזה?

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Senior Member
    למה לקנות דיאלים כשיש, ימאהה או פיאג'ו משומשים במחירים פצצה.
    עוד אתה מציין שאתה רוצה קטנוע לשנה ולשדרג, הבחירה הכי גרועה תיהיה חדש.

Member
    ממליץ על הs3 רק מפני שאני יודע כמה הוא אמין וידידותי לרוכבים חדשים או כאלה שצריכים קצת להשתפשף.
    עם 17 ק"מ ביום x2 פלוס מינוס בהחלט תוכל להסתפק ב125. בכל מקרה, אל תוותר על נסיעת מבחן קצרה לפני כי מה שמתאים לאחד לא בהכרח יתאים לשני. בהצלחה

תודה לעונים!
    נראלי שדי התקבעתי על קטנוע יד שנייה, וכנראה שאני אלך על הקימקו g dink. האם יש איזה 'סיכון' לקנות יד שנייה מהיבואן? אני מודע לזה שכנראה שאשלם קצת יותר (בערך 5%) אבל שוב זה שווה לי בכלל האפשרות לפריסת תשלומים. ראיתי את הקטנוע הזה דרך יד 2 בעופר אבניר, והוא ממש מתאים לדרישות ולתקציב. האם יש משהו מיוחד שאני צריך לשים לב אליו בקניה מסוכנות?

Senior Member
    יש המון פרטיים למה סוכנות?

^^^^^
    רק בגלל האופציה לשלם בתשלומים. בכל זאת זה רכב שני במשפחה וקצת כבד לשים עשיריה (מינימום) במכה אחת....

Senior Member
    אוקיי סליחה.
    לעניינו נראה ונשמע שמור.

שלום לכולם,
    היום היה לי סופסוף קצת זמן ללכת ולבדוק קטנועים, וכמו שאמרתי לפניכן התקבעתי על יד שניה מהיבואן.
    אחרי ביקור במוטו טרייד, עופר אבניר ואלבר מוטו קיבלתי 3 הצעות לקטנועים:
    1. G-dink 125i, שנת 2014, יד 1, 16800 ק"מ, ב 12500 ש"ח (נגיד שאצליח לגלח עוד בערך 500 ש"ח), עד 12 תשלומים.
    2. San yang joyride 125 evo, שנת 2013, 24000 ק"מ, דורש טיפול תקופתי והחלפת ריפוד כיסא, הכל כולל הכל 12000 ש"ח, עד 24 תשלומים.
    3. Daelim s3 125, שנת 2014, יד 1, 8200 ק"מ, דורש טיפול תקופתי, הכל כולל הכל 12000 ש"ח, עד 36 תשלומים. הקטנוע עדיין באחריות יבואן עד 9/16 (אולי אוכל לגלח גם כאן 500 ש"ח).
    על פניו הדיאלים נראה הכי אטרקטיבי, וזה למרות שבאתי עם דעה די מגובשת לכיוון הקימקו, ונגד הדיאלים.
    האם יש סיבה לי סיבה לחשוש מאחד מהם?
    האם הדיאלים באמת מספק את הסחורה בכל הנוגע לחווית נסיעה ביחס לשניים האחרים (יציבות על הכביש, מהירות נסיעה, נוחות, תאוצה מהמקום)?
    האם התא מטען של הדיאלים מספיק מרווח להכיל קסדה שלמה? האם תיק של לפטופ יוכל להיכנס לשם?
    בקיצור, אני מחפש דעות לחיוב ולשלילה לגבי הדיאלים, כי אם אני משווה נתונים יבשים הוא מנצח את האחרים בפער.
    אשמח לשמוע את דעותיכם.

Senior Member
    הצעה 2וותר.

ציטוט נכתב במקור על ידי JohnnyDee צפיה בהודעה
    הצעה 2וותר.
    באמת היא האופציה הכי פחות מועדפת.

Senior Member
    היה לי דיאלים בעבר, מכרתי בגלל מעבר לקטנוע מהעבודה.
    לטעמי אחלה כלי למחיר שלו,לא רואה בעיה למרחקים שאתה מדבר,חסכוני בדלק.
    לפטופ אני בספק אם ייכנס אבל רוב הקטנועים האלה מגיעים עם ארגז בגלל שאלבר בדרכ נותנת את זה בחינם.
    נכון הוא קצת כבד אבל שוב לטעמי היתרונות שלו עולים על החסרונות.

תודה רבה לכל העונים,
    נראה שאני אלך בסוף על הדיאלים, בשכלול כולל נראה שהיתרונות שלו עולים על החסרונות מול האופציות האחרות (הsy ירד מהפרד, הקימקו עולה אותו דבר עם כפול ק"מ).
    השאלה הבאה היא האם יש צורך לקחת את הקטנוע לבדיקת מוסך לאור העובדה שהוא עדיין באחריות יבואן לעוד 10 חודשים?
    אם כן, האם יש למישהו המלצות על מוסכים אמינים באיזור ת"א?
    תודה רבה!