עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 18

אשכול: רכיבת מסלול בחו"ל - B.M.W-race academy VS DUCATI-Riding Experience

Member

רכיבת מסלול בחו"ל - B.M.W-race academy VS DUCATI-Riding Experience

גוז שבז,

מאז שקראתי בפורום של פול-גז ז"ל על קבוצה של ישראלים שהולכים פעם בשנה להדרכות מסלול של דוקאטי, חיכיתי לחסוך כסף ו..
    לא הצלחתי אז ניקח הלוואה ונלך על זה!
    הביקורות והחוויות שהם עברו בקורסים שם לצערי לא הועברו לפורום הזה, נקווה שהם רואים את זה ויגיבו/ימליצו.
    אז ההתלבטות היא בין BMW :
    http://www.race-academy.com/
    לבין DUCATI:
    http://dre.ducati.it/en/

ההתלבטות היא בעיקר סביב המחיר, האופנוע ואיכות ההדרכה:
    אצל דוקאטי המחיר ליום רכיבה על פינגלאה 899 ועוד חצי יום הדרכה תאורטית הוא באזור 1000 יורו לרמה שאני צריך,
    אצל הבימרים הם מספקים 3 ימי הדרכה למסלול על S1000RR ומחלקים שם את הקבוצות לפי רמה (לא יודע איך), המחיר נע לכל 3 הימים באזור 1600 יורו ובכולם רוכבים.

בעיקרון הקורס של הבימר יותר קורץ לי כי הוא יותר משתלם ואתה רוכב יותר זמן, מבחינתי שני האופנועים נחשקים, אבל הלוגיסטיקה והשירות בדוקאטי נראים יותר טובים ובעלי ניסיון יחסית ל BMW (לפי האתר וביקורות בפול גז).

אז בעיקרון זו ההתלבטות והיא לא קלה, בחודש הקרוב שני החברות יוציאו תאריכי הדרכות ומחירים עדכניים ל 2016, מקווה להחליט עד אז.
    אם מישהו זכה להתנסות באחד מהם או בשניהם ויודע לתת השוואה יעזור מאד, וגם תכתבו את דעתכם בכללי, על מה הייתם הולכים.

Junior Member
    גם מתעניין ברכיבה של דוקאטי, צור איתי קשר בפייסבוק
    Liran Ben Yosef
    יש אופנוע בקאבר

Member
    לא עשיתי את הרכיבה של דקאטי אבל הייתי עכשיו בקטלוניה עם race academy.
    זה היה פשוט חויה ושווה כל שקל,ממליץ בחום,אני יודע בוודאות שאחזור לשם

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Mark צפיה בהודעה
    לא עשיתי את הרכיבה של דקאטי אבל הייתי עכשיו בקטלוניה עם race academy.
    זה היה פשוט חויה ושווה כל שקל,ממליץ בחום,אני יודע בוודאות שאחזור לשם
    שתף אותם גם בדברים הפחות "חווייתיים",כמו למשל מה קורה במידה ומתרסקים...

Member
    נפרדים ממקסימום 1500 יורו

Senior Member
    מארק תן פרטים

Member
    טוב אז אני הייתי בשלוש ימי רכיבה עם race academy בקטלוניה.
    כמו שאמרתי יש שלושה ימי רכיבה ובכל יום יש חמישה סשנים,כל סשן 20 דקות,וכמובן מקבלים bmw s1000rr 2015
    זה בעיקרון בית ספר לרכיבת מסלול,שולחים טופס הרשמה ומציינים מה הניסיון שיש לכם על מסלול,יש חלוקה לקבוצות אבל היא לא כל כך רלוונטית,יש מדריך על כל 3 רוכבים.
    יש הרצאה קטנה לפני כל סשן ,המדריך הראשי נותן תרגיל שאותו אמורים לעשות במהלך הסשן ואז פשוט יוצאים למסלול ונותנים בגז.
    כמו שאמרתי זאת הייתי חויה מדהימה ומומלץ בחום

Member
    מארק תודה על התגובה, יש לי עוד כמה שאלות:
    על מה בעיקר הם מתמקדים שם בתרגול?
    קרה שמישהו החליק עם האופנוע? מה הנוהל במקרה כזה? מספקים חלופי?
    מה מספר הכולל של רוכבים במסלול במקביל? מרגיש צפוף?
    האם הם מספקים כיסוי ביטוחי לאופנוע ולנזקי גוף?

Member
    הם מתמקדים בהכל,רכיבה ספורטיבית.
    קרה גם קרה,סחבק החליק ב-170 קמש,יש ביטוח של החברה של מקסימום נזק של 1500 יורו ולצערי נאלצתי להיפרד מסכום זה,יש אופנוע חילופי אחד אבל יש מכונאים שמתקנים את האופנוע.אנחנו היינו 20 איש על המסלול.זה ממש אבל ממש לא צפוף

Member
    באמת נשמע כמו חוויה טובה ומאורגנת.

יש למישהו לתת המלצות/ביקורת גם על דוקאטי?

Member
    מארק תוכל לסכם את העלויות סביב כל האירוע?
    והאם ניתן היה להשכיר דרכם ציוד רכיבה? או שהבאת משלך?

Member
    לצערי נאלצת להישתמש בקסדה שלהם מכיוון ששלי הלכה לפח עקב התאונה(x-lite 802r full carbon חדשה בת חודש),אז אני יודע בוודאות שקסדות יש,אם אני לא טועה יש להם גם אפשרות לציוד מלא.
    המסלול עצמו עלה 7500 שקל,שזה כולל:
    1. אופנוע וכל מה שקשור(דלק,צמיגים וכו')
    2. 3 ימי רכיבה במסלול מוטו גפ!!!!(מי שלא היה אף פעם במסלול מוטו גפ לא יכול לדמיין אפילו כמה זה יקר להשכיר את המסלול)
    3. הדרכה לפני שעולים לסשן + מדריך על כל 3 רוכבים.
    4. טרוי קורסר(פעמיים אלוף עולם) שנמצא שם ועונה בכיף על כל שאלה, בנוסף היה שם עוד רוכב שהיה במוטו גפ',לוקס פשק למי שמכיר.

ארוחת צהריים עלתה לנו 15 יורו ליום,הטיסה באל על עלתה לי 450 דולר המלון שהיה מטר מהמסלול עולה 100 יורו ל4 לילות והאוטו עלה לנו 350 שקל ל5 ימים(התחלק בין 4 חברה)

סך הכל אני מניח שהחוייה עולה בערך 12 אלף שקל

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    אציין על רגל אחת, מההיכרות עם הקורסים של דוקאטי, את ההבדלים ביניהם:

- כעיקרון, אלא אם נגרם כתוצאה מהפרה בוטה של ההנחיות והנהלים (כנראה גם לאחר אזהרה), אין תשלום/השתתפות במקרה של נזק לאופנוע (סחבק השבית אופנוע, בקטנה). אז אולי העלות גבוהה יותר ביחס לזמן מסלול, אבל אם נגרם בטעות נזק לפחות היא לא צפויה להכפיל את עצמה...

- הקורס אצל האיטלקים הוא יום וחצי, לעומת 3 ימים אצל הבווארים. הבדל משמעותי למי שרוצה לחוות מסלול, והרבה. מצד שני - מי שלא בכושר המתאים לא יימצה יותר מיום וחצי. אני אפילו אגיד בזהירות שיש כאלו שלא יעמדו ב-3 ימים רצופים, או שיעמדו ויסכנו את עצמם כשביום אחרון השרירים שלהם יבגדו בהם.

- העובדה שטרוי קורסר נמצא שם ויכול לייעץ היא מדהימה (רלוונטי עבור מי שבאמת רוכב ברמות שבהן הוא יכול להכווין טוב יותר ממדריך "רגיל"). לשם השוואה - קורס "חצי פרטי" אצל אלוף העולם לשעבר, טרוי בייליס, עולה 2100 יורו ליום אחד בדוקאטי.

- משהו שאהבתי אצל האיטלקים זו העובדה שבאתי למסלול עם תיק גב קטן ולא נאלצתי להיסחב עם כל הציוד שלי: תמורת 70 יורו קיבלתי ציוד חדש מהניילונים מכףך רגל ועד ראש לפי המידה שלי.

- ארוחת צהריים איכותית במסעדה שמעל הפיטס כלולה בדוקאטי. פרט יחסית זניח, אבל שווה לציין.

- אצל הגרמנים, כמו גרמנים, הכל מתוקתק כמו שעון. מכיר את זה מיום מסלול אחר שעשיתי אצלם בגרמניה. אצל האיטלקים - נו, אפשר להבין... הכל זורם יותר אבל הם מאוד מאורגנים והכל עובד היטב.

שורה תחתונה:
    למי שעוד לא חווה מסלול בכלל הייתי ממליץ על דוקאטי. למי שיש קצת יותר ניסיון, כסף פנוי וכושר רכיבה מתאים - ב.מ.וו.

Member
    תודה על הפירוט וההתייחסות.
    אצל הגרמנים ניתן גם לקבל ציוד מלא ב 50 יורו ליום הם שלחו לי מייל עם כמה תשובות.

הם גם ענו לי שהביטוח שיש להם הוא רק על הכלי ולא על הרוכב, היכן עשיתם לעצמכם ביטוח בריאות אישי לחול הכולל גם רכיבת מסלול?
    נערך לאחרונה על ידי guyn1212; 25-11-2015 בשעה 15:29. סיבה: שגיאות כתיב

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של nimi9
    בעבר (לפני 2-3 שנים) חיפשתי ולא מצאתי ביטוח כזה. נציגי חברות הביטוח התבלבלו כששאלתי אותם ותמיד בקשו לחזור אלי אחרי שיבררו - אבל לא מצאו תשובה.
    גם מי שהתיימר למכור את הביטוח הכי יקר לא כיסה רכיבת מסלול בהגדרתה.
    רכיבת שטח דווקא יש.
    למה? סתם, כי יש יותר אנשים שרוכבים/נוהגים בשטח ורכיבת מסלול היא נישה כל כך קטנה שאף אחד לא השקיע בה מחשבה.

מצד שני, קורס במסלול הוא לא "תחרות" (להבדיל ממסגרות אחרות בחו"ל שבהן הרכיבה יכולה להיחשב כתחרות. ע"ע אליפות הסופרבייק הרומני) ולכן במקרה של תאונה שם חו"ח הביטוח לא יכול להתנער בטענה שתישען על עניין זה. עדיין כדאי וצריך לקרוא את כל האותיות הקטנות והמעייפות בפוליסת הביטוח שרוכשים כדי לדעת מה מכוסה בודאות ומה עלול שלא להיות מכוסה.

יכול להיות שהיום העניין השתנה קצת, אם יש פה גולשים שמכירים ביטוח כזה אשמח גם כן לדעת בעצמי.