אציין על רגל אחת, מההיכרות עם הקורסים של דוקאטי, את ההבדלים ביניהם:
- כעיקרון, אלא אם נגרם כתוצאה מהפרה בוטה של ההנחיות והנהלים (כנראה גם לאחר אזהרה), אין תשלום/השתתפות במקרה של נזק לאופנוע (סחבק השבית אופנוע, בקטנה). אז אולי העלות גבוהה יותר ביחס לזמן מסלול, אבל אם נגרם בטעות נזק לפחות היא לא צפויה להכפיל את עצמה...
- הקורס אצל האיטלקים הוא יום וחצי, לעומת 3 ימים אצל הבווארים. הבדל משמעותי למי שרוצה לחוות מסלול, והרבה. מצד שני - מי שלא בכושר המתאים לא יימצה יותר מיום וחצי. אני אפילו אגיד בזהירות שיש כאלו שלא יעמדו ב-3 ימים רצופים, או שיעמדו ויסכנו את עצמם כשביום אחרון השרירים שלהם יבגדו בהם.
- העובדה שטרוי קורסר נמצא שם ויכול לייעץ היא מדהימה (רלוונטי עבור מי שבאמת רוכב ברמות שבהן הוא יכול להכווין טוב יותר ממדריך "רגיל"). לשם השוואה - קורס "חצי פרטי" אצל אלוף העולם לשעבר, טרוי בייליס, עולה 2100 יורו ליום אחד בדוקאטי.
- משהו שאהבתי אצל האיטלקים זו העובדה שבאתי למסלול עם תיק גב קטן ולא נאלצתי להיסחב עם כל הציוד שלי: תמורת 70 יורו קיבלתי ציוד חדש מהניילונים מכףך רגל ועד ראש לפי המידה שלי.
- ארוחת צהריים איכותית במסעדה שמעל הפיטס כלולה בדוקאטי. פרט יחסית זניח, אבל שווה לציין.
- אצל הגרמנים, כמו גרמנים, הכל מתוקתק כמו שעון. מכיר את זה מיום מסלול אחר שעשיתי אצלם בגרמניה. אצל האיטלקים - נו, אפשר להבין... הכל זורם יותראבל הם מאוד מאורגנים והכל עובד היטב.
שורה תחתונה:
למי שעוד לא חווה מסלול בכלל הייתי ממליץ על דוקאטי. למי שיש קצת יותר ניסיון, כסף פנוי וכושר רכיבה מתאים - ב.מ.וו.