למה שהעירייה תפצה אותך,האם חנית כחוק?
כתוב שחנית לא כחוק,אז למה אתה מצפה לפיצוי?
יבנה. לפני חודש בערך, שיא הגשמים.
חניתי ליד העבודה, במקום שלא מפריע לאף אחד - על המדרכה. ***אין*** מקום חנייה מוסדר לדו גלגלי.
העמוד נפל, גילח את המראה כאמור. 720 ש"ח נזק.
העירייה מסרבת בטענה שחניתי במקום לא חוקי.
נוסח ההודעה:
"הריני לאשר קבלת פנייתך שבסימוכין .
בבדיקה שערכנו נמצא כי העיריה אינה אחראית לאירוע הנטען. כלי הרכב שלך, האופנוע, חנה על מדרכה במקום האסור לחניה.
עוד אוסיף כי מעילה בת עוולה לא תצמח זכות תביעה.
אין באמור לעיל, בכדי למנוע מהעירייה ו/או מי מטעמה כל טענה ו/או תביעה ו/או כל זכות אחרת השמורה לה על פי כל דין ו/או הסכם. "
דעתכם?
"The thing I like about bikes is that only people who like bikes are on them... Cars are full of people who don't care." - James May
למה שהעירייה תפצה אותך,האם חנית כחוק?
כתוב שחנית לא כחוק,אז למה אתה מצפה לפיצוי?
כי זו התגובה שלהם, מי אמר שאני חייב להסכים איתם?
האם הוסדרה חניית דו גלגלי? לא. האם הם מצפים מאיתנו לחנות במקום מכוניות? בוא נהיה הוגנים - לא.
האם כנראה שנדפקתי בכל הסיפור הזה ולא אראה את הכסף שלי חזרה? כנראה שכן.
אשמח לעצות קונקרטיות - לא קנטרניות. לא חייבות להגיד את מה שאני רוצה לשמוע, אבל לא סתם כאלו שחוזרות על הברור מאליו שכתוב בהודעה שצירפתי.
"The thing I like about bikes is that only people who like bikes are on them... Cars are full of people who don't care." - James May
דעתי שקשקוש ומתחמקים מאחריות, אם היה הולך רגל חס וחלילה? מוזמנים לפצות ולתת דוח על חניה בסך 100 שקל אם זה מה שמתאים להם.
אמנם איני עורך דין אבל בית משפט לא יקבל את הנפנוף שלהם.
כרגע מחכה לקריאת כיוון מאשתו של בן דודה שלי, עורכת דין, כדי לראות איך אני מתקדם עם הסיפור. אהיה חכם יותר בערב.
גם לדעתי הם עובדים בשיטת מצליח בכל הסיפור הזה. יש פה מחדל בטיחותי שלהם. למזלי במקרה הכי גרוע מדובר על הסכום הזה ולא על נפילה ישירות על האופנוע.
בגדול מותר לך להחנוץ אופנוע על המדרכה בתנאי שהשארת מעבר סביר של מטר וחצי לפחות על המדרכה.
זו השמועה שרצה אצלנו במלתחות לפחות
מה שאמרת הוא קשקוש. אם תשאיר מטר וחצי אז הקנס ירד מ-300 ל-150. בכל מקרה זה אסור. החוק הזה נכתב למכונית אבל לצערי הרב תקף גם לאופנועים.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
כנס לפקודת העיריות ותבדוק מה אומרים לגבי אחריות עירייה למקרקעין בתחומה.
יש המון פסקי דין על אחריות שיפוי של עיריות בעקבות רשלנות שלהן, אם בפגיעה בגוף, אם בפגיעה ברכוש.
אם אין מקום חניה מוסדר לאופנועים באזור העבודה שלך והמקום שבו אתה מחנה משמש מקום חניה לאופנועים נוספים משך תקופה- ניתן לומר שישנו נוהג לפיו המקום הוא
מקום חניה חוקי ותקף.
מצטרף לחבר׳ה למעלה לגבי מרווח של מטר שלושים (למעבר עגלות) חובה. תבדוק בפקודת התעבורה או משהו בסגנון (גם גוגל יעזור- הנושא הזה נטחן).
בעיקרון, אין סיבה שלא יפצו אותך.
תכין מכתב דרישה לעירייה, מחלקה משפטית, כזה שינוסח טוב ושיראה להם שאתה לא מטומטם. תציין שאם לא תיענה אתה תפנה לערכאות משפטיות.
בהצלחה
יש את המקרה של האידיוט הזה:
http://www.what2do.co.il/%D7%97%D7%A...B%D7%99%D7%9D/
לא פותר לפות"ש את הבעיה, אבל עוד אידיוט להוסיף לרשימה של דברים שיכולים לקרות לאופנוע שלנו
ובטח לא מעודד את פות"ש, ששוקל לבלוע את הצפרדע וזהו.
אתר העירייה של יבנה לא עוזר יותר מדי. לצערי מקום העבודה שלי הוא ביה"ס - אין יותר מדי עובדים בגיל שמותר להוציא רישיון. מה שכן, היו עוד קטנועים במדרכה שממול. קטנועים של פקחי העירייה חונים במדרכה שממול באופן קבוע. השומר בכניסה לביה"ס אמר שזו לא פעם ראשונה שהוא רואה את העמוד המדובר קורס - מוכן לתת עדות במקרה הצורך.
מרווח? נסו 12 מטר בערך. הוצמד לפינה, לא הפריע לאף אחד ושום דבר לעבור בנוחות מלאה.
נדחיתי על ידי המחלקה המשפטית, ככה שאם אני שולח ערעור זה צריך להיות קצת יותר מבוסס ומפחיד עבורם. מקווה לעזרה מקרובת משפחה, עורכת דין, בניסוח הודעה.
לא בטוח בכלל שלקבל עיצות פסאודו משפטיות הוא הדבר הנכון ביותר עבור הפותש
בכל מקרה מכיוון ש וא עדיין רוצה תשובה....
להבנתי הבלתי משפטית
אין בין רשלנותו של הרוכב לחנות במקום אסור לרשלנותה של העיריה לגזום את העצים בתחומה.
יש אולי רשלנות מסייעת
והרוכב גם אשם החניה שלא לפי החוק
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51
אינני עורך דין או בקיא יתר על המידה ברזי חוקי הנזיקין, אבל לי זה נשמע שאין קשר בין העובדה שחנית שלא כחוק לעניין הנזק.
לצורך עניין זה, נניח שכהולך רגל חצית את הכביש ברמזור אדום ונפל עליך (חס וחלילה) ענף מאחד העצים כתוצאה מרוחות חזקות - לא תפוצה בגלל שהוא נפל עליך בעת שחצית באדום? אתה מבין שהעניין תלוש מכל וכל...
מציע להיוועץ בעורך דין לענייני נזיקין. אין סיבה שהעירייה לא תפצה אותך.
If you are a good rider it will prove & exploit your skill to the world, if you are mediocre it will kick you in the teeth & laugh at you
It is purpose built for strafing curves, serious commuters or tourers need not apply
When you ride it nothing else matters except it, you & making the next turn
ROGUE RC51