אבל היי! נשים תקבלנה הנחות משמעותיות כי הן סטטיסטית פחות מעורבות בתאונות.
ועם סטטיסטיקה לא מתווכחים.
מוגש מטעם השרה לשיוויון מגדרי.
וואלה! news : "משרד האוצר קבע שינוי באופן חישוב סיכוני מעורבות בתאונות הדרכים. הדבר יובילו להוזלה של כ-15 אחוזים בביטוח החובה למרבית כלי הרכב ובין 40 ל-50 אחוז לנהגים צעירים, בשימוש במערכות בטיחות והתראה"
אז מה קורה במדינת החלם? מוצאים עודף גבייה של מילארדים בביטוחי החובה, ושיחזרו לאזרחים ששילמו? לא ולא.
1. קודם כל למה לדו גלגלי לא מגיע החזר?
אני משלם ביטוח חובה כבר שנים ולכן עודף הגבייה הגיע גם ממני, אז לי לא מגיע? (ובאופן יחסי הרבה יותר מכל נהג שמשלם 1500 שקל לפחית שלו).
אז כנראה שלא, בואו נקבור עוד יותר את גוש דן בזיהום ופקקים אינסופיים!
2. חוק שמעודד עשירים, ההנחות העיקריות הם לנהגים צעירים בעלי רכבים עם מערכות בטיחות מהמעלה הראשונה (מוביילי esp וכו')
לא יודע כמה כחלון מנותק אבל הרכב הראשון שלי היה טרטנה בת 18 שנה, וגם מצבי היה טובה שיכלתי לעבוד ולהרשות לעצמי כזה רכב, לפי השינוי הייתי מקבל עד 15 אחוז הנחה בביטוח, אבל! אם ילד מסביון היה מקבל מתנה מאבא רכב מהחברה הוא היה משלם פחות, הרבה פחות.
בעולם מתוקן לא הייתה לי בעיה עם זה, אבל בעולם שבו ביטוח חובה הוא מס מנופח נוסף זה מפריע לי מאוד.
בקיצור לדעתי או שהיו מחזירים את זה בצורה שווה לכל מי ששילם לאורך שנים יותר כסף, או שתשקיעו את זה בפאקינג תשתיות טובות יותר, מה שהוא עושה זה פשוט לעודד עלייה של עוד פחיות לכביש, ודיי כבר, בתור תושב המרכז נחנקתי מזה!
אבל היי! נשים תקבלנה הנחות משמעותיות כי הן סטטיסטית פחות מעורבות בתאונות.
ועם סטטיסטיקה לא מתווכחים.
מוגש מטעם השרה לשיוויון מגדרי.
לא הבנתי איפה קראת שלא תהיה הוזלה לרוכבים?
http://cars.walla.co.il/item/2908849עם זאת, נציין כי ברפורמה זו אין כל בשורה לרוכבי דו-גלגלי. תעריפי ביטוח החובה שלהם יישארו ללא שינוי וימשיכו להיות מנוהלים על ידי הפול. עם זאת, באוצר מציינים כי בימים אלה תעבור הצעת חוק שתקל במעט על רוכבים שברשותם אופנוע בעל מערכות בטיחות שיוגדרו מראש.
הרפורמה בתעריפי הביטוח תיכנס לפועל ברבעון הראשון של 2016.
מצפה לשמוע את הבשורה ב1 לאפריל...
ישראל, אלופה בלהוציא את החשק.
נכתב פה כמה פעמים שתהיה הוזלה לרוכבים, כ15% לפי מה שאני זוכר.
ומה הבעיה במתן הנחה למכוניות עם הבקרות? יש להן סיכוי נמוך יותר לעשות תאונה.
בגלל זה (ועוד כמה סיבות) אני על אספנות..1000 ש״ח לשנה תמורה לשעתיים הגבלה ביום..
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
עד כמה שהבנתי יש שתי הוזלות:
הראשונה הוכרזה לפני כמה חודשים, ולפיה כספים שנצברו ב- קרנית (שהיא קרן רזרבה לאנשים שאינם מבוטחים), כספים אלו יוחזרו לציבור הנהגים דרך הוזלה בשנתיים או שלוש הבאות .
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4668904,00.html
השנייה הוכרזה השבוע ובמסגרתה האוצר משנה את תעריפי הפול עבור נהגים חדשים וצעירים בעיקר, וגם בהתחשבות באבזור בטיחות .
http://cars.walla.co.il/item/2908849
האוצר לפי הרפורמה השנייה לא משנה את דעתו שרכיבה על דו"ג הפסדית לחברות הביטוח, הדוח"ות של פול, שם מבוטחים רוב גדול של רוכבי הדו"ג, אכן מציגים שהחברות עושות רווח עצום על חשבון נהגי הרכבים ומפסידות על רוכבי הדו"ג.
המהלך האחרון של שחיקת הרווח של חברות הביטוח מרכבים, עלול דווקא להתבטא בעוד תקופה בעלייה בביטוח לדו"ג. מכיוון שחברות הביטוח לא יניחו לרווח שלהם להישחק ללא מאבק, וקל יותר לשר האוצר לפגוע הרבה בקומץ רוכבים מאשר פגיעה קלה בציבור הנהגים הגדול.
בהצלחה לכולנו
נערך לאחרונה על ידי ariel; 23-11-2015 בשעה 10:10.