וואלה! news : "משרד האוצר קבע שינוי באופן חישוב סיכוני מעורבות בתאונות הדרכים. הדבר יובילו להוזלה של כ-15 אחוזים בביטוח החובה למרבית כלי הרכב ובין 40 ל-50 אחוז לנהגים צעירים, בשימוש במערכות בטיחות והתראה"

אז מה קורה במדינת החלם? מוצאים עודף גבייה של מילארדים בביטוחי החובה, ושיחזרו לאזרחים ששילמו? לא ולא.

1. קודם כל למה לדו גלגלי לא מגיע החזר?
אני משלם ביטוח חובה כבר שנים ולכן עודף הגבייה הגיע גם ממני, אז לי לא מגיע? (ובאופן יחסי הרבה יותר מכל נהג שמשלם 1500 שקל לפחית שלו).
אז כנראה שלא, בואו נקבור עוד יותר את גוש דן בזיהום ופקקים אינסופיים!
2. חוק שמעודד עשירים, ההנחות העיקריות הם לנהגים צעירים בעלי רכבים עם מערכות בטיחות מהמעלה הראשונה (מוביילי esp וכו')
לא יודע כמה כחלון מנותק אבל הרכב הראשון שלי היה טרטנה בת 18 שנה, וגם מצבי היה טובה שיכלתי לעבוד ולהרשות לעצמי כזה רכב, לפי השינוי הייתי מקבל עד 15 אחוז הנחה בביטוח, אבל! אם ילד מסביון היה מקבל מתנה מאבא רכב מהחברה הוא היה משלם פחות, הרבה פחות.
בעולם מתוקן לא הייתה לי בעיה עם זה, אבל בעולם שבו ביטוח חובה הוא מס מנופח נוסף זה מפריע לי מאוד.

בקיצור לדעתי או שהיו מחזירים את זה בצורה שווה לכל מי ששילם לאורך שנים יותר כסף, או שתשקיעו את זה בפאקינג תשתיות טובות יותר, מה שהוא עושה זה פשוט לעודד עלייה של עוד פחיות לכביש, ודיי כבר, בתור תושב המרכז נחנקתי מזה!