דיי עם השטויות.
קנה דו גלגלי טוב עם abs ותלמד בלימה נכונה.
אהלן. אני בתכנון לקנות mp3 - 300, בעיקר בגלל הגלגל הנוסף שככל הנראה משפר את האחיזה ואת מרחק הבלימה. עממה, היום במקרה בחור שדיברתי איתו במשרד הציע לי לא לקנות אותו ואמר שהוא פחות בטיחותי מדו גלגלי בגלל הפרונט הכבד שיכול להוביל להתחמקות לא מהירה דיה ממכשול בכביש.
אישית אני חושב שהתלת יותר בטיחותי גם בגלל מרחק הבלימה, וצמיג נוסף זה תמיד מקדם חיכוך גבוה יותר עם האספלט - סיכוי קטן יותר להחלקה מחול או אפרופו חורף, מים. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
דיי עם השטויות.
קנה דו גלגלי טוב עם abs ותלמד בלימה נכונה.
הבחור במשרד שלך טועה ומטעה. 3 גלגלים בוודאות יותר בטיחותי. מרחק בלימה קצר יותר, סיכוי נמוך יותר להחליק (אפשר להחליק גם עם 3 גלגלים) ולדעתי האישית יכול לחסוך כל מיניי תאונות קטנות של חוסר ריכוז כאשר האינסטינק משתלת על התגובה ואתה פשוט לוחץ על הבלמים ולא מנסה מספיק להתחמק .
באופן אישי אני רוכב על אופנוע אבל אם הייתי חושב לעבור לקטנוע בהחלט הייתי לוקח ברצינות את המעבר ל3 גלגלים.
תוכיח שלתלת גלגלי יש מרחק בלימה קצר יותר. אל תוכיח לי תיאורתית וכו' תראה לי מבחן השוואתי שלו מול אופנועים עם abs. עד שלא ראיתי אחד כזה אני לא משוכנע.
לתלת גלגלי יש יתרון מובנה של 3 נקודות מגע עם הכביש ולא 2 כמו באופנוע רגיל מה שתמיד יתן בטיחות גבוהה יותר.
נקודת מגע נוספת = אחיזה גבוהה יותר. בהתאם, לכלי עם 3 נקודות מגע על הכביש יהיה קשה יותר לאבד אחיזה במצבים בעיתיים מאשר בכלי סטנדרטי עם 2 - ואני לא מדבר בכלל על בלימה אלא על פניות בכביש רטוב לצורך העניין, מעברי חציה מחליקים וכו.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 29-11-2015 בשעה 21:52.
אולי יותר בטיחותי אבל עדיין מסוכן, אל תשכח את זה:
https://youtu.be/rH-gemnfLlA?t=2m48s
תלמד לבלום נכון, תל"ג יעזור עם כתם שמן או קצת חצץ , או למי שלא יודע לבלום.
לא מצאתי מידע מדוייק ברשת מלבד הטענה של פיאג'ו שהוא בולם במרחק "20% קצר יותר". אבל, מבחינה הגיונית - בלימה מעבירה משקל קדימה. בקטנוע עם פי 2 יותר שטח מגע עם הכביש בציר הקדמי, יש למשקל שעובר איפה 'להיספג' בבלימה - על הצמיגים. זה מגדיל את ההתנגדות שלהם לגלגול. לעומת גלגל אחד שיכול להחזיק כמות מופחתת של אנרגיה שיושבת עליו.
2 צמיגים מקדימה, המשקל מתחלק ל2, כלומר כל צמיג בפני עצמו בולם פחות מצמיג אחד, וביחד כמו צמיג 1...
תרגיש חופשי לאמת את זה בגוגל
מה שמגביל בלימה באופנוע זה שהוא מתהפך. אם הם בולמים 20 אחוז יותר טוב (ממה?!?!?!) אז זה לא בגלל שיש 2 צמיגים