כן, יש גם כאלה. זה נעשה מטעמי נוחות של מהנדסים, לדעתי.
ערב טוב
ידוע לי שבמנועי 4 פעימות מסויימים ישנו ניצוץ במהלך הדחיסה וגם במהלך הפליטה.
האם הדבר כך גם במנועי אופנועים מודרניים עם יותר מצילינדר אחד ?
תודה!
כן, יש גם כאלה. זה נעשה מטעמי נוחות של מהנדסים, לדעתי.
שאלה בנושא, התקנתי מד סל"ד אלקטרוני על אופנוע עם הזרקה-צילינדר בודד 4 פעימות, ומסתבר שלכלי הזה אין "ניצוץ מבוזבז" ולכן הקריאה שהתקבלה במד הסל"ד היא חצי.
כבר הצלחתי להזמין מד סל"ד עם בורר שיידע לתת חיווי נכון לניצוץ בכל 2 סיבובים אבל מעניין אותי להבין איך המערכת הנ"ל יודעת לתת ניצוץ בכל 2 סיבובים ולא בכל סיבוב? (אני מניח שיש קשר להזרקה שהרי גם מתפעלת את המזרק רק כל 2 סיבובים).
אגב, את אותו מד סל"ד התקנתי על קטנוע פשוט עם קרבורטור שיש לו "ניצוץ מבוזבז" וזה עובד מצויין עליו.
אני מניח - או שיש מנגנון אלקטרוני שסופר סיבובים של הקראנק ומגיב רק כל סיבוב שני לפי סדר נתון מנקודה נתונה (זה ה-t של ה-dtc של הצילינדר הראשון), או שיש חיישן של סיבוב קאמשפט ואז המערכת יודעת מי מהצילינדרים באיזה מצב פעילות (כי קאמשפט מסתובב בחצי מסל"ד המנוע).
לרוב "הזרקה" מסתמכת על הפיק אפ בשביל הסל"ד ובשביל המזרק.
יש כמה שיטות לדוגמא אצל אישתי יש פיקאפ עם שיניים זהות לחלוטין והמערכת יודעת לזהות את התאוצה והתאוטה של הקראנק ולפי זה לדעת איפה הדחיסה.
בהונדה שהיה לי השיניים שלפיהם הפיקאפ סופר סלד לא היו זהות . הייתה שן אחת ארוכה יותר וישר אחריה שן קצרה מהשאר זה היה הנקודה מתה עליונה. יאמהה זה גם ככה
אצלי יש חיישן גם על המגנטו שזה הקראנק וגם על הגלזיזים ויש לי גם חישן שיודע מתי בידיוק מתבצעת ההצטה ומתי מסתיימת ולפי זה מקדים ומאחר למניעת נקישות
הרוב של ההזרקות של היפנים עובדות כמו השיטה של הונדה כי ההזרקות בכולם זה של חברת Denso
השיטה הראשונה כמו של אישתי זה מערכות בוש הישנות יותר וזה בשימוש של האירופאים בעיקר.
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor