חבר רופא שעובד בנהריה וגר במרכז סיים עכשיו 100.000 ק"מ עלהואראדרושל הונדה וכתב פוסט נלהב.
כל כלי שני צילינדרים ומעלה יעשה עבודה טובה,יפני.
הורנט 600,tdm900,ויסטרום או sv 650.
חבר רופא שעובד בנהריה וגר במרכז סיים עכשיו 100.000 ק"מ עלהואראדרושל הונדה וכתב פוסט נלהב.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
דבר ראשון, ברוך הבא לחיפה
לעניינינו, נסיעות כמו שלך לא הייתי הולך על כלי קטן, 650 סמ"ק זה ממש המינימום לנסיעות האלה, זה גם בגלל הגודל שמשרה בטחון בנסיעות בינעירוניות ונוחות, וגם עמיד יותר לאורך זמן.
בתור אחד שהיה בבעלותו ויסטרום 650, האופנוע נוח בטירוף וחסכוני, אצלי הוא עשה כ22 לליטר, אך מחירי הטיפולים פשוט שערורייה, אני מקווה שאתה מתכוון לטפל לבד ולא בחברה, במוסך המורשה אתה תשלם כ10000 שקלים כל שנה רק על טיפולים, וזה עוד לפני גלג"ש צמיגים וכל רכיב בלאי אחר.
כך זה הולך:
טיפול 6000 - כ600 שקלים
טיפול 12000 - כ1000 שקלים
טיפול 18000 - כ600 שקלים
טיפול 24000 - כ2500 שקלים
במקומך הייתי בודק איזה כלי הכי זול לטיפולים, אני חושב שהnc750x יהיה הכי טוב כלכלית, שווה בדיקה.
הוואראדרו מצוין, מה גם ה tdm שיותר זול ממנו ברכישה לדעתי. גם הויסטרום מעולה.
ובגלל שאתה תעשה הרבה ק"מ (הבנתי שתקציב הרכישה מגיע מהעבודה?.. מה עם טיפולים?) תשקול לטפל לבד - טיפולים קטנים בעיקר ולא צריך קורס מכונאות. כולה שמן + פילטר, רפידות בלם ופילטר אויר גם אפשר להחליף לבד.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
בשביל השפיות שלך עדיף רכבת + קטנוע בחיפה ואופנים חשמליות בת"א, הרבה יותר זול, יותר רגוע.
בתקציב שישאר תקנה אופנוע שטח.
קטנוע בחיפה שישיאר שם, וכך יהיה לך קל להגיע ממקום למקום גם בעליות של חיפה. ואופנוע שטח בשביל הכיף.
הנקודה היתה להדגיש שהעלות של אופנוע למשימה הזו תהיה גבוהה מאוד.
והשאלה היא מה המטרה שאתה רוצה להשיג?
זו רכיבה מעייפת שדורשת ריכוז לאורך זמן ברמה יום יומית. איני יודע מה רמת הרכיבה / ניסיון שלך ואני מקווה שהיא מספקת לרכיבה מסוג זה.
אם הפתרון הוא כסף ברור לך שזה לא הפתרון.
אם הפתרון זמן, נכון שרכיבה ישירה תהיה מהירה יותר, אך האם אתה מתכוון לרכב גם בחורף בימים גשומים? האם אתה תמיד תהיה מספיק עירני לרכב?
לכן לדעתי כלי קטן בכל צד של הרכבת כדוגמת קטנוע / אופניים חשמליות יהיה יעיל יותר.
אבל אם אתה עדיין חושב שהפתרון הנכון לך הוא דו"ג אז אופנוע 600-650 סמ"ק וצפונה, ה nc מנסיון אופנוע נוח פשוט וזול. ישנו הדגם שלך ה 700 הדגם הראשון שתוכל למצוא ב 40000 ש"ח.
בהצלחה
מהקטנועים הייתי מתרחק
מצטרף להמלצה על כלי בנפח 500 סמ"ק ומעלה.
בגדול באנדיט כלי שידע לספק את העבודה בעירוני ובבין עירוני אבל קח בחשבון צריכת דלק לא קטנה וטיפולים לא הכי זולים כל 6000 קטן 12000 גדול.
דבר נוסף בבאנדיט ( המודל שלי 2001 - 2004) זה חום הנפלט מהמנוע באופן די מורגש.
לחיוב אמינות גבוהה בכלים מטופלים.
בהצלחה
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אני עושה 150 ק"מ כל יום, העלות הגבוהה כאן היא הטיפולים והפחת הנלווה (צמיגים, שרשראות וכו')
הואראדרו אופנוע נח ונחמד אבל ממש לא ידידותי לכיס.
מצטרף להמלצות על כלי ה 500 של הונדה, נראה לי פתרון טוב (גם L2, אז לא תשלם שווי שימוש אם נרשם על העבודה)
קח גם בחשבון שלמכור אופנוע בן שלוש עם 100k ק"מ זו משימה לא פשוטה כלל.
נסיעות טובות!
נעשה לך סדר בראש... את רוב האופנועים שמצוינים כאן כבר היה לי אז אני יכול לספק לך חוות דעת מלאה ונכונה:
לאחר מחשבה צמצמתי את האופנוע שיתאים לדרישות שלך:
הונדה nc700
הונדה cb500x
סוזוקי ויסטורם 650
עכשיו:
ההונדה מגיע עם מרווח טיפולים גדול יותר מהסוזוקי, מטפלים בהונה גם ה 500 וגם ה 700 כל 12 אלף ק"מ.
סוזוקי כל 6 אלף טיפול אך המחיר בסופו של הליך דיי קרוב.
ה nc700 הוא אופנוע מצוין, נוסע היטב בעל תא מטען מקדימה שזה ממש שימושי, מתאים לאופי רכיבה רגוע, דלק 1-27.
ה cb500x גם מצוין, חלש יותר מה 700 אבל לא ממש מורגש כי המנוע שלו יותר "שמח" והאופנוע יותר כיפי לרכיבה, המתלים שלו רכים יותר והוא סופג מהמורות טוב יותר, דלק גם סביב 1-27 וטיפול כל 12 אלף.
חשוב ! להונדות יש abs כסטנדרט. והן נכנסות בתקציב של 35-40 אלף בלי בעיה.
הויסטרום 650 הוא אופנוע טוב כבד, חזק, אמינות מוכחת, אני מתייחס למודל הישן יותר בהתאם לתקציב כמובן...עדיף לך לקחת את הדגם עם abs, יש חלקים בשפע ותוספות בשפע, מה שגם רוב הסיכוי שתקנה כבר אופנוע מאובזר בכל טוב. האופנוע חזק יותר מההונדות - (55 ל nc700 ו 47 ל cb500), הספק של 72 כוח זה לא מעט.
הויסטורם מבחינת שיוט בין עירוני טוב יותר, מנוע לא מתאמץ, ואופי רכיבה נוח.
צריכת דלק 1-20 ממוצע.
טיפול כל 6000 ק"מ כאשר זה טיפול קטן ואז גדול, פעם ב 24 טיפול ענק שכולל פלאגים.
בתקציב שלך נכנסים מודלים 2010 +-.
מקווה שעזרתי.
לגבי קטנוע - בורגמן 650 מצוין אבל יש לו ירידת ערך ויש לו cvt שהולך כל 60 אלף בערך, כמו כן טיפולים יקרים יותר.
הסילבר 400-600 אותו הדבר, נוחים מאוד, כאן יש רצועה שמחליפים כל 24 אלף וזה גם לא כל כך זול, מבחינת נוחות הבורגמן 650 לא רואה ממטר אף אופנוע שמצוין כאן.
אני ממליץ לך לבדוק את ה ויסטורם, ולקחת נסיעות מבחן על 2 ההונדות כדי לקבל החלטה טובה יותר.
מניסיון - אם אתה בחור גדול ו\או גבוה, בלי לחשוב סוזוקי וי...... אם אתה ממוצע תבדוק את השאר.
ברשותך, אני אלך על משהו קצת אחר.
באופן אישי אני מעדיף אופנועי קאסטום (כפי שניתן לראות בתמונה).
לדעתי זו נסיעה יותר נוחה ורגועה ומתאימה הרבה יותר לנסיעות ארוכות.
אני ממש מתחבר לזה שאתה רוצה לעשות את הנסיעה עם אופנוע ולא עם רכבת, אבל במקומך הייתי לוקח בחשבון שנסיעה כזו היא שונה מאד מנסיעות קצרות (שאם הבנתי נכון, אליהן אתה רגיל).
ימי גשם רציניים - שום כיסוי לא ייגן עליך. אתה תגיע רטוב. נקודה. (בעיקר באופנוע, קצת פחות בקטנוע)
ימי רוח רציניים - הנסיעה תהיה סיוט (בעיקר בקטנוע)
ימי חמסין - אתה תתבשל ותגיע לעבודה רטוב מזיעה.
תחשוב ברצינות אם זה מה שאתה רוצה, ותהיה מוכן, גם נפשית וגם מבחינת אמצעים.
אני עושה נסיעות יומיות עם אופנוע (הרבה יותר קצרות ממה שאתה מתאר), וזה לא תמיד פשוט.
תודה רבה באמת לכולם על התגובות , עזרתם לי מאוד.
אני באמת בדילמה ענקית האם לעשות את זה או לא , פשוט אני עובר צפונה בלית ברירה ורוצה לשמור על מקום העבודה...
לגבי ימי גשם אולי באמת אגיע ברכבת..בגדול עד שלא אנסה אני לא ידע...
דרך אגב , מה הדרגת רישיון של cbx500?
אה אז אפילו אני לא צריך לעשות טסט ל a...
אז מה אתם אומרים סגרנו על cbx500? יש שנה מומלצת? או משהו כזה שאני צריך לבדוק?