עריכה:
הלינקים הישירים לא עובדים. אבל זו האינפ' באתר של מצלר.
כמובן שזה לא תורה למשה מסיני אבל אם אתה מדבר על אורך חיים כפול (!) בדגם O זה נשמע פנטסטי. אבל אין טרייד אוף? זה לא על חשבון אחיזה?
יש במצלר Z8 למידה שלי קוד C, K, O, M. מצלר ממליצים על M לאופנוע שלי.
בF800 למשל הם נותנים המלצה כפולה - או M או O.
נערך לאחרונה על ידי Zvika; 20-01-2016 בשעה 09:17.
Aprilia Tuono V4 1100 Factory
be a racer club
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
נהדר שאוספים את המידע מחדש. כל הכבוד!
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
מרענן שרשור ישן:
צמיגי משלין פילוט רואד 5 (הכל נכתב בהשוואה לדגם 4):
במראה ראשוני נראה שהסט מגיע עם פחות חרירי מים (לא שזה נורא בארצנו אבל מאוד אהבתי ב4 את האחיזה בכבישים רטובים) למרות המראה האחיזה עדיין טובה ברטוב.
מרגיש (ע"פ) הקילומטרז שמרכזו של הצמיג עבר חיזור או עיבוי והוא יחזיק קצת יותר מהסט הקודם (הסט הקודם עבר 31K ובגלל פאנצר וקרבה לאזור הסימון החלפתי).
גם בסט הנוכחי ובסט הקודם לא הרגשתי איבוד אחיזה באחורי, מצד שני מדובר על CB500X.
מהדגם הקודם הייתי מאוד מרוצה הן משמירת הפרופיל והן מהשחיקה שלו, אני מקווה שבדגם הנ"ל אני לא יהיה מאוכזב.
מה עם לגוון קצת ??? האמת שרציתי מצלר אבל לסוכניות שפניתי אליהם לא היה את הדגם החדש והדגם הקודם נמכר במחיר מאוד קרוב למשלין.
תודה על ההקפצה. קראתי עכשיו את השרשור לראשונה והדגמים המדוברים עדיין רלוונטיים.
רוכב על Z1000sx, שימוש דומה לצביקה עם יותר דגש על כבישים מפותלים ומהירים כמו ים המלח. מידי פעם גם נס הרים וכו'.
עושה בערך 2000 ק''מ בחודש וצריך צמיג שהמרכז לא ישחק מהר מידי בתאוצות ובמהירויות גבהות.
הצמיג המקורי בריג'סטון 16 החזיק 8,000 ק''מ.
חושב על פירלי אנג'ל גי טי (סט ב-2200) או מישלין רואד 5 (סט ב-2300). מצד שני יש את המישלין פיילוט פאוור 2ct ב-1500 ש''ח לסט.
בפערי מחיר האלה השניים הראשונים צריכים להחזיק כפול ק''מ בכדי שיצדיקו את הבחירה בהם.
מישהו יודע לספר איך הם וכמה הם מחזיקים?
הבעיה הכי גדולה בשירשורים כאלו זאת העובדה שרוב הרוכבים מחליפים צמיג בלוי בצמיג חדש וזה הופך את כל העניין לסובייקטיבי.
אני החלפתי צמיג קונטיננטל רוד 2 EVO, באותו צמיג וההרגשה הייתה כאילו צמיג אחר לגמרי, ההיתרדרות של הצמיג הישן היא איטית וכמעט לא מורגשת עד שמחליפים צמיג
רוסו 3 על Z1000. רוכב רק בימים לא גשומים. לפני כן היה לי אנג'ל GT
צמיגים : Michelin Pilot Street Radial
סוג אופנוע: סוזוקי GS500
רכיבה: כביש-טורינג
סט שני שלי כרגע. הקודם החזיק מאוד יפה 23 אלף ק"מ (שני הצמיגים), והוחלפו רק כי התחילו להתייבש, היה עוד בשר.
אף פעם לא הרגיש לי חוסר אחיזה איתם, ובתקופה שהייתי רוכב אגרסיבי הם גם עמדו יופי בעומס של 120-130 בפניות הדוקות על הקצה של הצמיג. אוחזים טוב גם בגשם, צמיגי תיור מעולים.
Michelin power RS:
צמיג ספורטיבי, שתי תרכובות. בימי מסלול לא הצלחתי לאתגר אותו מספיק בשביל לאבד אחיזה, ועל הצד הוא נותן תחושה נהדרת ואחיזה שקשה להגיע לקצה שלה. זמן חימום אפסי.
מבחינת שחיקה - אני איתו בערך 5000 ק"מ, הצמיג עדיין עגול אך הפרופיל החד שהיה לו הפך להרבה יותר שטוח. למרות זאת האופנוע עדיין מרגיש קליל. גם בגשם הוא לא רע (למרות שלא נראה ככה חיצונית). מאמין שיחזיק לי משהו כמו 10,000 ק"מ, ורוב הזמן אני לא מכסח אותו...השחיקה היא סתם מנסיעה בקו ישר, הגומי מאוד רך.
Michelin Pilot Road 4:
צמיג ספורט-תיור לא רע בכלל, החזיק לי משהו כמו 20,000 ק"מ והחלפתי רק בגלל שלא נתן מספיק אחיזה בימי מסלול.
לכביש (בכל מזג אוויר, גם בגשם זלעפות) זה ללא ספק צמיג מוצלח מאוד מכל הבחינות. למסלול הוא קצת פרווה ומי שצריך יותר אחיזה, נראה לי כדאי ללכת על Pirelli Angel GT או ללכת על צמיג ספורטיבי.
מהניסיון שלי מצמיגים ספורטיביים וצמיגי ספורט-תורינג: מי שלא מתגרזן במסלול ובאמת מחפש להוריד זמני הקפה, אין מה ללכת על צמיג ספורט. בכביש קשה לשים לב להבדל ביניהם (מבחינת אחיזה) ולדעתי עדיף צמיג שיהיה יותר אחיד לאורך זמן.
רוכב על אפריליה שיבר 750.
מנצל את השרשור, הגיעה הזמן להחליץ צמיגים לאופנוע honda cb500f, רוכב כל יום בערך 70 קילומטר.
שוקל לקנות את ה-pr5 החדשים או אולי angel gt, השאלה אם שני הצמיגים האלו הם לא "over kill" לאופנוע קטן.
בתודה מראש אור.
הצמיגי ספורט היותר מתונים לגמרי מתאימים לעבודה בכביש. Diablo Rosso Supercorsa הם דוגמא לצמיג שחוקי לכביש אבל ממש לא מתאים לו.
צריך לעשות הפרדה בין צמיגי ספורט לכביש לבין צמיגי מסלול שאפשר לרכב איתם על הכביש.
אגב, ראיתי אנשים רוכבים בכביש עם סליקס (וגם גומרים את הצדדים שלהם יופי). הכל תלוי ביכולת שלך וכמה אתה מוכן להסתכן.