אהלן נדב!
אתייחס בחלקים:
לגבי מעיל - מעיל הוא כמובן קודם כל כדי לשמור על הבטיחות, ובחורף גם לחמם אותך כדי שלא תקפא.
יש המון רמות וסוגים של מעילים, כשהמחירים מתחילים מ-300 שקל למעילים ברמה נמוכה, עד לאלפי שקלים. החברות המובילות בענף הן Dainese, Held, Alpinestars, Revit וכמובן יש עוד עשרות, כשההבדלים במחיר הן באיכות החומרים כמו עור או בדים סינטטיים (לאו דווקא פחות טובים, אלא תלוי בשימוש), רמת המעיל, נוחות, עיצוב וכו'.
במידה ואתה רוכב חדש ויש לך קטנוע אני לא ממליץ שתשקיע עכשיו אלפי שקלים על החברה הכי טובה, אבל כן כדאי לשים לב לגבי כל ציוד מיגון:
שהוא יושב עליך צמוד, ובמקום שהוא אמור להגן עליך.
שהוא לא מפריע לך לתפעל את האופנוע.
כל מעיל נורמלי לאופנוע אמור להגן מפני שפשופים בהחלקה, ומכות מנפילות.
עור מגן הכי טוב מפני שפשופים - אבל בתכלס לא הייתי ממליץ על עור לקטנוען. ישנם בדים טובים שעושים את העבודה לא פחות טוב וכדאי לברר שמה שאתה קונה הוא באמת עשוי מחומר עמיד בשפשופים.
לגבי מיגון - ישנם תוי תקן (כמו לקסדות).
אני אישית מזמין ציוד מחו"ל בד"כ - אבל אפשר למצוא מעיל שיענה על הצרכים שלך באיזור ה700 שקלים.
ממליץ לך בחום להכנס לחנויות הגדולות בתל אביב ולהתייעץ עם מוכרים, ולקחת לך איזה יום לחשוב על מה באמת מתאים לך, ולא לבחור משהו סתם כי הוא נראה יותר טוב.
לגבי יד 2 - אם המעיל לא נראה כאילו עבר עליו משהו רע, אין סיבה למה לא. רק תבדוק טוב טוב שהוא לא פגום באיזושהי צורה.
כפפות - יותר מזה שזה נורא נחמד שהידיים לא קופאות בחורף - כפפות זה חשוב בדיוק כמו מעיל. כשהכפות ידיים פוגשות אספלט זה לא נעים.
כנ"ל לגבי הקיץ. אני תמיד עם כפפות...
מיגון בפלג גוף תחתון - לא פחות חשוב מפלג גוף עליון. בתכלס רוב הרוכבים (וגם אני ביניהם) פחות מקפידים ביום ביום (אל תהרגו אותי חברה) על מגני ברכיים ונעליים ייעודיות, אבל זה חד משמעית עוזר בהתרסקויות.
מקווה שעזרתי.