תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: ציוד מעיל מיגון לרוכב חדש אשמח לעזרה.

Banned

ציוד מעיל מיגון לרוכב חדש אשמח לעזרה.

אשמח לדעת קניתי קטנוע ואני נוסע ללא שום מיגון .
    מכל מה שאני שמתי לב בשבועיים בכביש ראיתי שדבר שכל רוכב הרוב זה כולם אם מעיל הרוב . {וחלק אם כפפות הרבה פחות.} .
    מגיני ברכיים מעט מאוד אני רואה אחד ל... ועוד שאר המגנים אם יש... אשמח לדעת מה עוד יש בכללי לידע.
    עכשיו אני מחפש במיוחד בנתיים מעיל טוב ואיכותי {כפפות בהמשך ניראה..}
    אני רואה יש מאות סוגים של מעילים...אשמח מכל מי שכבר היה לא כמה וכמה מעילים לדעת איזה חברות כדאי לקנות למה זה עסק מסובך חברות יש בשפע של מעילים ואני לא מבין דבר.
    אשמח לדעת מה מחיר של מעיל טוב חדש
    ושאלה מסקרנת האם אפשר לקנות מעיל יד שנייה {שלא עברו איתי כמובן החלקה}... הרי זה לא כמו קסדה אז אולי יותר משתלם לקנות יד שנייה מעיל מה רע אפשר להביא בפחות מחצי מחיר יד שנייה וזה מה שאני כניראה יעשה ובגלל זה אני שואל איזה מעיל של איזה מדינה יוצר זה טוב ? ואיזה חברות ..? וגם איך אני יודע איזה מידה אני במעיל כזה? {זה כמו חולצות ומעיל רגיל שלובש??}.

אהלן נדב!
    אתייחס בחלקים:
    לגבי מעיל - מעיל הוא כמובן קודם כל כדי לשמור על הבטיחות, ובחורף גם לחמם אותך כדי שלא תקפא.
    יש המון רמות וסוגים של מעילים, כשהמחירים מתחילים מ-300 שקל למעילים ברמה נמוכה, עד לאלפי שקלים. החברות המובילות בענף הן Dainese, Held, Alpinestars, Revit וכמובן יש עוד עשרות, כשההבדלים במחיר הן באיכות החומרים כמו עור או בדים סינטטיים (לאו דווקא פחות טובים, אלא תלוי בשימוש), רמת המעיל, נוחות, עיצוב וכו'.
    במידה ואתה רוכב חדש ויש לך קטנוע אני לא ממליץ שתשקיע עכשיו אלפי שקלים על החברה הכי טובה, אבל כן כדאי לשים לב לגבי כל ציוד מיגון:
    שהוא יושב עליך צמוד, ובמקום שהוא אמור להגן עליך.
    שהוא לא מפריע לך לתפעל את האופנוע.
    כל מעיל נורמלי לאופנוע אמור להגן מפני שפשופים בהחלקה, ומכות מנפילות.
    עור מגן הכי טוב מפני שפשופים - אבל בתכלס לא הייתי ממליץ על עור לקטנוען. ישנם בדים טובים שעושים את העבודה לא פחות טוב וכדאי לברר שמה שאתה קונה הוא באמת עשוי מחומר עמיד בשפשופים.
    לגבי מיגון - ישנם תוי תקן (כמו לקסדות).

אני אישית מזמין ציוד מחו"ל בד"כ - אבל אפשר למצוא מעיל שיענה על הצרכים שלך באיזור ה700 שקלים.
    ממליץ לך בחום להכנס לחנויות הגדולות בתל אביב ולהתייעץ עם מוכרים, ולקחת לך איזה יום לחשוב על מה באמת מתאים לך, ולא לבחור משהו סתם כי הוא נראה יותר טוב.

לגבי יד 2 - אם המעיל לא נראה כאילו עבר עליו משהו רע, אין סיבה למה לא. רק תבדוק טוב טוב שהוא לא פגום באיזושהי צורה.

כפפות - יותר מזה שזה נורא נחמד שהידיים לא קופאות בחורף - כפפות זה חשוב בדיוק כמו מעיל. כשהכפות ידיים פוגשות אספלט זה לא נעים.
    כנ"ל לגבי הקיץ. אני תמיד עם כפפות...

מיגון בפלג גוף תחתון - לא פחות חשוב מפלג גוף עליון. בתכלס רוב הרוכבים (וגם אני ביניהם) פחות מקפידים ביום ביום (אל תהרגו אותי חברה) על מגני ברכיים ונעליים ייעודיות, אבל זה חד משמעית עוזר בהתרסקויות.

מקווה שעזרתי.
    נערך לאחרונה על ידי Yuv_Coehn; 05-01-2016 בשעה 01:30.

Senior Member
    אל תסתכל על איך שרוכבים ותיקים מסתובבים.
    הם מרשים לעצמם לא לשים מיגון כי יש להם כבר ניסיון על הכביש והם עברו את התאונות הקלות (רבים מאלה שעוברים תאונות קשות פורשים ולא נהיים ותיקים, אם הם בחיים).

בתכלס, שנה ראשונה יש לך את הסיכוי הכי גבוה להחליק עם הקטנוע או להיכנס לתאונה.
    שנה שניה היא במקום שני מבחינת סכנה.

אחרי זה, כבר מתמתן.

יש לזה כל מיני סיבות, החל בחוסר ניסיון ועד זה שרבים פורשים מרכיבה על דו"ג אחרי התאונה הראשונה ולא מגיעים בכלל ל3 שנים פלוס.

זה אומר מבחינתי, כל עוד שאני רוכב חדש, מיגון מלא כל הזמן.
    מה זה מיגון מלא?

קסדה מלאה, לא נפתחת.
    מעיל עם מיגון מרפקים, כתפיים וגב.
    מכנס רכיבה עם מיגון ברכיים וירכיים.
    נעלי רכיבה ייעודיות ממוגנות (אצלי מגפיים אבל לא חייב, רק שישמור לך על הכפות רגליים כדי שתוכל ללכת אחרי תאונה).
    (מפתחות לא בכיס, חפצים כבדים וקשים לא בתיק גב)

מכנסיים ונעליים יש כאלה שנראים כמו רגילים ואפשר להסתובב איתם יום שלם.
    למשל בכלבוטקס יש ג'ינס ממוגן
    נעליים יש כמעט בכל חנות ברחוב שוקן ת"א

במיוחד בשנה הראשונה שלך, עדיף שתדאג רק לעצמך ולא תתייחס לכל אלה שמוותרים לעצמם. זה הגוף שלך ואתה זה שבסכנה גדולה ואמיתית.

Banned
    אתה מגזים מאוד אני רואה גם צעירים עד גיל 22 ... ולא ותיקים. שבקושי רוכבים כמו שאמרתי אם מעיל זה הרוב וזהו וגם יש כאלה אם כפפות פחות. ומכנסי רכיבה מגיני ברכיים ירכיים די נדיר לראות ברמזור מישהו כזה אז כולם ותיקים ומרשים לעצמם ?? מאיפה אפשר לקנות מעיל חנות מומלצת באזור המרכז במחירים טובים ולא כמו אלו שמחפשים לעקוץ כמו הרוב .
    אני עדיין חזק בלקנות מעיל יד שנייה זה בפחות מחצי מחיר .... השאלה הכל אותו סליחה על הביטוי הכל אותו חרא? הכל סיני ..? אני לא מבין בזה ומפחד לקנות משהו זול ואז חלילה ויקרה משהו לא יעשה תעבודה ויגיד איזה טמבל חסכתי עוד 200 ש"ח ... לכן אני לא יודע איזה לקנות ...

Member
    לקנות יד 2 מעיל זה רעיון לא רע, אך רק מעיל איכותי מבית טוב - אחרת תיפול על זיופים שלא יגנו עליך. כמו כן, לפעמים קשה למצוא במידה שלך.
    אם אתה לא מחפש מותג יוקרה, ממליץ לך ללכת לחנויות המומלצות והם יתאימו את הכי טוב לתקציבך - מעיל, כפפות וכל שאר הדברים. יש לי ניסיון חיובי בקנייה מרשף ביבנה, מ-א.ד. מוטורספורט בת"א, מאבזריון חיפה, מברוש בת"א ויש עוד טובים.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    רוכב עם revit nephtun GTX
    כל מילה מיותרת, מעיל מושלם ומפנק עמוס בפיצ'רים ופרקטי מאוד.
    מחמם מאוד גם בטמפרטורה מאוד קרה וכמובן עמיד למים באמת בזכות שכבת הגורטקס.
    המלצה שלי, אם אתה הולך להשקיע במעיל, שיהיה גורטקס כי כל טכנולוגיה אחרת תקרוס יותר במוקדם מאשר במאוחר.
    נכון המעילים האלה לא זולים אבל זה מעיל לכמה שנים טובות בשקט.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'