דבר ח'אלאש אתה מעיב על דיון יוקר הצמיגים
האתר/מגזין/ אין ביקורת, אתם עושים עבודה מעולה.
הפורום- לדעתי זאת פלטפורמה לא רלוונטית היום, בטח לתחום יחסית נישתי בארץ.
נראה שהמשתמשים בפורום מתחלקים לשתי קבוצות:
ותיקים שנשארו פה בקטע נוסטלגי או משהו כזה וחדשים שבאים, שואלים שאלה, מקבלים תשובה ונעלמים למרתפי האינטרנט.
אולי צריך לארגן מחדש את הפורום (למשל לוותר על המון תתי פורומים לא פעילים בעליל).
אולי לפתוח קבוצה סגורה בפייסבוק שם נמצאים הרבה יותר אנשים.
ואולי להשאיר ככה כי if it aint broken dont fix it.
דבר ח'אלאש אתה מעיב על דיון יוקר הצמיגים
אני לא נמצא בפייסבוק.
אני מאמין שהפורום ממשיך לספק פלטפורמה יעילה לשיתוף מידע... ומקום שבו אנשים מדברים על מה שמעניין אותם, כל עוד הוא קשור (גם אם בעקיפין) לאופנועים.
דווקא על המגזין יש לי ביקורת - אני חושב שכמות הכתבות ירדה דרסטית בהשוואה לפולגז "הישן", פורמט המבחנים נהיה יותר מדי "קצר וקולע", חסרים מבחנים השוואתיים ובעיקר - מבחני דרכים שנותנים פרספקטיבה אישית. לדעתי גם חסרים מבחנים לכלים שנמצאים בשוליים של השוק, שנמכרים בכמויות קטנות יחסית - בין היתר משום שחסרה להם חשיפה.
הרי לי לעולם לא יהיה סופ"ש שלם עם DR650, SWM 440 או Z1000SX. במקרה הטוב, אוכל להשיג אותם לחצי שעה-שעה של רכיבת מבחן בתל אביב.
אבל הייתי רוצה להרגיש את החוויה של כל אחד מהם - איפה "נגמר" ה-SWM בכביש המהיר? איך זה לרכב בשבילים עם DR650? האם ה-Z1000SX באמת נוח בכביש 6?
את כל אלה, מבחן מעולה ידע להעביר לקורא/צופה (אם מדובר בפורמט וידאו).
הייתי גם שמח לראות לצד חוות הדעת המקצועית של אביעד חוויות של רוכבים פחות מקצועיים (אבל עדיין מביני עניין), שאולי יוכלו להתמקד פחות בכמה האופנוע מוצלח אבסולוטית, ויותר באותה חוויה שהוא מספק.
פורמט שהייתי שמח לראות - "מבחן מדידה", שבו 4-5-6 רוכבים מרקע שונה ורמות ניסיון שונות חולקים את החוויה שלהם עם אופנוע מסויים אחרי שהיה ברשותם יום אחד.
ברור שאני מתנדב לקחת בזה חלק![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כמו התנך אסור לשנות
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זאת לא דרך יעילה יותר.. אני לא נמצא בפייסבוק.
אני מאמין שהפורום ממשיך לספק פלטפורמה יעילה לשיתוף מידע... ומקום שבו אנשים מדברים על מה שמעניין אותם, כל עוד הוא קשור (גם אם בעקיפין) לאופנועים.
עובדתית אפשר לראות שרוב האנשים שמגיבים פה זה אותם אנשים.
העובדה שאתה ספציפית לא בפייסבוק לא אומרת כלום.
האוכלוסיה הכללית נמצאת ברשתות חברתיות.
אגב, אני לא מתכוון לסגור את הפורום אבל קבוצה בפייסבוק (בנוסף) יכולה לתרום.
מצחיק שגם פייס בוק הפך לזקנים, לפחות ככה הבת שלי אומרת, הם עברו לאינסטרגם עוד פלטפורמה שהיעוד שלה ממש לא מתאים לתוכן שיש בפורומים.
פייסבוק ואינסטגרם זה חור שחור של מידע, החלטת לתרום קצת תוכן? קיבלתם גג שעה שעתיים של תהילה לפני שהתוכן שוקע ונעלם עם יכולות חיפוש מוגבלות ובלי קשר גם מי מבצע חיפוש בפייסבוק? המצב עוד יותר גרוע באינסטגרם
את החברים הכי טובים שלי מצאתי בפולגז. הצלקות, המכות ההפרעה הנפשית ואותו פסיכיאטר מקשרים בינינו הכי חזק שאפשר, אופנוענים מכורים לגבס.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
מי שלא משתנה ומתקדם, נעלם. מאמין שזה נכון גם לכאן.
הפורום הזה הוא מקום לזקני השבט. המגיבים אותם מגיבים, הציניות והעוקצנות המתנשאת מגיעה מהר מאוד. המבוגרים ובעלי הניסיון מרגישים שהם צריכים לחנך, להתוות את נדרך ולרוב זה מגיע מלמעלה.
פה ושם צץ דיון נחמד שמיד הופך לקרב בין מגיב ותיק למגיב ותיק עוד יותר.
זה הזמן לשנות ולפתוח.
אינסטגרם לא רלוונטי.
אבל בתור מנהל של כמה קבוצות פייסבוק אני יכול להגיד לך שאתה טועה.
המידע לא הולך לאיבוד והוא הרבה יותר נגיש וגם לאנשים יותר קל לשאול שאלות (לא צריך להירשם במיוחד, אפשר לחפש תשובות בהיסטוריה של הקבוצה).
האם קבוצה בפייסבוק זה הפתרון המושלם? לא.
האם זאת דרך הרבה יותר יעילה נוחה לרוב האנשים לצרוך ולקבל מידע? בוודאות כן.
העובדה הפשוטה שרוב הדיונים פה מתבססים על אותם 30-40 יוזרים (ויש מצב שהגזמתי כלפיי מעלה בכמות) ואין שום סיכוי שזה פתאום ייגדל.
אנשים לא נרשמים לפורומים יותר וגם אם כן זה לצורך שאלה ספציפית ואז נעלמים.
עצם קיומו של הפורום מעיד על הרלוונטיות שלו.
נכון ישנם פה כמה דינוזאורים כמו השושנים ועוד כמה אחדים ששיכים לימים שהאינטרנט היה באמצעות עשן בגבעות.
ועדיין זה פורום רלוונטי שנותן מענה לכל מי שידע לעמוד בכללים הפשוטים של הפורום.
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
סלח לי, אבל הפורום הזה נותן מענה ל:
א. אותם 5-7 משועממים שמתנצחים בינם לבין עצמם כל יום מחדש.
ב. פעם בשבוע שמישהו לא מניע לו כי הוא לחץ על הrun/off בטעות.
אין פה שום דיונים טכניים מעניינים. כל נסיון של אביעד להעלות משהו בפורום שטח נשאר לרוב ללא מענה, בכללי מדברים רק על כמות ההרוגים, מחירי הביטוח ושהאופנוענים הרכרוכיים של היום כבר לא עשויים פלדה כבעבר.
אם כבר יש דם חדש שמנסה לכתוב פה משהו הוא נתקל בזלזול והתנשאות. כאילו, בצדק, מי הוא זב החוטם הזה שיתפרץ לדלתם הפתוחה של האופנוענים המוכשרים והמנוסים יודעי-כל, עשויים ללא חת?
אז עם כל הכבוד לזה שלך ולעוד מספר חד ספרתי של גולשים יש פה עניין ושיח- תנסה להסתכל על זה מהצד. אתם קליקה סגורה, לא מזמינה, עונים את אותן התשובות בכל השרשורים, ולרוב עושים מלחמה למי יש יותר גדול, כשהאמת היא שזה לא מעניין אף אחד.
אז פעם בחודש מישהו מבקש הכוונה לאופנוע ואפילו לפעמים נתקל בתשובה רלוונטית. זה הצדקה למשהו? לעניות דעתי לא.
ומעניין לעניין באותו עניין- הפלטפורמה המיושנת שעליה בנוי הפורום לא מזמינה. ואם אני מרגיש כל ממרומי גילי- אני מבין למה דם חדש וצעיר לא מוצא עצמו בכלל מנסה 'לשהות' כאן.
בברכת חג שמח ושנה טובה![]()
בתור התחלה לא להטיף לכל אחד ששואל שאלה כמה הוא אדיוט ולא מבין כלום ומטומטם ושיקשיב לשבט החכמים המנוסים שיושבים כאן.
הגישה הזו לא מזמינה אף אחד. כמו שאני בטוח שלילדים שלכם אתם לא מסבירים דברים בכזאת התנשאות, כי אתם יודעים שזו לא הדרך.
עצם זה שמישהו רוכב כבר 40 שנה לא הופך אותו למומחה בכלום. יש לנו פה בירושלים את איציק איסוביץ. אם היית פוגש אותו ברחוב היית מזלזל בו. כי הרי אין מצב שילד בן 20 מבין יותר ממך. אבל... וואלה. יש הפתעות בחיים.
שנית- לשנות את הפלטפורמה של הפורום למשהו מזמין יותר ועדכני יותר. וכן- אין מנוס- מערכת שבה יש אופצייה לתת 'לייק', 'דיסלייק' וכו'. מה לעשות- ככה בנויות היום כל הפלטפורמות החברתיות באינטרנט ואם אתה לא שם- סופך להכחד (או להשאר עם עשרה דינוזאורים שאוכלים אחד לשני את הראש כל היום).
ולמען הסר ספק- אני אישית לא 'מסתובב' ברשתות. לא פייסבוק ולא אינסטה ולא עמאיית. פול גז וcf. ובcf אמנם לא מדברים (וגם הרוב נגד) אופנועים אבל לפחות יש שם קהילה מזמינה עם ים של דיונים מעניינים מתחדשים. בכל הנושאים.
אז למרות שלא התכוונתי להציע כלום. שאלת- אז חשבתי ועניתי.