תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: לא רכבתי מעולם, כמה שאלות למבינים

צפייה משולבת

Junior Member

לא רכבתי מעולם, כמה שאלות למבינים

אהלן, חברים.
    קודם כל כבר אומר - אין לי רשיון לאופנוע, ובדיוק בגלל זה אני כאן.

אני חייל, בן 19, רוצה להוציא רשיון לאופנוע כבר תקופה מאוד ארוכה - אבל מן הסתם התנגדות של ההורים הייתה תמיד, ובגלל עניין התקציב תמיד נתתי לזה להידחות, ועכשיו החלטתי שאם אני לא מתחיל עכשיו - אני כבר אנטוש את החלום.

אני רוצה להוציא רשיון, והבנתי שאני יכול להוציא מיד רשיון a1 - האם במידה וכבר יש לי רשיון b מעל שנתיים ישנן הקלות מסויימות? לא צריך תאוריה, רף מינימום שונה לשיעורים, או דברים אחרים.

והשאלה הכי חשובה: כסף. תכלס: כמה כסף אני אצטרך מא' ועד ת'?
    אני לא מבין יותר מדי, והמידע שיש לי כרגע נובע בעיקרו מתשאול של חברים/אבות שאני מכיר שרוכבים.
    הבנתי שהוצאת רשיון a1 זה תהליך שלא אמור לעבור את מחיר ה-2,000 שקלים ומבחינתי אני כבר יכול להתחיל אותו עכשיו.

כשהתחלתי להתעניין מבחינת כמה יעלה אופנוע, וביטוח, וכ'ו וכ'ו וכ'ו
    ההמלצות היו בעיקר על משומשים (כמובן), בנפחים עד 250 סמ"ק, כאשר 250 היה המומלץ ביותר, ונאמר לי שאפשר בקלות יחסית למצוא אופנועי 250 סמ"ק שיהיו גם יחסית חסכוניים בדלק, גם בגלל שהם לא 300 סמ"ק זולים יותר במחיר הביטוח, וגם מהנים לרכיבה - נשמע לי טוב מדי. לא הגיוני קצת. האם זה באמת הגיוני למצוא בטווח עד 10,000 שקל אופנועי 250 סמ"ק במצב טוב מדגמים מוצלחים? ואם כן, איזה דגמים הגיוני למצוא במחירים האלו?

ושאלה נוספת וחשובה לא פחות - כמה באמת אמור לעלות ביטוח לאופנוע מהסוגים האלו? (אני כמובן לא מצפה לתשובה מדוייקת, אבל טווח, גם אם רחב יחסית, יעזור לי מאוד).

תסלחו לי אם אני באמת לא מבין כמעט וכלום בנושא, אבל בדיוק בשביל זה אני פה.
    תודה רבה והמשך שבוע מצוין

Senior Member
    2000₪ שקל לתהליך בהנחה ועוברים טסט ראשון, בכול מקרה חישוב סביר.
    ביטוח חובה+צד ג כ4500₪ שקל. (יש מחשבון לחישוב מדויק).
    10₪ אלף תקציב נמוך מידי לטעמי לאופנוע, אולי לקטנוע אבל גם תצטרך לחפש טוב מציאות.
    תסתכל בהודעות קודמות בפחות היה בחור שגם חיפש אופנוע עם 15₪ אלף והוא מאוד התקשה למצוא.
    וציוד מיגון מינימלי (כפפות, מעיל, קסדה) נניח 1500-2000₪.
    לא מדויק על השקל אבל מניח שזה הטווח.
    נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 10-01-2016 בשעה 00:31.

Member
    רישיון יעלה בסביבות ה 2200 כלל אגרות לדעתי.
    לגבי האישור לא לעשות תאוריה את זה תבדוק מול משרד הפנים... זה מה שאני עשיתי בזמנו.

לגבי האופנוע, 10 אש״ח זה נמוך מידי... אם אם תמצא אופנוע בטווח הזה... כנראה שתצטרך לעשות לו ישור קו שזה גם כמה אלפי שקלים... ככה שזה לא שינה יותר מידי.

לגבי ה 250 אתה צודק, ביטוח יותר זול ובכללי יותר זול לאחזקה.

אבל לצערנו זה לא נגמר כאן..ציוד מיגון עולה הרבה כסף...
    אני את הכל קניתי יד שניה(חיפשתי מציאות)

וזה הסתכם נכון לעכשיו ב 1000 ש״ח. ובקלות זה יכול להגיע להרבה יותר.

בכל אופן, בישראל אופנוע זה עיניין יקר... אפשר לחסוך קצת אם טיפולים קטנים תעשה בעצמך אבל עדיין זה עסק יקר.

כמו שאמר ידידי, אם התקציב לחוץ... אולי עדיף קטנוע 125/250.

Banned
    ברוך הבא לפורום.

מבחינת רשיון - a1 כנאמר פה יעלה לך כ-2000-2500 ש"ח (תלוי כמובן במספר השיעורים שתיקח לפני טסט וכמה טסטים תיקח). אין הקלות לנהגים עם רשיון b פרט לפטור מתיאוריה אם זכור לי נכון. מספר השיעורים המינימליים לא משתנה - 15 של 45 דקות או 10 של שעה.

מבחינת תקציב, עלויות ומה שמסביב - אופנוע אפשר להביא ב-7 אלף ואפשר ב-17 אלף, אבל ההבדל לא קטן. אם לצוד טוב ביד 2 ניתן למצוא כלי בן 8-10 במצב טוב בערך ב-8-10 אלף, אך לרוב כלים כאלו צריכים לעבור יישור קו (כל דבר מטיפולים, החלפות צמיגים, בעיות מנוע, הכל אפשרי) והכל יתקזז לך בערך לאותו הסכום, לכן אין טעם לחפש חודשים "מציאה" (מנסיון) אלא להרחיב את התקציב ל-15-17 אלף ש"ח ולמצוא אופנוע במצב טוב ונוסע. אופנועים פופולריים בקטגוריה זו הם ההונדה cbr250r, קוואסאקי ninja 250, קוואסאקי klx250, סוזוקי אינאזומה 250 ועוד שלל כלים, הכל תלוי במה אתה מחפש (מראה יותר "ספורטיבי" כנגד מראה פשטני וסטנדרטי, נסיעות כביש או טיולים בדרכי עפר וכו')

ביטוח - אישית לי עלה ל-250 בסביבות ה-5500 - שזה כלל חובה, צד ג' וגרירה. חובה בלבד יעלה לך באזור ה-4200-4300 אם אני לא טועה. אל תשכח לשים בצד עוד כ-2000 ש"ח למיגונים - קסדה, מעיל ממוגן, כפפות, מגני ברכיים ואפילו מגפיים אם תוכל. כן זה קאדר להסחב עם כל הציוד אבל לדעתי החיים שלך חשובים יותר.

באמת כמו שאמרו פה לפני - להיות אופנוען בארץ זה לא עסק זול, בין אם מחירי הכלים האסטרונומיים, הביטוחים ההזויים או היחס על הכביש, אבל מי שנכנס לתחום למרות הכל ימצא לא מעט הנאה