אהלן, חברים.
קודם כל כבר אומר - אין לי רשיון לאופנוע, ובדיוק בגלל זה אני כאן.
אני חייל, בן 19, רוצה להוציא רשיון לאופנוע כבר תקופה מאוד ארוכה - אבל מן הסתם התנגדות של ההורים הייתה תמיד, ובגלל עניין התקציב תמיד נתתי לזה להידחות, ועכשיו החלטתי שאם אני לא מתחיל עכשיו - אני כבר אנטוש את החלום.
אני רוצה להוציא רשיון, והבנתי שאני יכול להוציא מיד רשיון a1 - האם במידה וכבר יש לי רשיון b מעל שנתיים ישנן הקלות מסויימות? לא צריך תאוריה, רף מינימום שונה לשיעורים, או דברים אחרים.
והשאלה הכי חשובה: כסף. תכלס: כמה כסף אני אצטרך מא' ועד ת'?
אני לא מבין יותר מדי, והמידע שיש לי כרגע נובע בעיקרו מתשאול של חברים/אבות שאני מכיר שרוכבים.
הבנתי שהוצאת רשיון a1 זה תהליך שלא אמור לעבור את מחיר ה-2,000 שקלים ומבחינתי אני כבר יכול להתחיל אותו עכשיו.
כשהתחלתי להתעניין מבחינת כמה יעלה אופנוע, וביטוח, וכ'ו וכ'ו וכ'ו
ההמלצות היו בעיקר על משומשים (כמובן), בנפחים עד 250 סמ"ק, כאשר 250 היה המומלץ ביותר, ונאמר לי שאפשר בקלות יחסית למצוא אופנועי 250 סמ"ק שיהיו גם יחסית חסכוניים בדלק, גם בגלל שהם לא 300 סמ"ק זולים יותר במחיר הביטוח, וגם מהנים לרכיבה - נשמע לי טוב מדי. לא הגיוני קצת. האם זה באמת הגיוני למצוא בטווח עד 10,000 שקל אופנועי 250 סמ"ק במצב טוב מדגמים מוצלחים? ואם כן, איזה דגמים הגיוני למצוא במחירים האלו?
ושאלה נוספת וחשובה לא פחות - כמה באמת אמור לעלות ביטוח לאופנוע מהסוגים האלו? (אני כמובן לא מצפה לתשובה מדוייקת, אבל טווח, גם אם רחב יחסית, יעזור לי מאוד).
תסלחו לי אם אני באמת לא מבין כמעט וכלום בנושא, אבל בדיוק בשביל זה אני פה.
תודה רבה והמשך שבוע מצוין