ברוך הבא לפורום.
מבחינת רשיון - a1 כנאמר פה יעלה לך כ-2000-2500 ש"ח (תלוי כמובן במספר השיעורים שתיקח לפני טסט וכמה טסטים תיקח). אין הקלות לנהגים עם רשיון b פרט לפטור מתיאוריה אם זכור לי נכון. מספר השיעורים המינימליים לא משתנה - 15 של 45 דקות או 10 של שעה.
מבחינת תקציב, עלויות ומה שמסביב - אופנוע אפשר להביא ב-7 אלף ואפשר ב-17 אלף, אבל ההבדל לא קטן. אם לצוד טוב ביד 2 ניתן למצוא כלי בן 8-10 במצב טוב בערך ב-8-10 אלף, אך לרוב כלים כאלו צריכים לעבור יישור קו (כל דבר מטיפולים, החלפות צמיגים, בעיות מנוע, הכל אפשרי) והכל יתקזז לך בערך לאותו הסכום, לכן אין טעם לחפש חודשים "מציאה" (מנסיון) אלא להרחיב את התקציב ל-15-17 אלף ש"ח ולמצוא אופנוע במצב טוב ונוסע. אופנועים פופולריים בקטגוריה זו הם ההונדה cbr250r, קוואסאקי ninja 250, קוואסאקי klx250, סוזוקי אינאזומה 250 ועוד שלל כלים, הכל תלוי במה אתה מחפש (מראה יותר "ספורטיבי" כנגד מראה פשטני וסטנדרטי, נסיעות כביש או טיולים בדרכי עפר וכו')
ביטוח - אישית לי עלה ל-250 בסביבות ה-5500 - שזה כלל חובה, צד ג' וגרירה. חובה בלבד יעלה לך באזור ה-4200-4300 אם אני לא טועה. אל תשכח לשים בצד עוד כ-2000 ש"ח למיגונים - קסדה, מעיל ממוגן, כפפות, מגני ברכיים ואפילו מגפיים אם תוכל. כן זה קאדר להסחב עם כל הציוד אבל לדעתי החיים שלך חשובים יותר.
באמת כמו שאמרו פה לפני - להיות אופנוען בארץ זה לא עסק זול, בין אם מחירי הכלים האסטרונומיים, הביטוחים ההזויים או היחס על הכביש, אבל מי שנכנס לתחום למרות הכל ימצא לא מעט הנאה![]()