אם אני לא מרים ווילים ולא עושה סטופי,
הונטילים אמורים להשאר מסונכרנים באותו צד?
אם אני לא מרים ווילים ולא עושה סטופי,
הונטילים אמורים להשאר מסונכרנים באותו צד?
כשאתה פונה רדיוס הגלגל בשטח המגע עם האספלט משתנה. לא בהכרח במידה שווה.
חוצמזה אין לי איזה פאנצ'ליין לכתוב.
אני חושב שמכיוון שהשחיקה של האחורי מהירה יותר מהקדמי, יהיה הבדל ברדיוסים שישנה את האיזון
אז ברמה התיאורטית,
בצמיגים חדשים בקוטר זהה, עם אותם פניות שמאלה וימינה, הונטילים ישארו בסינכרון? ולא אצטרך להזיז את האופנוע בין ניפוח לניפוח?
תמשיך להזיז בשיא הכוח
תלוי...מה יש אצלך יותר עליות או יותר ירידות?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה שימוש דפוק במושג הזה, כי אין היגוי נוסף באופנוע מלבד היגוי הפוך. אבל נראה לי שאתה צודק.
שקלתי לחתוך קודם לאופנוע אחר את הוונטילים בתור ניסיון. חשבתי לנסות על אופנוע שרירים, שלא מתרגש מדברים כאלה. איזה וימעקס אולי.
ממש נדיר שהגלגלים אצלי מאבדים אחיזה (בעיקר מאז שאני נועל קונטי רואד), ואני לא חושב שבבורות הגלגל עוזב את הכביש.
כשחותכים וונטילים זה עושה בידיוק רעש כזה...
נראה לי טעות סטטיסטית. הסיכוי שלהם להיות בנקודה התחתונה על דיוק המיקרומטר הוא 1 למיליון בחזקת מיליון. (בהנחה והסינכרון יוצא משליטה בצורה אבסולוטית).
הסיכוי לכך ששני הונטילים יהיו ברבע התחתון , נראה לי פעם אחת מ-16 פעמים (רבע בחזקת 2) שאני מגיע לנפח שזה יוצא בול.
אתה הסתדרת בחיים.
טוב, זה לא עוזר לי.
כמו שהבנתי ממלומדי, זה שבזמן פניה, הקדמי מסתובב במהירות שונה מהאחורי, אז גם אם יהיו ימנהים כמספר השמלא-ים , עדיין הונטילים לא יהיו מסונכרנים.
תודה לכולם. אפשר לנעול
נערך לאחרונה על ידי shaig; 12-01-2016 בשעה 14:14.
עד כאן! להגיד שיש לי טעות סטטיסטית?!
לא הגדרת איזה דיוק. הסיכוי שיהיו בדיוק למטה הוא 0 מושלם.
הסיכוי שבצורה רנדומלית שני הוונטילים יהיו ברבע התחתון הוא אכן 1/16 אבל זה לא מה ששאלת.
אתה שאלת איך מסנכרנים בניהם, לא איך גורמים להם להיות למטה.
כלומר, ההנחה היא שאתה יודע להגיע למצב בו וונטיל אחד נמצא למטה (מתגלגל בנסיעה ומסתכל על הגלגל?), ואתה רק מתבאס שהשני לא נמצא למטה באותו הזמן.
ובמקרה הזה, בו דאגת לעצור כך שוונטיל אחד ברבע התחתון, הסיכוי שהשני גם יהיה בתחתון הוא 1/4.
אני גר על גבעה, אז בבוקר אני יורד לגובה פני הים ובערב עולה לגובה פני הר.
ואין לי כוח להזיזותו, זה אופנוע כבד![]()
ומה הסיכויים, ששני הונטילים יהיו למטה ביחד? 50/50? כי אצלי זה לא, זה בעיה בגלגלים?
אין בעיה בגלגלים שלך.
בזמן פניה, כל גלגל מצייר קו שונה על הקרקע.
רדיוס הפניה שלהם שונה ולכן הם מסתובבים בכמות שונה.
חוץ מזה, כשגלגל על הצד אז הוא הופך לקונוס בעל רדיוס קטן יותר וזה גם משפיע על כמות הסיבוב.
למשל בזמן counter steering הגלגל הקדמי נמצא בזווית שונה מהאחורי ויש להם רדיוסים שונים.
אני לא מאמין שאשכרה ענית לו על השאלה של "אם יש אצלך יותר עליות או ירידות"!!!
חחחחחחחחחח ענק................
רשמתי את הפטנט בשימך לתחרות איג-נובל.
שקלת לחתוך את הווינטילים עם סכין חיתוך ואז בעצם תחסוך את הצורך לסנכרן אותם?
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בלי לדבר בכלל על נעילה של אחד הגלגלים (בעיקר האחורי), פרפורים, בורות ושאר שיבושים שגורמים חופשי בכל נסיעה לגלגלים להתסובב חופשי באוויר ובקצב שונה.