עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: Vfr 800 בתור אופנוע להשחזות?

Vfr 800 בתור אופנוע להשחזות?

אני מת על האופנוע. וממש שרשור אחד מתחת אפשר לראות את התוצאה הסופית של הצביעה שהוא קיבל ממש עכשיו.

השבוע הוספתי לרפרטואר גם את השחזת הרגליות משני הצדדים.

מבחינתי על פניו אין שום רצון או סיבה להחליף את האופנוע, אני מת עליו. באמת. הוא כלי התחבורה שלי והוא נותן לי מעטפת ביצועים נפלאה.

מצד שני, המכונאי זרק לי היום שאם אני מגיע לרמות האלו, אולי אני צריך לחשוב על החלפת אופנוע לספורט מלא.

ואני שואל, למה? מה נותן לי אופנוע ספורט שאין לי כאן? תנוחה יותר קיצונית? עבודה בסל"ד גבוה יותר מצד האופנוע?
    אני מפספס משהו? אולי פשוט לעבור לגששים קצרים יותר?
    "The thing I like about bikes is that only people who like bikes are on them... Cars are full of people who don't care." - James May

Member הסמל האישי של פRץ
    ציטוט נכתב במקור על ידי sweet bamba צפיה בהודעה
    אני מת על האופנוע. וממש שרשור אחד מתחת אפשר לראות את התוצאה הסופית של הצביעה שהוא קיבל ממש עכשיו.

השבוע הוספתי לרפרטואר גם את השחזת הרגליות משני הצדדים.

מבחינתי על פניו אין שום רצון או סיבה להחליף את האופנוע, אני מת עליו. באמת. הוא כלי התחבורה שלי והוא נותן לי מעטפת ביצועים נפלאה.

מצד שני, המכונאי זרק לי היום שאם אני מגיע לרמות האלו, אולי אני צריך לחשוב על החלפת אופנוע לספורט מלא.

ואני שואל, למה? מה נותן לי אופנוע ספורט שאין לי כאן? תנוחה יותר קיצונית? עבודה בסל"ד גבוה יותר מצד האופנוע?
    אני מפספס משהו? אולי פשוט לעבור לגששים קצרים יותר?
    אני בלבטים רציניים לגבי רכישה שלו או של CBR600r, מצד אחד אני רוצה אופנוע נוח לשימוש יומיומי ולטווחים ארוכים ומצד שני אני לא רוצה לוותר עם שום פן ספורטיבי :\
    אז... מצטרף לשאלתך
    Evolution Team

Senior Member הסמל האישי של Yigal
    כי אופנועי ספורט נהנים מאיזו הילה לא מוצדקת ובמדינה בלי מסלול נורמלי ותרבות נהיגה של תחת אני חושב שזה מגוחך.
    תחשוב ככה, אופנוע ספורט יודע לעשות רק דבר אחד ולעשות אותו טוב, הvfr800 ודומיו יודעים לעשות הרבה דברים ברמה מספקת לחלוטין לרוכב ממוצע.
    זה קו מחשבה שלא צריך להעסיק אותך, יש לך משהו שאתה אוהב וזה משרת אותך.

וכן לשאלתך, ברור שה600 למיניהן חדים יותר ויורדים יותר נמוך, ואפשר לזרוק אותם מצד לצד יותר מהר, זה משהו שאתה צריך?

נ.ב אל תקצר את הגששים יש סיבה למה הם באורך הזה.

מה הסיבה?
    מרווח הטייה מקסימלי שעדיין נותן לי מספיק בשר לאחיזה של הצמיג?
    הגיוני, אבל אני מניח שלקחו שם לא מעט מרווחי ביטחון, לא?

אני מגיע לזוויות האלו בפניות רגילות יחסית, שום סדום ערד למיניהם - אולי צריך לעצור ולנשום קצת.
    "The thing I like about bikes is that only people who like bikes are on them... Cars are full of people who don't care." - James May

Senior Member
    סופר ספורט יהיה יותר קל מהטנק שיש לך, בסוויפרים מהירים אתה תעבוד הרבה יותר קשה מעל אופנוע ספורט, המתלים יהיו טובים יותר ויתנו לך פידבק טוב יותר, ובכללי הכל יזרום טוב וחלק יותר.
    עכשיו בקשר לגששים, סלח לי אבל רשמת שהשבוע השחזת אותם רק, מזל טוב.
    הגשש שם בשביל להגיד לך"אחי תירגע", במקום לקצר גששים תעבוד על התנוחת גוף שלך, תוציא יותר את הגוף ותיישר את האופנוע יותר, לסגור צמיג זה נהדר, אבל לא זה לא אומר שאתה רוכב מהר. להפך, השטח מגע קטן יותר, והמרווח בטיחות קטן, גם בתוך הפניה יש לך פחות מרווח לתיקון.

Member הסמל האישי של shaig
    ציטוט נכתב במקור על ידי avishai651 צפיה בהודעה
    אני בלבטים רציניים לגבי רכישה שלו או של CBR600r, מצד אחד אני רוצה אופנוע נוח לשימוש יומיומי ולטווחים ארוכים ומצד שני אני לא רוצה לוותר עם שום פן ספורטיבי :\
    אז... מצטרף לשאלתך
    שווה לך לשקול אופנוע שנמצא באמצע בין השניים. cbr600f5. (חולה על שלי)

לפותש, ההבדלים הכי מורגשים בין ה- vfr ל-rr הם במאסה - סופרספורט הרבה יותר קליל (איזה מאה קילו פחות!) , ובתנוחה - vfr יותר נוח בתנועה איטית, השפיפה קדימה בRR יותר נוחה במהירויות שיוט ומעלה.

באתם לי בטוב, שתדעו.

שאיג, (בלי ציניות בכלל) - אוקיי, ו? אז מה אם יותר קליל, יהיה לי יותר קל להוריד אותו? סבבה, גם עכשיו הוא יורד בובה. האם זו סיבה להחליף? בהתחשבות בחלופה, שהיא פחות נוחות בתנועה עירונית ובכלל בשוטף, זה לא נשמע כמו תמריץ מספיק טוב.

יגאל - לא קיצרתי אותם עם דיסק או משהו, רק עם האספלט. בכל אופן, כתבת דברי טעם שיושבים בדיוק על הדילמות שלי.

ניצן, שואל שאלות תם:
    1. למה אני אעבוד יותר קשה עם אופנוע יותר קל? הייתי מניח שיהיה בדיוק להפך.
    2. בולמים, גאומטריה וכו' - נשמע הגיוני לחלוטין, לא מתווכח.
    3. מסכים לחלוטין עם מה שאתה אומר. ברור שיש לי עוד המון מה ללמוד ומה להשתפר. אני בעיקר משתדל לעבוד על קווי הפנייה שלי כרגע. אין לי ספק שבפנייה שאני משחיז קבוע אני יכול להוסיף עוד כמה וכמה קמ"שים אם אכנס יותר מבחוץ.
    4. מחכה שיתפנו כמה שקלים כדי לעשות קורס רכיבה מתקדמת. ככה"נ עם משה פרחי, אבל לא סופי.

5. בהתחשב בעובדה שאני לא בתחרות עם אף אחד, ובסוף אני גם רוצה לחזור הביתה - אני מניח שההבדל הוא בעיקר במקרה קיצון שאופנוע הספורט יוכל להחזיק את מה שה-vfr לא, אני צודק?

זה לא פותר לי את הדילמה. רק מעלה מחשבה מהראש.
    עדיין לא יודע אם שווה לי לעשות את כל הפשרות האלו רק בשביל מקרי הקיצון - על חשבון כל מה שאני כל כך אוהב מהספינה שלי. בטח ובטח בהתחשבות בתוספת המחיר ויישור הקו שאני אצטרך לעשות על אופנוע שאנסו ואונסים על בסיס יומיומי.

דילמות, דילמות.

באמת שאתם אחלה, מעריך הכל. אם יש עוד עצות ורעיונות, אקח בשמחה!

Senior Member
    שהכלי כבד יותר אתה צריך לתת לו פקודת היגוי חזקה, יותר והוא נופל לאט יותר.
    בסוף הכל שאלה של המטרות שלך מעצמך ומהמכונה שאתה רוכב עליה.אם חשוב לך לקחת את סדום ערד יותר מהר, אז כן, 600 ספורט יהיה לך מהנה יותר, אבל ליום יום לא. תנוחת רכיבה לא נוחה ממה שאתה רגיל.
    ב. לא התכוונתי לקווי פניה אלה לתנוחה עצמה, לזקף את האופנוע יותר ולפצות על זה עם הגוף יותר, להוציא ברך וכו'.
    וכמו שאמרת, אם זה כלי תחבורה שלך, ופעם בסופש אתה מחפש לפרוק, אז תישאר איתו. לא סתם הוא מכונה ספורט טורינג.
    אם אתה מחפש לתת בראש בפסים, אז כמה שאתה חושב שהולך לך טוב עם הטנק שלך, אז אתה תופתע כמה קל יהיה לך עם אופנוע שיותר בנוי לזה.
    שוב פעם אני יחזור למתלים. אני לא יודע כמה מהר אתה משחיז, אבל שתבדוק את הקצה של הכלי במהירות גבובה אתה פתאום את האחורי שלך לא מתמודד ומקפץ, את החוסר פדבק בכידון.
    ובכלל. אם אתה מרוצה, אין פה דילמה.
    לפני הקורסים היקרים הייתי מחפש אופציות זולות יותר, כמו האימונים שיש פעם בשבועיים בנס ציונה, תמורת חמישים שקל תוכל להתאמן עם מיטב המדריכים, ולהוציא יותר מעצמך לפני שתדחוק את הכלי לקצה.
    תזכור שאתה רוכב על הקצה, המרווח טעות קטן, וכל כל טעות משלמים.
    שאתה רוכב יותר נכון, אבל משאיר לכלי ולעצמך את המרווח בטיחות בעת צרה.
    ביום שתרגיש שהכלי מונע ממך לבטא את היכולת שלך, אז תחשוב על החלפה. אני מבין שהמצב לא כזה. אז תישאר איתו,תלמד בדיוק מה הוא אוהב. וככה תשמור על שניכם.
    את סעיף 5 לא הבנתי. מצטער.
    ותזכור שוב כמה דברים, בסוף השימוש העיקרי שלך הוא שיקבע את אופי הכלי.
    ואל תבדוק אם גירדת רגלית או סגרת צמיג, זה רק יגרום לך לרכב איטי.
    סע בזהירות.

פנגס שליט"א.

למרות השיוף לא הרגשתי שאני על הקצה. היה לי עוד לתת מבחינת הטייה (לפחות מבחינת התחושה), היה לי המון ריכוז ולא הרגשתי שאני רוכב על הקצה שלי. הרבה מאוד חודשים שאני לומד את הפנייה טוב טוב ולאט לאט מוריד עוד תוך הקפדה להסתכל מחוץ לפנייה (בואנ'ה, זה קשה להתרגל לזה!) מקווה שאני באמת מיישם את חוק ה 75 אחוז כמו שמרגיש לי.

אני לוקח את אותן הפניות שלקחתי תמיד, הפעם באזור ה 20 קמ"ש יותר. משתדל ליישם את כללי האצבע מהסרטון כמיטב יכולתי. מסתבר שכל החודשים האלו הייתי קרוב יותר להשחיז ממה שחשבתי.

הפידבק מהמתלים סבבה. הקדמי הוחלף לקפיצים של רייסטק ממש לא מזמן. האחורי סטוק. זה אומר שיש לי עוד הרבה מהירות להוסיף? אחלה, הרווח כולו שלי.

ניצן, אתה אחלה לגמרי. באמת. תודה רבה על כל התשובות המעולות. מעריך מאוד!

נ.ב לא קשור,
    אחרי כל תמונות הברכיים על הכביש של אנשים שנתלו כמו קופיקו רק כדי לגעת, מודה - זו הרגשה לגמרי סבבה להצמיד ברכיים למיכל ולהרגיש את הגירוד הזה של האספלט.

Senior Member
    בלי להכיר אותך, ממה שאתה רושם אתה נכנס לתחום טיפה מסוכן ואסביר לך למה:
    לתת גשש על כביש ב20 קמש יותר ממה שפעם היה נראה לך מהיר זה בהחלט לא 75%.
    התחושה הזאת של אופנוע-רוכב-בטחון היא תחושה כיפית, אבל מצד שני מסוכנת גם, כי אנחנו מתחילים להיות בטוחים יתר המידה, ואפקט הפחד נעלם לנו. שרוכבים ללא פחד , רוכבים מסוכן.
    אני רושם לך את זה מניסיון, אני גם פעם חשבתי שהגשש זה אביזר מיותר, והגעתי כבר עד לרגליות, מלא ביטחון בלי פחד, מזהה פנייה מחליק את האחורי ונכנס נמוך נמוך בהרבה בטחון, עד ש...
    אחרי שקמתי זה הכה בי, תחושת הביטחון והדחיקה בכלי לפעמיים עולה ביוקר.
    לי זה עלה בסליידר משופשף ואבק על החליפה, בכביש? אולי לא הייתי רושם לך.

הטיפוס במהירות היה הדרגתי כמובן, אבל שוב - דברי טעם. לוקח בחשבון, לוקח אוויר ואלך לאחד הימים בנס ציונה.
    תודה!

Senior Member
    תעדכן לפני ונתראה שם

👍 בכיף.
    אם כבר, קצת אוף. באתר לא מעודכן כ"כ וגם לא בפייסבוק, איפה אפשר לראות מתי ואיך הסיבוב הבא?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    דווקא אני חושב שהvfr800 או ספורט תיור אחרים זה בעצם ההכי טוב לכביש, אם תשווה לסופר ספורט בשנים ובטכנולוגיה של הvfr שלך תראה שהספורט למעט משקל וכיוון מתלים קשיח יותר , וטיפה מרווח בין סרנים קטן יותר שנותן קצת יותר מהר להפליק מצד לצד על חשבון יציבות לא באמת נחות מהם.

אגב הזווית שהvfr יכול להגיע אלייה היא הרבה יותר מסופר ספורט 600 מצוי.

אגב סתם כדי שתבין על מה אתה רוכב פותח שרשור , אופני הספורט המודרניים הם לא מכונות מסלול במקור . ה vfr הוא אופנוע moto gp טהור שקיבל מנוע 750 סמק מרובע פעימות במקום ה 500 דופ שהיה לו במקור וירד לכביש עם השנים התפתח אבל עדיין השורשים של ה vfr זה motogp ומה שהvfr מסוגל לעשות עם כיוון ספורטיבי נכון הרבה ספורטים לא מסוגלים.

לספורטים יש רק יתרונות של הפלקות מצד לצד ,ומשקל שאגב גם המשקל לא בהרבה שונה (40 קילו הפרש שאפשר לגשר עליו אם רוצים )
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

את זה שיש ל-vfr שורשים ספורטיביים אני יודע, אבל איפה זה ואיפה המשקל שיש לו היום...
    למה הזווית שניתן להגיע אליה טובה יותר ב-vfr?

איך ניתן לגשר על הפער? להחליף אגזוז, אבל מה מעבר?