תוצאות 1 עד 15 מ 17

אשכול: מעבר מקטנוע לאופנוע - התלבטויות

צפייה משולבת

ציטוט נכתב במקור על ידי dush500 צפיה בהודעה
    ממליץ על ה 500x מהסיבות הבאות:

1. הוא היחיד מהרשימה למעלה שרכבתי עליו (אצלי קצת יותר משנתיים).
    2. הכי מתאים מהרשימה כאופנוע יומיומי (משתחל טוב בעיר, מיגון רוח סביר, ארגזים, חסכוני בדלק,מיכל גדול מאוד).
    3. נוח גם ברכיבות ארוכות - אם אתה מתכנן לצאת בזוג אז מהרשימה הוא הכי סביר.
    4. אם החזקת על 125 סמ"ק 7 שנים לא ממליץ ללכת על הקטנים.

חסרונות:

1. פחות נוח מקטנוע גדול ליומיום ולעיר. אתה סגור שהכלי הבא לא יהיה קטנוע גדול?
    2. עוד לא הוכיח את אמינותו לאורך השנים (הדגם על הכביש פחות משלוש שנים).
    3. יקר יחסית.
    4. העברת הילוכים קצת קשה, לא ממש מפריע - מתרגלים מהר אבל עדיין חסרון.
    למה לא ממליץ על הקטנים אם הייתי 7 שנים על 125? לגבי קטנוע - לא בא לי. מחפש משהו קצת יותר מרגש שגם ישמש אותי בטיולים.. לא רואה את עצמי יוצא לטיולים על קטנוע. בנוסף, אופנוע זה סוג של חלום ואם לא אגשים אותו מתישהו, כנראה שלא אסלח לעצמי.
    אם העברת ההילוכים קשה, איך זה שהוא כ"כ מומלץ לרוכבים מתחילים? בגלל שהוא "משעמם"?

ציטוט נכתב במקור על ידי danielk צפיה בהודעה
    אני דווקא סולד מההונדה, כלים משעממים נורא, לצורך העניין הcbr500r שחולק אותו מנוע במשפחה נבחן בארץ (פולגז לדעתי) והבוחן רשם מסקנה בסוף המבחן שזה הכלי הכי משעמם שיצא לו אי פעם לבחון, אחרי נסיעה על כזה הבנתי גם למה התכוון המשורר.
    אני חושב שאופנוע קונים כי מחפשים רגש/פאן וכו', סדרת ה500 זה קטנועי הילוכים מגודלים בהגדרת התכלס שלהם.

אם אתה מחפש אופנוע "חי" שמרגיש ומתנהג כמו שאופנוע צריך להיות, ה390 זה הפיתרון.

בכל אחד מהצדדים תהיה פשרה, אבל דעתי האישית? אתה בן 31, תשמור את ה500x לגיל 45 פלוס, תטעם קצת אופנוע חי לפני שאתה נופל לשיעמום.
    כמה משעמם אופנוע יכול להיות? אני לא מחפש אקסטרים.. בסה"כ מחפש משהו סולידי שיהיה כיפי יותר מקטנוע משעמם.
    הדיוק באמת יכול להיות פתרון טוב אבל אני חושש מהמוניטין של ktm.. ביקורים תכופים במוסך וזה. אין לי שום ידע טכני במכניקה של אופנועים ולא בא לי להיות תלוי במוסך כזה או אחר. ראיתי פה בפורום אנשים שמתקשים למכור את ה ktm שלהם.. גם זה קצת מרתיע.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Ser Jorah Mormont צפיה בהודעה
    למה לא ממליץ על הקטנים אם הייתי 7 שנים על 125? לגבי קטנוע - לא בא לי. מחפש משהו קצת יותר מרגש שגם ישמש אותי בטיולים.. לא רואה את עצמי יוצא לטיולים על קטנוע. בנוסף, אופנוע זה סוג של חלום ואם לא אגשים אותו מתישהו, כנראה שלא אסלח לעצמי.
    אם העברת ההילוכים קשה, איך זה שהוא כ"כ מומלץ לרוכבים מתחילים? בגלל שהוא "משעמם"?
    אם אתה נשאר שנים עם אותו הכלי, ממליץ ללכת על הגדול שבחבורה.
    העברת ההילוכים היא לא "קשה", לא צריך להפעיל הרבה כוח או טקטיקה מיוחדת ולא נדרש ניסיון ברכיבה. הכוונה לתגובת התמסורת אחרי ההעברה.
    קשה להסביר את התופעה במילים, אני עברתי לדגם מאופנוע גדול יותר (אחרי מס' אופנועים קודמים) והתופעה הייתה בהחלט מורגשת, אבל לא פגמה לי בחווית הרכיבה.

האופנוע מומלץ למתחילים בעיקר בגלל הגודל, ההתנהגות המרוסנת (אין הרבה כח מתפרץ), תנוחת הרכיבה והפשטות.

בהחלט מבין את כל מי שמכנה אותו אופנוע משעמם. מי שמחפש ריגושים בתאוצות/השחזות/וויליז וכו' לא הייתי ממליץ לו על הדגם הזה.