בוקר טוב
זה הולך להיות קצת ארוך - אנא סבלנות, וכבר מראש - הרבה תודה על העזרה.
בן 46, כמעט 30 שנה על הכביש, אך ורק מכוניות.
כל נושא הדו גלגלי ממש לא מוכר לי כי תמיד שיכנעו אותי שהדבר לא בטוח ואיני זקוק לו.
עובד בפ"ת גר בנס ציונה. נסועה יומית - 50 ק"מ (הלוך וחזור).
כרגע מתנייד ברכב קטן (משני בבית) חדיש.
ומתלבט....
הפקקים הורגים אותי. פשוט זוועה. יוצא כל יום ברבע לשש מהבית כדי להקדים את הפפקים לפחות בדרך הלוך. בחזור פשוט סיוט. משהו כמו 45 דקות עד שעה. מגיע הביתה באזור שש וחצי שבע מת מעייפות.
כל כך מקנא ברוכבי הקטנועים/אופנועים שהחלטתי לחשוב יותר לעומק על הנושא.
שכנוע של האשה (מודה, לא היה קל) והנה אני פה, זקוק לעזרתכם ולניסיונכם.
כמו שציינתי, אין לי שמץ של מושג על העולם המופלא הזה. קורא מידי פעם כתבה פה, כתבה שם, אבל לא יותר מזה.
החלטתי שאני רוצה לנסות ולהתנסות במשך שנה לערך (כל תקופות השנה) בהתניידות בקטנוע/אופנוע. אם נראה מה טוב הדבר נתעמק יותר בעולם זה. אם לא, רוורס לרכב...

(בכל מקרה מתכוון להשאיר את הרכב לאורך התקופה)
אז ככה - על פניו לא רוצה להשקיע הרבה בכל נושא הוצאת הרישיון. רוצה מהר וקל (כמו להוציא פלסטר - בלי להתחרט). אמרנו שזה רק ניסיון, לא?
אז קצת קריאה ברשת הבהירה לי שאני מוגבל ל- 125 סמ"ק (ו-14.6 כ"ס). הוצאת הרישיון פשוטה למדי. לכן טבעית רוצה להתחיל מקטן ופשוט.
אשמח באם תוכלו קצת לכוון אותי בתוך העולם הזה:
אני גבוה (188 ס"מ). צריך לקחת זאת בחשבון בהתאמת הכלי לשימוש.....(קראתי למשל שקטנוע 3 גלגלים של ימאהה ירגיש קטן לגבוהים כמוני. זה נכון?).
זקוק לקטנוע/אופנוע שירגיש בטוח על הכביש גם במהירות גבוהה יחסית (בכביש 4 נוסעים מהר...). די נדלקתי על רעיון קטנוע המנהלים כדוגמת ה- sym joymax. נראה די גדול ויציב, אוטומטי (קל להתרגל), מפואר ומאובזר למדי - די מרשים. לפני שאני אבדוק את הכיוון יותר לעומק (בסוכנות), האם בכלל מומלץ להתנייד עם כלי כזה בכבישים כאלה? צריך לקחת בחשבון שוב שהנסועה שלי תהיה בשעות עומס אבל תמיד יש מקטעים בהם התנועה זורמת ואז לא רוצה להרגיש כמו צב (לדעתי עניין בטיחותי ממש).
כלי חדש כזה עולה באזור 22 אלף. לא זול....(אולי נשקול יד שניה אבל בגלל שלא מבין כלום קצת מטריד אותי לקנות משהו שאיני יודע לבדוק).
בשיטוטי אתמול ברשת ראיתי גם שמוצעים מספר דל של אופנועים. אחד מהם אפילו ממש גירה אותי - yamaha mt125.
ראיתי שכלי כזה גם מהיר יותר (125 קמ"ש לעומת 105 לערך בקטנועים). מחירו של זה נושק ל-30k. להבדיל, הכלי ידני.
האם בכלל ניתן להתחיל מכלי כזה? ראיתי שההספק שלו 15 כ"ס אבל הוא מוגדר ברישיון a2. יתכן?
האם אפשר להתחיל ללא שום הכנה על אופנוע גיר רגיל כזה ללא חשש?
ממה בכלל כדאי להתחיל בהנחה שתשובתכם תהיה שעם שני כלים כאלה ניתן להסתדר באופן סביר בכבישים שציינתי.
קטנוע? אוטומטי וקל להתניידות, מרווח ואמין. אני משער שגם זול לאחזקה.
או אולי כבר לנסות משהו קצת יותר רציני (ונניח לרגע שהסכום לא משחק תפקיד) - מהיר יותר עם הרבה סקס אפיל שאולי יגרה אותי להיכנס לתחום הזה באופן יותר רציני....
חייב להודות שיותר מהתרגשות בכניסה לעולם הזה, אני חושש. גם מהטירוף בכבישים (אין לי שמץ מושג אפילו איך נוהגים נכון בכלי כזה בכביש מהיר בלי שאחרי 10 שניות אזרק ע"י רכב חולף מהכביש...), גם כניסה לעולם לא מוכר וגם כל המגבלות שמציבות לי חסמים שאיני יודע אם מתאימים לצרכים הספציפיים שלי.
כמובן שרכיבה בתנאי מזג אויר שונים (בקיץ חם בטירוף, בחורף קר ורטוב...) רק מגבירה את החששות בכניסה לתחום.
כמובן שעדיין ברקע יש את אישתי והבנות שמנסות להניע אותי מהחלטה כזו. אבל רוצה לגוון ולנסות משהו חדש.
אני אשמח לתגובות מאנשים מבוגרים יותר שקצת חוו את מה שאני הולך לחוות בקרוב ע"מ לקבל המלצות מניסיון.
בלי לפגוע באף אחד, צעירים בדר"כ יותר מתלהבים בתשובותיהם ואורח חייהם נמרץ ולכן פחות חושבים על סכנות ולכן יהיה ושה לי יותר להבין מהם למה אני זקוק.
שלא תבינו לא נכון - אני אדם ספורטיבי שאוהב לקחת סיכונים באופן מחושב (רוכב אופני הרים די אינטנסיבי וכבר חווה פציעות) אבל קשה להשוות סכנות של אופני הרים (ככל שיהיו מאתגרים) לרכיבה על קטנוע ליד משאית טריילר....
הרבה תודה מראש על כל עזרה,
יום נעים ובטוח
רונן