אני חושב שרוב חברי הפורום שהתלבטו, קנו את גירסת ה x (ואני ביניהם). אני מניח שכבר ראית וקראת כל REVIEW שיש באינטרנט על האופנוע?
בכל מקרה, יש בפרפר אופנועים כרגע cb500f שנת 2015 עם 7000 ק"מ למכירה אם זה מעניין אותך.
אני חושב שרוב חברי הפורום שהתלבטו, קנו את גירסת ה x (ואני ביניהם). אני מניח שכבר ראית וקראת כל REVIEW שיש באינטרנט על האופנוע?
בכל מקרה, יש בפרפר אופנועים כרגע cb500f שנת 2015 עם 7000 ק"מ למכירה אם זה מעניין אותך.
היי
יש לי מחשבות דומות לשלך לכבי הכלים, באפריל אהיה גם mt03 בארץ ,אם אני לא טועה.
לא רכבתי על אף אחד מהם, אבל אם רוב הנסיעות בכבישים מהירים ה-cb יהיה עדיף על duke.
במקרה שלי מצב של 50/50 אז אני ממתין ל -mt03 ואז אעשה החלטה
אם את עושה נסעית מבחן על שתי הכלים תעדכני פה
בהצלחה
לגבי הדברים שנאמרו על ה500x, עם חלקם אני מסכים, עם חלקם ממש לא.
משעמם? כן אולי. לא מדובר בכלי מרגש במיוחד או חזק במיוחד. כנ"ל 500f.
לא יציב?? גם על 160 הוא כמו קטר. לא מבין על מה אתה מדבר.
לגבי המשקף, אני עדיין עם המקורי. אני 1.84, ולא מרגיש רוח מתחת לקסדה. נכון שבמהירות גבוה בנסיעה ארוכה הלחץ על הקסדה קצת מפריע.
תנוחת הישיבה - מסכים. מדובר בשילוב מוזר, אך אני מוצא אותה נוחה מאוד. הרגליים ניטראליות, ישיבה גבוה עם רגליים די ישרות, אך הגוף העליון רכון מעט קדימה.
אני כבר עם 16 אלף ק"מ ב9 חודשים ונוח לי מאוד. אבל נוחות של תנוחת הרכיבה זה דבר מאוד אינדיבידואלי.
Yamaha Tracer 9GT
אני אסביר לך על מה אני מדבר, הניסיון שלי הוא יותר מ15 שנה ורכבתי על עשרות אופנועים גדולים וקטנים, ומהניסיון שלי אני אומר לך שמדובר באופנוע לא יציב בשיט, אם תרכב כמו רכב אתה לא תרגיש, אך ברגע שתתחיל לנצל את היותך רוכב על אופנוע אתה תתאכזב, תעלה על כביש החוף ותנסה לרכב איתו במהירויות גבוהות, אתה לא תאבד שליטה, אך אתה תרגיש שהוא מתנדנד, תנסה לטייל איתו בכבישים טכניים, סיבוב אחד רציני יספיק לך כדי להבין עד כמה האופנוע הזה לא יציב ואף מסוכן ברכיבה כזו, אני רק מקווה שה cbr500 לא כזה שאותו לא ניסיתי.
תעשה נסיעת מבחן על כל אדוונצ'ר או אדוונצ'ר סטייל אחר (וורסיס, וי סטרום, ביימרים סדרות הgs, טרייסר, ktm ועוד...) אתה תבין לבד.
אך חשוב לי להבהיר, אני לא עושה מהאופנוע גרוטאה, ממש לא, אני רכבתי עליו ואני יודע במה מדובר, אופנוע חביב וקל ואפילו מעולה למתחילים, אך חלק גדול טענו שהאופנוע יתאים לרוכב וותיק שמחפש חיסכון, נכון הוא חסכוני מאוד, אך לא מתאים לרוכב וותיק בכלל, בגלל הסיבות שהעליתי מקודם, ואפילו רוכב מתחיל שמתכוון להתפרע קצת בטיולים ארוכים עדיף שיפזול לכיוון אחר.
פות"ש, יש הרבה נושאים מרגיזים נוספים, הכיסא לא ממש נוח, אין איפה לשים את פתח מיכל הדלק, ידית ברקס קדמי לא מתכווננת, ולדעתי אופנוע בשנתון הזה שמוגדר כאדוונצ'ר ולא מכיל מד טמפרטורה וחיווי היולכים, זה פשוט עלוב, מיגון הרוח טוב לקיץ, אך לא לחורף, תיבת ההילוכים הקשה נורא מעצבנת ולא מדויקת, הסוויטש הוא אחד המרגיזים בעשור האחרון, צריך להתחנן עד שהמפתח מסכים להיכנס, עדיף לך לא להשתמש בתא האחסון מתחת למושב כי אחרי שתרצי להחזיר את הכסא, את פשוט תתייאשי, יש פין שאמור להשתחל בחלק הקדמי של הכסא, ש90% מהזמן הוא פשוט יסרב ותצטרכי לפתוח את הכסא כמה פעמים ולהזיז ולדפוק עד שזה סוף סוף יסגר, קשה מאוד למלא אוויר בגלגל האחורי.
אני מציע לך לעשות נסיעת מבחן, ולא להסתמך על מה שאני כותב, שוב, יכול להיות שלי הוא כך, ולך יהיה כמו כפפה.
אם מדובר בכלי חדש לא עדיף לפזול לכיוון הmt7 המוגבל?
אותו מחיר רק הרבה יותר אופנוע.
לדעתי לדרישות שלך רק ה-CB500f מתאים - ומתאים בול. אני אנסה להביא לפה תגובה של גולש בפורום שקנה אחד לא מזמן (בהמלצתי) והוא מרוצה מאוד.
אני עם cb500f כבר שלושה חודשים ונוסע כל יום מרחק של בערך 30 קמ לכל כיוון.
יש לי רק דברים טובים להגיד עליו, מאוד נוח בבינעירוני ובעירוני, גם די נוח להישתחל איתו בפקקים של ת״א.
אני רוכב בד״כ עם ארגז של 42 ליטר ולא מרגיש פגיעה ממשית באיכות/יציבות הרכיבה.
תנוחת הישיבה היא זקופה עם טיפה זוית קדמית שמבחינתי היא מאוד נוחה ולא מעייפת.
הדבר היחיד שהיה חסר לי זה ידיות קלאץ וברקס מתכווננות שאותם הזמנתי די מהר.
אני רוכב על cb500x של העבודה, לי יש גם ניסיון על אופנועים אחרים וגדולים יותר, כך שהcb באמת לא האופנוע הכי מרגש לרוכב מנוסה, ואכן יש לו לא מעט חסרונות,
אך בסה"כ מדובר בחבילה טובה עם הרבה יתרונות, האופנוע די נוח, נכון שהוא לא נוח בהשוואה לכלים גדולים יותר, אך במחיר שלו נותן יופי של תמורה, קל, מסתדר בלי שום בעיה בנסיעות בינעירוניות, קל וזריז, וחסכוני מאוד, מעולם לא היה לי אופנוע חסכוני ברמה של האופנוע הזה.
אני חושב שמי שמחפש אופנוע לנסיעות יומיומית לעבודה או טיולים רגועים, הוא יהנה מאוד מהכלי, קל ונעים, מרגיש די איכותי, אך הוא ממש לא למי שמחפש להתגזרן ולרכב במהירויות מטורפות שאופנועים כבדים אוכלים בלי שום מאמץ.
בכל מקרה אני ממליץ לך לקחת נסיעת מבחן על הf והx כדי להחליט, אני דוקא ממליץ לך לשקול את הx בגלל המיגון רוח, במיוחד לנסיעות בינעירוניות.
בהצלחה.