צפייה בתוצאות הסקר: קורה לך שלפעמים אתה רוצה להתניע ולנסוע סתם בשביל "הכיף", ללא מטרה או יעד מסוים?

מדרגים
16. אין באפשרותך להצביע בסקר
  • כן. זה קורה לי.

13 81.25%
  • לא. זה לא קורה לי.

3 18.75%
תוצאות 1 עד 13 מ 13

אשכול: נסיעה ללא יעד ספציפי - מה איתכם?

Banned

נסיעה ללא יעד ספציפי - מה איתכם?

היי, אני די חדש בתחום, קיבלתי על a2 לא מזמן. אז אני אולי קצת שונה בעניין, אבל האמת שנכנסתי לתחום פשוט בגלל שאני אוהב כלי דו גלגלי ואני רוצה להתאמן ולהשתפר. וכן, בשיעורי נהיגה עשיתי את זה אבל זה היה תמיד עם ליווי ובאותו אזור \ מסלול כל פעם. נמאס.

עכשיו השאלה היא כזאת... בדרך כלל כשמתניעים ונוסעים, יש יעד כלשהו בראש שרוצים להגיע אליו. אבל קרה לכם לפעמים שרציתם סתם לנסוע ולעשות סיבוב? לא בשביל להגיע לאן שהו. לא בשביל לפגוש מישהו...או לעשות משהו. בשביל "הכיף".

אולי אני מתלהב עכשיו כי רק התחלתי וההתלהבות תרד, אבל עדיין.

Member הסמל האישי של rider
    לא תמיד יש יעד מסויים, לפעמים יש דרך/דרכים שרוצים לעבור בהן.

Member הסמל האישי של diesel
    לפעמים זו בריחה מודעת משגרת היום-יום, סוג של חוויה רוחנית
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

Member
    עצה קטנה , לפני שאתה מנסה לראות כמה מהר אתה יודע \ יכול לנסוע בכביש מסויים.
    תסע בו הלוך חזור פעם-פעמיים לפחות לפני שאתה מתחיל לחשוב על זה בכלל.
    שלא תגלה מהמורה גדולה (או כל דבר אחר) באמצע סיבוב בפעם הראשונה (והאחרונה) מאוחר מידי.

Banned
    אישית - זו אחת הסיבות העיקריות שהוצאתי רשיון לאופנוע. אתה יכול לעלות לכביש, לראות איזו דרך צדדית, לרדת בשביל שרכב לא יכנס אליו ולחקור מקומות חדשים. לטייל ולהנות מהנסיעה, מהדרך, כל מה שמסביב. הנסיעות שלי הן באמת 60-40, כשמתוכן 40 אחוז זה נסיעות פנאי ללא יעד.

זו לא התלהבות ראשונית - זה נורמאלי לגמרי.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    לא פעם כשאני רוכב, אני בוחר את הדרך הארוכה או המעניינת יותר.
    וכן, מצאתי עצמי לא פעם במקומות שלא תכננתי בכלל להגיע אליהם...
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    "למה אתה נוסע מכאן?" שואלת זוגתי שתחייה, לנשואים שבניינו ברורה המשמעות המסוכנת של השאלה וחשיבות בחירת התשובה הנכונה, למען הרווקים ארחיב, אין זה שיקירתך מתעניינת באמת, למה בחרת בדרך זו אחרת, השאלה אינה אלה ביקורת נסתרת על דרך הבחירה, העוטפת התוכה גם פרשנות אישית, ואי הסכמה כללית לגבי דרך התנהלותך בחודש וחצי האחרון. ברור שתשובה לא נכונה עלולה להצית פתיל שהדי הפיצוץ יגיעו עד למישור החוף, ויקבעו את כמות המשקעים שירדו בעשור הבא. וגם לעיתוי החודשי,צריכה להיות מוקדשת מחשבה מכרעת! בהתחלה שאישתי עדיין היתה חדשה בי-ם, הייתי מסתפק באומרי " יש כאן קיצור דרך שרציתי שתלמדי" לקח לה בדיוק חצי שנה להבין שלא כצעקתה, אחר כך הייתי אומר, "מהדרך השניה יש כרגע יותר תנועה אז מכאן פשוט יותר מהר" גם תירוץ זה לא החזיק הרבה. כמו "זמן תיזמון הרמזורים עדיף מכאן" או "על מנת שלא לפגוע בנדידת הציפורים השנתית" כבר לא עבד, לאחרונה פיתחתי מנהג לגלגל עיינים ולהמהמם משהו בלתי ברור, ולקוות לטוב, אבל כאחד שנישא במודע לג'ינג'ית דעתנית ופולניה (רק רבע לטענתה) אני יודע, שגם ימי התירוץ הזה ספורים. למה באמת אני בוחר בדרך זו ולא אחרת? חשבתי לי בדרך המעבודה לבית, היום בשבת שטופת השמש, שנפלה עלינו ללא התראה מוקדמת וגרמה לכל הירושלמים שנעלמו בבתים בחודש וחצי האחרונים לצאת החוצה. הסיבות רבות ומגוונות אבל העקריות שבהם רומזות משהו עלי, הסיבה הראשונה והעיקרית היא שאני אוהב לנהוג, נקודה!
    בשבילי הנהיגה היא לא רק הדרך הקצרה מנקודה א' לנקודה ב'. להיפך על מנת להעצים את חויית הנהיגה, אני בורר לי את סוג המוסיקה המועדפת עלי, את החברה ברכב, וכמובן שאת הנוף, הנוף עצמו מורכב כמובן מהשכונות היפיפיות של ירושלים, אבל גם מהנוף המשתנה של האנשים והמכוניות, ואני אף פעם לא מתכנן מראש את דרך הנסיעה, אלה פועל על פי החלטות רגעיות שונות ובלתי מוסברות. בכל נסיעה בדרך חדשה, או כזאת שלא ביקרתי בה הרבה זמן, קיים הסיכוי לגלות רכב זר חדש או לא מוכר, הפתעה מוטורית מעניינת, או מציאה נחמדה כזו או אחרת. אני נהנה להיכנס לרחובות לא מוכרים "ללכת לאיבוד, ולמצוא את עצמי מחדש" נהנה מהחידוש מהריגוש. סופי כבר רגילה למצוא את עצמה במקומות הכי מפתעים והכי מרגשים בי-ם כשאני רוכב עליה אינני חייב הסבר לאיש, ולכן לזמן או למרחק אין ממש משמעות עבורי. אני יכול למצוא עצמי עולה לרכיבה ללא תוכנית מוגדרת ולחזור הביתה אחרי שעתיים שלוש לאחר שביקרת בכל הכבשיים המישניים וגם על אלה מדרגה שלישית ויותר. מבלי לזכור כיצד הגעתי, מאיפה ולאן, שלא כדברי המקורות-"דע מאין באת ולאן אתה הולך"... עכשיו נסו לדמיין אותי מסביר זאת לאישה שאיתי, שממהרת הביתה למשימות ולמטלות של החיים.-רן

זה מכאן:
    http://www.carsforum.co.il/vb/showth...95%D7%9B%D7%94
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי diesel צפיה בהודעה
    לפעמים זו בריחה מודעת משגרת היום-יום, סוג של חוויה רוחנית
    הכי בריחה, והכי רוחנית!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    כרוכב חדש המלצתי לך לקחת את הדברים לאט
    להשתדל לרכב בכבישים מוכרים ולאט להרחיב את הגבולות.
    ההכרות עם המגבלות תבוא ופה יש מקום להמליץ על קורס רכיבה שיתן לך בסיס טוב לרכיבה נכונה.
    אישית המלצתי לך לרכב לבד ולא עם מורכב או רוכב עם נסיון שעשוי לגרור אותך למעוזות לא מוכרים.
    סיכום
    תלמד לזחול ואחר כך ללכת על מנת שלא תיפול בריצה.
    בהצלחה

יצאתי לפגרת חורף מחוסר תקציב
    אשוב בקרוב
    ⚡️

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member הסמל האישי של diesel
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    להשתדל לרכב בכבישים מוכרים ולאט להרחיב את הגבולות.
    מסכים איתך על רוב מה שהזכרת, למעט הנקודה הזו. דווקא רכיבה בכבישים לא מוכרים, המעלים מן הסתם את פקטור-הפחד שברכיבה, יכולה להיות מהנה במיוחד, מחדדת חושים ורוויית אדרנלין מבלי להתקרב אפילו למחצית הגבולות.

בכל אופן, שבת שעברה יצאתי ככה להתניע את האופנוע לאחר שעמד כמעט שבוע דומם ובודד. לא יודע איך מצאתי את עצמי דופק טיול של 400 ק"מ ויום שלם מחוץ לבית.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    אני רוב הפעמים רוכב ללא יעד מדוייק.
    גם אם יש לי יעד מדוייק לדוגמא רכבתי עם אישתי תל אביב - אילת הלוך וחזור ההלוך היה שונה לחלוטין מהחזור וזה קרה ללא שום תכנון מוקדם . רואים פניה מנסים לפנות בסוף נגיע
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Banned
    האמת היא שעם קטנוע זה יותר נותן תמריץ לנסוע ללא יעד ספציפי כי הצריכת דלק ממש נמוכה וזולה.

תארו לעצמכם מנסים לעשות את אותו הדבר עם פרייבט? פשוט סיוט...

Senior Member
    מה סיוט בזה?