איזה אופנוע? מבחינתי סליידרים זה רק לאופנוע עם פיירינג מלא.
בעקבות כך שקראתי כי הסליידר יכול להעביר את מלוא עוצמת הפגיעה ישירות לשלדה ובכך לעקם אותה, מה דעתכם בנושא, עם או בלי?
האם מישהו כאן חווה נזק לשלדה בעקבות החלקה עם סליידר ?
במידה ואתם נגד באיזה אמצעי אחר הייתם משתמשים להגנה על הפרטנר שלכם? או שעדיף בלי בכלל?
איזה אופנוע? מבחינתי סליידרים זה רק לאופנוע עם פיירינג מלא.
נפלתי לפני כמה שנים עם z750. האופנוע החליק על הסליידרים ולא נגרם שום נזק לשלדה (סטפן בדק את האופנוע)
לי ספציפית יש mt07, אבל השאלה היא כללית על השימוש בסליידר, אין קשר לדעתי לסוג האופנוע
צריך להקפיד על טובים סופגי אנרגיה ולא סתם,יש כאלה גם משולשים בקצה שנשברים ומעבירים את הזעזוע מהשלדה
כמה אנרגיה הסליידר יכול לספוג בעצמו בלי להעביר אותו ישירות לשלדה? אין חיה כזאת - אלא אם כן זה סליידר "צף" עם מערכת בלימה משלו (קצת כמו הבולם הקדמי). האם ישנו בשוק?
מה שכן, עדיף סליידרים על כלום. מעבר להגנה על הפיירינג, הוא מגן על הרוכב בכך שהאופנוע נופל עליו ומאפשר מרווח בין הדרך לבין רגלו של הרוכב.
במקום סליידרים יש מגני מנוע ומיכל דלק אבל אני בספק אם יש ואיך זה ייראה על אופנועים גדושי פלסטיקה.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
איתי, אני לחלוטין מסכים עם זה שסליידר מגן לא רק על האופנוע, אלא גם על הרוכב.
החלקתי לפני שנה, פעמיים.
ביש מזל ראשון, סולר נשפך ממשאית, כמה דקות לפני שנכנסתי לכיכר שבנוסף לכל הצרות, גם משופעת.
יש לי תעוד מלא ממצלמת הקסדה, אולי אעלה אותו. אופנוע של 250 קילו ברטוב, יצא ללא שריטות. הסליידרים הצילו אותו.
ביש מזל שני, אבן שפה של מדרכה,נפלה ממשאית או שהיתה מאחורי גלגל של משאית תקועה...לא ברור.
בעודה נחה לרוחב הכביש על הפס הצהוב, חצייה מימינו וחציה במסלול שלי, נכנסתי בה ופיצחתי את שלושתינו.
(הבן שלי כשהיה קטן היה אומר, שלושניינו...) כך או כך, האופנוע החליק למרחק 77 מטרים, כך קבע הבוחן.
יש נזקים, אבל לא לשלדה, בנוסף לכך, היו לי שלושה סליידרים בצד שספג את הנפילה.
אומר לך בצורה חד משמעית - הם הצילו את האופנוע!!!
אני עדיין אוהב משאיות.
יש גם שלושה בצד שלא נפגע, אם מישהו תהה.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 29-01-2016 בשעה 21:50.
ראיתי שני אופנועים (סוזוקים ישנים עם שלדת צינורות) שבעקבות החלקה ופגיעה במדרכה (כתוצאה מההחלקה) השלדה פשוט התעקמה.
כמה זה ישפיע על אופנוע מודרני? לא יודע אבל לא הייתי מנסה על שלדות צינורות למינהן.
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
אז אני אציג את הצד השני. פעמיים הסליידרים לא עזרו לי אלא התעקמו ושברו את הפלסטיקה (יכול להיות שעזרו חלקית כי לא כל הפלסטיקה נשברה ונסדקה אלא רק חלק). אחרי הפעם השנייה הורדתי את הסליידרים ואמרתי להם שלום. לא נראה לי שווה את הסיכון לשלדה. לחטוף כמה אלפים על פלסטיקת צד של האופנוע (שזה המקסימום שהסליידרים יעזרו) זה משהו נסבל אבל פגיעת שלדה ולמכור את האופנוע לחלקים ולהפסיד עשרות אלפים בגלל איזה נפילה ב20 קמ"ש זה ממש לא נסבל.
כמעט על כל אופנועי כביש שלי היו סליידרים, בין עם האופנוע עם פיירינג בין אם לא. כמו שאמרו, לא רק מגן כל הפלסטיק, גם יכול להציל רגל.
אם הסליידרים מחוברים עם ברגים מתאימים (כאלה שיחתכו בעומס מסויים), רוב הסיכויים שיעשו את העבודה בצורה טובה.
ברגע שהשלדה התעקמה נוצרה נקודת תורפה בגוף השלדה גם אחרי יישור. לכן, בפעם הבאה שיקרה משהו חס וחלילה לא עלינו טפו טפו טפו הסיכוי לכשל בנקודה שנוצר בה עיקום גדול יותר. אבל הגוף שווה יותר כסף אז לדעתי החשבון פשוט.
מה דעתכם על סליידרים לאופנוע כמו cb500x? מיותר? מגן מנוע מלא עולה משמעותית יותר כסף.
סליידר ייחתך בעומס מסויים, ממנו כבר השלדה תפגע. אם ההחלקה או הנפילה היא במהירות נמוכה, העומס על הסליידר יחסית לא גבוה, הוא יישאר ויגן על הפלסטיק. אם העומס גבוה, הוא ישבר (יותר נכון הבורג ישבר), כדי לא להעביר את כל העומס על השלדה במקום בו הוא מחובר, אלא לחלק את עוצמת המכה על שטח גדול יותר. הסליידר לא יישאר בין האספלט לפיירינג, הוא פשוט יעוף.