ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
בארה"ב הכל קשור לכסף.
התבלבלת בין ארה"ב לישראל? כל נושא החופש, חופש אישי ובחירה אישית הוא מאבני הייסוד של התרבות האמריקאית וכל סוגייה שבעלי האינטרסים מצליחים להכליל תחת הכותרת "חופש" הופחת לעקרונית לפחות כמו נושאים של תחבורה בשבת או שרות בצה"ל כאן אצלינו. וכשאני כותב בעלי אינטרסים אני לא מתכוון לאינטרסים כלכליים אם כי אני בטוח שבסוגיות כמו נשיאת נשק או עישון דבר ראשון פנו לחברות לקבלת מימון. כאן הנושא קצת יותר מסובך כי החברות היחידות שיש להן עיניין פה הן חברות הקסדות שהן דווקא בעד החוק. חברות הביטוח (להלן: הקנוניה) יכולות להיות אדישות לחוק כזה כי אם הוא מייקר להן משהו הן פשוט יעלו את הפרמייה לרכיבה ללא קסדה.

ובנימה אישית, אמרתי לא פעם ואומר זאת שוב: הייתי מעדיף שישאירו לי את הבחירה. יצא לי לרכב די הרבה במדינות בהן אין חוק קסדה. הייתה לי שם קסדה אבל לא תמיד השתמשתי בה. רכיבה בלי קסדה היא קודם כל נוחות אדירה: לא צריך להיסחב איתה (זה יתרון אדיר), לא לשים ולהוריד, לא מזיעים בקיץ... אבל מעבר לזה, בראש ובראשונה, ההרגשה של רכיבה ללא קסדה היא חוויה שרק כשאתה חווה אותה אתה מבין למה אופנועים הם סמל לחופש. לרכב בלי קסדה ביום נעים, במהירות סבירה, זה כיף שאין לתאר אותו. לשים אחרי זה קופסת פלסטיק לוחצת על הראש זה מבאס (ועוד אנחנו קוראים למכוניות 'קופסאות' שוכחים למה אנחנו דוחקים בלחץ את הראש שלנו לפני כל נסיעה).

לסיכום - תנו לי להחליט אם אני רוצה לרכב עם קסדה או לא, שהביטוח יקח פרמייה בהתאם אבל תצאו לי מהוריד.