ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
שוב, כל האמור לעיל נכון ובאופן אישי גם אם היה אפשרי לנסוע בלי קסדה, הייתי נוסע עם אחת, בדיוק כמו כל שאר אביזרי המיגון, וזה בגלל שיש לי חשיבה עצמאית ודברים שבשבילם חשוב לי להישאר שלם, לא בגלל שאני חייב.
אבל, וזה אבל גדול, בארה"ב שבה החופש של אדם לעשות כרצונו ללא התערבות ממשלתית היא כמעט עיקרון יסוד, החוק הזה הגיוני לחלוטין. אם רוכב שעולה לאופנוע ללא קסדה לא מודע להשלכות של נסיעה בלי קסדה, כנראה שהוא לא היה צריך לעלות לכביש מראש, או שמגיע לו להיכנס לסטטיסטיקה.
אתם מדברים על האחריות ההיקפית שיש לרוכב (משפחה, איבוד מפרנס וכל זה) סתם לדוגמא בהודו חובת חבישת קסדה היא רק על הרוכב, ונאכפת כמעט ורק בערים הגדולות. מכיוון שאופנוע בהודו הוא רכב משפחתי לכל דבר ועניין (ראיתי בעיניים שלי משפחה של 5 נפשות נוסעת על סוזוקי 250 סמ"ק!!!!) אבל רק הנהג עצמו עם קסדה ואף אחד לא בה בטענות למדינה שמחייבת נסיעה בטיחותית, ואם תתרחש תאונה זה לא יפגע ביד מפרנסת, אלא כנראה ימחק משפחה שלמה (ובמקרה הגרוע ישאיר רק את הנהג, בד"כ האבא, נכה עם משפחה שלמה בלהבות הגנגס), זה משהו שנלקח בחשבון מראש לפני העליה לאופנוע.
ההסתכלות הפטרונית של "אני יודע מה טוב לך" ושמחייבת קסדה/חגורה/לא לעשן/לא לאכול שמן היא חשיבה מתנשאת שלא נותנת לבן אדם את הזכות לבחור איך להרוס לעצמו את החיים.
אני לא מבין איך ראיה פטרונית לא נכונה בהיבט של חבישת קסדה....

בארה"ב גם אפשר לקנות נשק בסופר ואנחנו שומעים מדי פעם איך זה מסתיים.
בהודו יש כל כך הרבה חוסרים (תשתיות ביוב, מים נקיים, דרכי אספלט, רפואה מתקדמת, חינוך ועוד) והכנסת התושבים נמוכה להחריד, כך שלחוקק חוקים למיגון תפגע בפרנסת המשפחה שהזכרת וביכולתה לנסוע ממקום למקום (משמע שחוק כזה יביא יותר סבל מתועלת).

יש מדרגיות של פטרנליזם, יש להבחין בין איסור אוכל לא בריא, עישון, וחבישת קסדה:
אוכל- הפגיעה (אם קיימת בכלל) היא בעצמך וניתנת לתיקון בעזרת תרופות, תזונה נכונה או כושר (רחמנא לצלן).
עישון- גם הוא נמצא ברף הפגיעה העצמאית, אלא אם אתה חושף אנשים אחרים ואז מדובר בעישון פסיבי. גם כאן ניתן להביא לשינוי בפגיעה.
לעומת שני אלה....
קסדה- כאן יש פגיעה מיידית לפרט ולסובבים אותו, רק אוסיף כי רוב הרוכבים לא מודעים לסכנות עד שהם נתקלים בהן באופן ישיר או עקיף, אז מאוחר מדי וצריך להשלים עם המצב, ולמען הסדר הטוב- לאף רוכב חכם/טיפש/לא מנוסה - לא מגיע להיות חלק מהסטטיסטיקה.

ולמרות שאני מסכים איתך שחשיבה פטרנליסטית היא לעיתים התנשאות, שהנתונים מדברים בעד עצמם- אתה באמת חושב שמתן חופש בחירה בעניין הזה זה מהלך נכון ?