תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: מקבץ: הטיה בנסיעה, מיגון לקיץ, כיוון מראות וקטנוע מומלץ

Junior Member

מקבץ: הטיה בנסיעה, מיגון לקיץ, כיוון מראות וקטנוע מומלץ

רקע על עצמי:

רישיון מזה כחודש. A2
    נוסע על דאון טאון 125 של חבר.
    גובה 1.75 משקל 115 מבנה גוף רחב+ (חשוב לנושא המראות).
    בן 42

הטיה:
    איך אני יודע כמה ניתן להטות את הקטנוע בפניה? יש התראה לפני המגבלה או שפשוט אטה יותר ויותר עד שאמרח על הכביש ואז אדע בדיוק עד כמה ניתן להטות?

מיגון לקיץ:
    מה המיגון הקל ביותר שניתן להשתמש בו בקיץ? אני די שמן וסובל מאוד מהחום. אם יש הפניה למוצר באיביי, אשמח להזמין כבר כעת. תקציב? אשקיע גם 1500 אם זה טוב, אבל עדיין מעדיף משהו זול יותר. מבחינתי מעיל רשת עם מיגוני מרפק/כתף/גב הכי אידיאלי...

כיוון מראות:
    אני רואה בעיקר את הכתפיים שלי. שמן+רחב+מעיל מרופד בכתפיים =משולש מת מאחורי שיכול להסתיר (כמו היום) פול טריילר דוהר (לא באמת צריך לראות, מרגישים). כיוון המראות החוצה גם יוצר את המשולש המת. הרחקת המראות לצד תגרום לקשיים בתמרון. האם ניתן להגביה אותן מעבר לגובה הכתף? פיתרון אחר?

קטנוע מומלץ:
    נסעתי היום על מובי 125. תענוג. זריז וקל. לקחת אותו רוורס (לעומת הדאון טאון) זה בקלי קלות. הבעיה: הכידון נתקע לי בברכיים ומגביל בתנוחת ישיבה או תמרון בין רמזורים. יש קטנוע בסדר גודל כזה שהכידון שלו מוגבה יותר ו/או לא יתקע לי בברכיים?

תודה לעונים. לא חייבים לענות על הכל...
    ברק

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי TSABARIB צפיה בהודעה
    רקע על עצמי:

רישיון מזה כחודש. A2
    נוסע על דאון טאון 125 של חבר.
    גובה 1.75 משקל 115 מבנה גוף רחב+ (חשוב לנושא המראות).
    בן 42

הטיה:
    איך אני יודע כמה ניתן להטות את הקטנוע בפניה? יש התראה לפני המגבלה או שפשוט אטה יותר ויותר עד שאמרח על הכביש ואז אדע בדיוק עד כמה ניתן להטות?
    רכיבה לא לומדים דרך פורום,אנסה לתרום מניסיון אישי,
    סוג ואיכות האספלט חשובים מאוד - חשוב שתבין מתי מדובר בכביש עם אחיזה טובה ומתי לא.
    אספלט אפור לרוב חלק ואספלט כהה לרוב מחוספס ומספק אחיזה הרבה יותר טובה.
    חמם את הצמיגים - אף פעם אל תשכיב בתחילת הנסיעה.
    הגוף יוצא קודם,אל תשכיב את הקטנוע לפני הגוף.
    תזיז את הישבן בכיוון הפניה - צא מעט עם הגוף מהקטנוע תוך כדי הוצאת ברך קטנה.
    וכמובן - צמיגים - חשוב מאוד להפקיד על לחץ אוויר נכון וצמיגים טובים,אל תחסוך בצמיגים.

Junior Member
    תודה. דווקא הצלחת ללמד אותי לא מעט דרך הפורום...
    אשמח אם תוסיף כמה מילים על המשמעות של הוצאת הגוף/ישבן מהקטנוע. מה זה נותן?

Senior Member
    כשאתה מטה את הגוף, אתה מעביר את מרכז הכובד לתוך הסיבוב. זה גורם לקטנוע להיות יותר זקוף, מונע ממך ללהגיע לזוית הטיה קיצונית ולאופנוע יש יותר אחיזה.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    שלום,

הטיה:
    יש לך עוד.

מיגון לקיץ:
    זה המעיל שלי ואני מאוד מרוצה ממנו: http://www.motoin.de/Remainder/Texti...et::17712.html המעיל הכי מאוורר שהיה לי בחיים (גם אני בן 42 ורוכב מגיל 16).
    אני גם רוכב עם מכנסי רכיבה (מרשת, שלובשים מעל למכנס הרגיל) וכמובן כפפות ונעליים. אם תרצה יותר פרטים תגיד.

כיוון מראות:
    כבר ראיתי מראות מוגבהות בשלל דרכים, מורכבות על מגן רוח או על גשר הגבהה וגם מראות עם מוטות ארוכים במיוחד. השאלה היא האם שווה לך להשקיע אם אתה עומד להחליף?

קטנוע מומלץ:
    אם אתה בעיניין של זריזים נסה הונדה SH. אנחנו קרובים במידות (95/178) והוא היה לי נוח מאוד. גם ההונדה ויזיו. הפיאג'יו אקסיבו והיאמאהה אקסמקס גם מרווחים אבל יותר גדולים וכבדים משתי ההונדות הנ"ל. מעבר לזה אין לי המלצה מיוחדת חוץ מזה שתנסה בעצמך. אפילו לא צריך נסיעת מבחן בשביל לבדוק את המידה - רק לשבת עליו באולם תצוגה (ואז לקנות יד שניה).

בהצלחה

ציטוט נכתב במקור על ידי TSABARIB צפיה בהודעה
    תודה. דווקא הצלחת ללמד אותי לא מעט דרך הפורום...
    אשמח אם תוסיף כמה מילים על המשמעות של הוצאת הגוף/ישבן מהקטנוע. מה זה נותן?
    הכוונה שעדיף ללמוד רכיבה במציאות.
    לישבן 2 לחיים,בנסיעה ישרה הם ממורכזות על המושב.
    כשאתה רוצה להטות את הקטנוע מומלץ להוציא את הלחי המתאימה בכיוון ההטיה מעט החוצה מהמושב ובצורה כמעט אוט' גם הברך תצא.

זה הרעיון,גוף יוצא החוצה לפני הכלי - רק יותר בעדינות עם הברך.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    כשאתה רוצה להטות את הקטנוע מומלץ להוציא את הלחי המתאימה בכיוון ההטיה מעט החוצה מהמושב ובצורה כמעט אוט' גם הברך תצא.
    עם כל הכבוד - בנסיעה נורמלית על מובי/קימקו מספיק קצת להטות את פלג הגוף העליון. יתרה מכך - הוצאת הישבן היא בעייתית במיוחד בקטנועים בהם אין לרגל אפשרות להחזיק אותך כשהישבן בחוץ (אי אפשר להיתלות עליו כי אין על מה).

אני לא חושב שרוכב קטנוע ממוצע מגיע לפניות במהירויות שהוא צריך להשכיב את הכלי ולהוציא ברך.

עיקרון הרבה יותר חשוב שאתה צריך ללמוד זה היגוי הפוך, לפני שאתה מגיע למצב של הטיית הגוף, אתה קודם מטה את הקידון בעזרת הידיים, פה נמצא רוב הכח בפנייה.

יד ימין לוחצת, הכלי פונה ימינה ולהפך, תלחץ יותר תפנה חד יותר.

אני זוכר טוב מאוד את ההתרסקות שלי, כמה ימים אחרי שקיבלתי רשיון ולא הכרתי טוב את ההיגוי ההפוך, הגעתי לפניה די מתונה וניסיתי להטות את הגוף בלבד, הזווית שקיבלתי לא הספיקה והתרסקתי לתוך הגדר הפרדה. לא נעים.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Senior Member
    טוב שהדגשת את זה, חס וחלילה לא מדובר על להטות את הגוף בלבד!
    זה כלי לעזר לשיפור היציבות של האופנוע בעת פניה.

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    עם כל הכבוד - בנסיעה נורמלית על מובי/קימקו מספיק קצת להטות את פלג הגוף העליון. יתרה מכך - הוצאת הישבן היא בעייתית במיוחד בקטנועים בהם אין לרגל אפשרות להחזיק אותך כשהישבן בחוץ (אי אפשר להיתלות עליו כי אין על מה).
    תודה על הכבוד.
    לא התכוונתי להוציא את כל הישבן התמונה להמחשה.

Senior Member
    התנוחת ישיבה של קטנוע הרבה יותר מתאימה להוצאת רגל, ראיתי סרטון של מישהו רוכב ככה אבל אני לא מצליח למצוא אותו. נראה כיף.

Junior Member
    תודה לכם על התשובות.
    שמעתי על ההיגוי ההפוך, אני אקח כנראה בהמשך קורס רכיבה מתקדמת כדי להבין את זה יותר. יש לי עובד אופנוען, אנסה קודם שידגים לי קצת על יבש.
    לגבי המראות:
    בתחילת החודש עברתי מ -gmc ספארי (סתם גחמה -אני רו"ח עם שלוש בנות...) לקטנוע. היתה לי בספארי מצלמת רוורס.
    סתם כי אני אוהב את השטויות האלו, אני אנסה לראות אם יש לי דרך לבנות מערכת שהמסך יהיה מוגן מים וגניבה...
    במקרה הכי גרוע, מראות מעל גובה הכתף.
    בנתיים אני זומם על איזה ימאהה טריסיטי. עוד לא עשיתי עליו נסיעת מבחן. הנסיעות שלי הן מפתח תקווה לתל אביב ובחזרה.
    בנוסף, המעיל שהומלץ על ידי אורי עדיף על המעיל הזה? (מצדיק המתנה של חודש ומשהו למשלוח?)
    http://www.kolbotex.co.il/product.php?id=30873
    נערך לאחרונה על ידי TSABARIB; 28-01-2016 בשעה 09:01. סיבה: שכחתי את נושא המעיל...