צפייה בתוצאות הסקר: האם אתם עובדים עבודה שנייה?

מדרגים
14. אין באפשרותך להצביע בסקר
  • עובדים 2 עבודות באופן קבוע כל שבוע

1 7.14%
  • פה ושם עובדים ומשלימים

3 21.43%
  • איזה עבודה שנייה גם ככה אני בקושי קם לעבודה אחת

10 71.43%
עמוד 3 מתוך 5 ראשוןראשון 12345 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 67

אשכול: השלמת הכנסה... עובדים עבודה שניה?

צפייה משולבת

Banned
    יאללה יאללה אתה גם עם "שנאה עצמית" "הטובים לטייח" "OEפלוץCD" "הג'ינומס היהודי" "מעצמת הייטק" ושאר קלישאות מחורטטות מסוג זה.
    אתה רוצה להמשיך להתבצר בלהלהלנד שלך עם התן ביס והליסומאטית תפאדל אבל אתה לא תתעווז עליי בהתנשאות אתה שומע?
    כן, בשנה האחרונה מינטרתי לעצמי שאין מה לעשות אני פשוט לא מספיק טוב.
    הבעייה היא שאני עדיין יותר טוב מהסביבה שלי, אז אולי ישנם עוד כמה תירוצים (נגיד גיל? או מוצא אתני? או מראה? אבל לא. השרה לשיוויון מגדרי תיקננה תקן לנקבות בהייטק)
    לידיעתך אובחנתי כמחונן. (הספרות המקצועית טוענת שזה לא עובר)
    ועוד לידיעתך יישמו על בשרי את דוקטרינת הכור היתוך של בן גוריון. קראו לזה אינטגרציה. כך שחונכתי (כמו בצבא) שכווווולם שווים.
    אבל לא. אני לא מצליח כי אני פשוט לא טוב, ממורמר ובעל שנאה עצמית.

לענייננו ובקונטקס של הדיון -
    אם לפני עשור מי שידע sed ו awk היה מלך ו rhce lpci היו אלוהימים בכבודם ובעצמם (ותתפלא אני גם רכבתי על הגל הזה) היום כל פישר מסמיג'וןלמנהלשמעונברייסייטק מנפנף בתעודה הזו ומתקבל למייספייס כתכנת חרטא ג'יאס עם מקבוק בכיס של השרוואל.
    אז אתה.
    היית ממליץ ליודהל'ה שלנו ללכת לכיוון הזה (רק כי הוא הוזנה כמו רופאים ועוו"דים) כי "יש בו כסף" ויודהל'ה מה יש לו בקלבאסה? אופנועים.
    אני לא ממליץ.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי קסד צפיה בהודעה
    יאללה יאללה אתה גם עם "שנאה עצמית" "הטובים לטייח" "oeפלוץcd" "הג'ינומס היהודי" "מעצמת הייטק" ושאר קלישאות מחורטטות מסוג זה.
    אתה רוצה להמשיך להתבצר בלהלהלנד שלך עם התן ביס והליסומאטית תפאדל אבל אתה לא תתעווז עליי בהתנשאות אתה שומע?
    כן, בשנה האחרונה מינטרתי לעצמי שאין מה לעשות אני פשוט לא מספיק טוב.
    הבעייה היא שאני עדיין יותר טוב מהסביבה שלי, אז אולי ישנם עוד כמה תירוצים (נגיד גיל? או מוצא אתני? או מראה? אבל לא. השרה לשיוויון מגדרי תיקננה תקן לנקבות בהייטק)
    לידיעתך אובחנתי כמחונן. (הספרות המקצועית טוענת שזה לא עובר)
    ועוד לידיעתך יישמו על בשרי את דוקטרינת הכור היתוך של בן גוריון. קראו לזה אינטגרציה. כך שחונכתי (כמו בצבא) שכווווולם שווים.
    אבל לא. אני לא מצליח כי אני פשוט לא טוב, ממורמר ובעל שנאה עצמית.

לענייננו ובקונטקס של הדיון -
    אם לפני עשור מי שידע sed ו awk היה מלך ו rhce lpci היו אלוהימים בכבודם ובעצמם (ותתפלא אני גם רכבתי על הגל הזה) היום כל פישר מסמיג'וןלמנהלשמעונברייסייטק מנפנף בתעודה הזו ומתקבל למייספייס כתכנת חרטא ג'יאס עם מקבוק בכיס של השרוואל.
    אז אתה.
    היית ממליץ ליודהל'ה שלנו ללכת לכיוון הזה (רק כי הוא הוזנה כמו רופאים ועוו"דים) כי "יש בו כסף" ויודהל'ה מה יש לו בקלבאסה? אופנועים.
    אני לא ממליץ.
    בחיאת, עזובתיבאמאשך מהקלישאות של חמור בליסונגומטית. יש לי אותה בקושי כמה חודשים וגם זה בגלל 7 מקומות. צריך לסחוב חמולה, בהרבה מובנים (חו"ח לא מתלונן, אני מאושר). וכן, פאקינג מעצמת הייטק. טייח זה קקי, כולם ברקודות.
    אני אגיד לך מה הייתי ממליץ ליודל'ה: הייתי ממליץ לו לעשות את מה שבא לו לעשות, לאו דווקא לחפש עפ"י מה שמרוויח עכשיו, ולחפש דווקא איך להרוויח ממה שהוא אוהב. יש לי כמה וכמה דוגמאות של אנשים שאני מכיר שלא באמת אהבו את מה שהם בחרו להתעסק בו, אין בזה שום דבר טוב. ויש כמה וכמה אנשים שאני מכיר שכן אוהבים את מה שהם עושים, חלקם - למרות הכסף הזעום שיוצא להם מזה, אבל הם נהנים, ואני מאוד מקווה שיום אחד זה גם ישתלם להם. אבל אני יודע שזה לא בהכרח נכון. לפני 30 שנה הלכו לעבוד בגלל שזה מביא כסף, לא בגלל השאיפות להגשמה עצמית. הגאווה אז היתה בקנטים, כנראה. מצד שני, חיו והיו די מאושרים, מספרים.
    אפרופו awk-sed וכו': לפני עשור וחצי הייתי סיסאדמין מתחיל, קצת יותר מטכנאי מחשבים וקצת פחות מסיסאדמין באמת, עם יכולות תכנות מסוימות ואפילו מוכחות בשטח בשפה שאף אחד לא היה צריך. המשבר של 2001 בא לי ממש בזמן והבהיר לי שבלי תעודה חיי בהייטק לא שווים הרבה, ואם כבר תעודה - אז עדיף עם כמה שיותר משקל. הפנמתי את הלקח, למרות שלקח לי איזה שנתיים בתנאים קשים ומחורבנים, מלאי חובות וחסרי כיוון - כנראה שהייתי קשה הבנה.
    שלא תבין לא נכון - אני לא מזלזל באף אחד (או מזלזל בכו-ו-ולם באופן שווה ושוויוני, איך שתרצה ). לא הצלחתי לפענח את הסוד של איך להפוך מישהו עם יכולת למישהו עם יכולת וכסף. וקראתי כל מיני ספרים של אלה שטוענים שכן פיענחו - והבנתי שהם בעיקר פיענחו איך לגרוף כסף מלספר לאנשים דברים שהם אמורים כבר לדעת ממילא.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 08-02-2016 בשעה 22:30.

Banned
    צ'וצ'ו יש לך נזילה של חלב מהשפתיים. תנגב.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    צ'וצ'ו יש לך נזילה של חלב מהשפתיים. תנגב.
    ציטוט של דודו כהן מעפולה:

״פחחחחח איבכעלאק בקהההה״

יש לך עוד הרבה בשביל להגיע לנעליים שלי ביוזרים בעיתיים, ומה אני לעומת יב״ץ.

חבוב, אנחנו היינו פה עוד כשאתה היית בשא״ש, תפני אלי כשתצליח לגרום לחצי פורום לאיים נטישה המונית אם יוזר מסויים לא מקבל באן.
    נערך לאחרונה על ידי shushu; 08-02-2016 בשעה 22:15.

ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    חבוב, אנחנו היינו פה עוד כשאתה היית בשא״ש, תפני אלי כשתצליח לגרום לחצי פורום לאיים נטישה המונית אם יוזר מסויים לא מקבל באן.
    מזל שאין היסטוריה ולכן אפשר ליפייף אותה בסיפורי גבורה מצוצים מאצבע. בחיאת שושו, שושו.

קסד, אין באמת דיון, זה עוף. אבל בשונה מפעם, זה עוף נגיש לגוגל.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    קסד, אין באמת דיון, זה עוף. אבל בשונה מפעם, זה עוף נגיש לגוגל.
    שזה אומר מה?
    הייתי מבקש ממך לבדוק את התחושה (אני לא כותב "טענה" למרות שזכורים לי ממצאים) במשפט השני כאן.

שזה אומר מה?
    הייתי מבקש ממך לבדוק את התחושה (אני לא כותב "טענה" למרות שזכורים לי ממצאים) במשפט השני כאן.
    יכול להיות שהיו, אבל לפחות גוגל לא מצא ולא סיפק קישורים לאוף בזמנו - את זה בדקתי בכמה פעמים שזה אפילו היה חסר לי.
    תכלס, זה לא משנה יותר מדי, מכיוון שזה עדיין פורום - אבל לא לגמרי. אם פעם אנשים הרגישו שבאוף אפשר להתפרע חופשי - אז היום, בגלל הזמינות בגוגל, זה פחות "פורום חברים בלבד", ומעבר לזה - יוזר שאכפת לו מההיסטוריה בפורום צריך להתחשב גם באוף, שמצטרף ל"רשימת השרשורים שמרכיבה את החוו"ד על היוזר".

Banned
    יכול להיות שהיו, אבל לפחות גוגל לא מצא ולא סיפק קישורים לאוף בזמנו - את זה בדקתי בכמה פעמים שזה אפילו היה חסר לי.
    תכלס, זה לא משנה יותר מדי, מכיוון שזה עדיין פורום - אבל לא לגמרי. אם פעם אנשים הרגישו שבאוף אפשר להתפרע חופשי - אז היום, בגלל הזמינות בגוגל, זה פחות "פורום חברים בלבד", ומעבר לזה - יוזר שאכפת לו מההיסטוריה בפורום צריך להתחשב גם באוף, שמצטרף ל"רשימת השרשורים שמרכיבה את החוו"ד על היוזר".
    אז הקריירה שלי כמרגל/משגל סטייל בונד הלכה לפח רק בגלל כמה ויכוחים ברשת שישארו לדרעון עולם

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    אם תמשיכו כך, סבבה.
    רק אל תגזימו, יש פה אקדוחנים עם יד קלה על ההדק.
    תשתדלו לשמור על פרופורציות.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    .....
    תן קצת להרגיש צעיר ונמרץ, מ'כפת לך :-q

Banned
    בן לו היה לי ...
    אני חייב להודות שהכתבה הזו על טיקבוקיה הרטיטה לי מעט את אמות הסיפים.
    בעיקר טיקבוקיה.

אני עדיין סבור שהעתיד טמון במה שרובוטים לא מסוגלים לעשות.

תגובות לכתבה תתקבלנה כאן בשמחה.

Senior Member
    קראתי, התרשמתי ואני חושב שזו שגיאה גדולה, אבל מה זקן כמוני יודע.

נתחיל בזה שאותם ילדים שלוקחים 5 נקודות בכל מה שאפשר ומצליחים בזה, היו מצליחים בכל תחום שיבחרו גם בלי 5 נקודות סייבר. אולי לא ב-8200, אבל 8200 זה לא הדבר היחיד שחשוב. גם מי שמצליח לייצר מערכת הנחייה טובה יותר (לטיל, למשל) או לפתח תרופה חדשנית תורם.

אני חושב שכדי להיות בעל מקצוע מצטיין צריך לתת לילד שני דברים: רוחב ובסיס טוב. סתם לדוגמה, מי שעוסק ב-user interface ויודע גם פסיכולוגיה יכתוב קודים טובים יותר. ידע והבנה בתחומים שאינם קשורים למקצוע ייתנו ערך מוסף. לניתוח ספרותי של יצירה, ללימוד (נכון) של תלמוד וכו' יש לוגיקה וכלי ניתוח אחרים ממתמטיקה, וזה תורם גם אם אתה כותב תוכנות. לקחת ילד בתיכון וכבר לפקס אותו על תחום אחד בא, בהכרח, על חשבון היתר. בעלי המקצוע שלומדים כך יהיו טובים, אבל לא מצוינים כמו שהפוטנציאל שלהם מראה שהיו יכולים להיות.
    באשר לבסיס – אני לא מבין הרבה בכתיבת תוכנות, אבל הבן שלי אומר לי שיש סוגים של תוכנות שאי אפשר לכתוב בלי ידע במתמטיקה ולוגיקה שהם הרבה מעבר למה שלומדים ב-5 יחידות בתיכון. אז מה יוצא מזה שלוקחים 5 נקודות במדעי המחשב? בוגרים שיודעים לכתוב תכנות כמו טכנאים כי אין להם הבסיס המתמטי להיות יותר מזה. אני מצוי מעט במדעי הטבע, ואני עצוב כשאני רואה ילדים מוכשרים שלוקחים ביוטכנולוגיה בתיכון. הידע ובעיקר ההבנה שמקבלים ב-5 נקודות כימיה וביולוגיה בתיכון הם בדיחה, בהרבה רמות פחות ממה שדרוש להתחיל ללמוד ברצינות ביוטכנולוגיה. אז מדעי המחשב וביוטכנולוגיה כמקצועות בתיכון הם גימיק שיווקי טוב, אבל בשורה התחתונה זה מזיק לילדים.

"בן לו היה לך" – הייתי אומר לו לבחור ללמוד את מה שהוא אוהב. הייתי ממליץ לו על פעילויות בכל מיני תחומים מחוץ לביה"ס כמו מוזיקה, אומנות, ספורט, התנדבות במד"א וכל דבר שמעניין אותו. אני מבטיח לך שכשהבן שגידלת כך יסיים מדעי המחשב באוניברסיטה/טכניון הוא יהיה בעל מקצוע טוב יותר מהילדים שלומדים סייבר בתיכון ויסיימו יחד אתו.

אה, והוא גם יהיה אדם טוב יותר.

Banned
    כן אבל ...
    אתה באמת סבור שיש בימינו ובעולמנו הממוקצע והמהוקצע מקום לדה ווינצ'ים קטנטנים ?
    לדוגמה תחום הספורט בגוש המזרחי שם מאמנים ילדים מגיל שלוש לזרוק כדור ברזל. ורק זה.

Senior Member
    בוא נפריד בין נושאים טכניים ונושאים יצירתיים.
    בנושאים טכניים אתה צודק. אתה רוצה את הרובוט האנושי שיעשה משימה אחת הכי טוב שאפשר. והדוגמה שלך מעולה. שאלת את עצמך מה אותו זורק כדור ברזל עושה כשהוא מתחיל להיות מבוגר מכדי לנצח? לא בטוח שהוא יכול להיות אפילו מאמן טוב. ואפרופו, שמעת בשנים האחרונות על נדיה קומנצ'י? כי אני לא.
    אני משאיר לך להבין לבד למה בנושאים שדורשים יצירתיות זה בדיוק ההפך.

Banned
    ואולי זו מכינה קדם צבאית ל8200 ?
    וביננו, מי צריך אקדמיה כשאתה משוחרר 8200?
    "חנונים" ? מה אנחנו משה דיין? בדור הזה המיחשוב זו הסיירת והסיירת סתם שוביניסטית.

בכל אופן, ואני לא יודע עד כמה זה נכון אבל כמו שכתבת מוקדם יותר - מישהו צריך לעשות את העבודה המלוכלכת.
    משרד רה"מ מקדם יבוא מהנדסי תוכנה לחברות הייטק בישראל