בחלק מהגירים של האופנועים העלאת ההילוך לשני ומעלה ניתנת רק תוך כדי סיבוב הגיר, ובחלק פשוט צריך להזיז את הצירים שהשיניים המשלבות ייכנסו. כשאתה מנסה לשלב הילוך שני - תזיז את האופנוע ותשחרר טיפה קלאץ', כדי שציר הגיר יסתובב.
1. תדאג שהאופנוע יהיה בניוטרל, לא קשה לזהות את זה.
2. אחרי זה תעמוד ליד האופנוע עם קלאטש משוחרר, ותדחוף אותו קדימה ממש טיפה תוך כדי לחיצה למעלה הרגלים שמאל עד שיעצור, כך תוכל לדעת שהאופנוע כבר בהילוך שני.
3. תפתח סוויטש
4. תלחץ על הקלאטש
5. תוך כדי לחיצה על הקלאטש, תן ריצה קטנה ליד האופנוע.
6. תוך כדי ריצה כאשר את רואה שהאופנוע בתנופה עזוב את הקאטש במידי ותספר מה קרה, זה אמור להניע או שהמנוע ישמע ממש חנוק ולפעמים אפילו יהיה באקפייר, במקרה שלא הניע אתה צריך לבדוק פלגים.
מקווה שהסברתי טוב.
בחלק מהגירים של האופנועים העלאת ההילוך לשני ומעלה ניתנת רק תוך כדי סיבוב הגיר, ובחלק פשוט צריך להזיז את הצירים שהשיניים המשלבות ייכנסו. כשאתה מנסה לשלב הילוך שני - תזיז את האופנוע ותשחרר טיפה קלאץ', כדי שציר הגיר יסתובב.
הוא חי!....טוב, בערך.
מוריד אותו לגבעה, עוקב אחר ההוראות, רץ איתו בשני, עוזב קלאצ' ותוך כדי לוחץ על הסטרטר - והוא עובד כמו גדול. עולה עליו ונוסע 2-3 ק"מ שיחזור לחיים. הבעיה המוזרה - בכל פעם שאני מעביר הילוך (90 אחוז מהזמן) כל השעון מתאפס לי - מד הטורים, הספידומטר, הכל. החנתי אותו, כיביתי ומסקרנות מדליק שוב - זמזום רועש שוב, השעון לא נדלק, רק נורת הניוטרל, ושוב לא מניע.
בדקתי את הפיוזים - 5 בסה"כ. כולם נראים לי בסדר, ישנם כמה עם מעט חום חלוד למטה, הפיוז עצמו תקין. רק הפיוז של השעון מציק לי - אחד הפלסטיקים מאחד הצדדים שמגן על ה"שיניים" שלו (סליחה על הבורות אם זה לא המושג הנכון) פשוט אינו קיים והשן חשופה כמעט כולה מצד אחד.
אני חושב - או שלא נסעתי איתו מספיק על מנת להטעין את המצבר, או שהפיוז גמור, או ששניהם.
תודה על ההסבר, אשמח לעוד עזרה.
נערך לאחרונה על ידי BassOutcast; 08-02-2016 בשעה 11:20.
המצבר גמור.
בדרכ"כ כאשר לוח השעונים משתגע זה בגלל חוסר בחשמל.
תנסה להניע שוב ולנסוע יותר זמן כדי להטעין, אתה צריך לנסוע לא פחות מחצי שעה ועדיף יותר, לא 3 ק"מ, בחיאת.![]()
בשיא הכנות הסיבה היחידה שלא נסעתי עליו יותר היא כי הוא כבר כמה ימים ללא טסט (יש לי פגישה עם המוסך השבוע על מנת לסדר את זה) ואני באמת שרוצה להימנע מלנסוע איתו באור יום בלי הטסט. אחזור מהעבודה בלילה ואתן לו נסיעה של שעה באזורים נידחים.
סתם מסקרנות - מה יכול לגרום למצבר להגיע למצב שכזה? לא נסעתי עליו הרבה במהלך השבוע שעבר, רק 10 דקות לפה 10 דקות לשם לעבודה, ואתמול עבדתי עליו עם האופנוע דלוק אך לא מונע...אולי הפיוז החשוד?
תודה רבה רבה על כל העזרה![]()
מיותר, כל הרעיון בהנעה בדחיפה זה שהסיבוב הראשוני למנוע יגיע מהגלגל האחורי ולא מן הסטרטר.
תנסה לעשות סיבוב גדול יותר, אפילו להשאיר את האופנוע מונע במקום.
אם זה ממש קשה לך להניע בדחיפה, תניע עם כבלים מרכב או שתשאיל מטען מצברים ממישהו.
מעט זמן טעינה ושימוש רב בחשמל?
מצבר גמור?
תקלה בווסת טעינה?
סלילים שרופים?
מגעים לקויים עכב קורוזיה?
בהצלחה...
אם הכלי הניע בדחיפה ואף רכבת עליו אני מאמין שהטעינה בסדר
תבדוק את המצבר והחיבורים אליו.
אם יש ספק לגבי טעינה תימדוד עם מד אמפר!
בהצלחה
אוקיי דו"ח מצב:
הייתי אמור לנסוע לטסט היום, אפילו סידרתי את אורות הבלמים, הכל טוב ויפה, מוריד בגבעה והוא מניע כמו גדול. נוסע בקו החוף (מי שלא מכיר את אשדוד, העיר מחולקת ל-2 חלקים : כיכרות וצמתים שעוד לא בנו בהן כיכרות), יורד למגרש חניה בחוף לנסוע הלוך ושוב, נסעתי עליו לפחות חצי שעה. בזמן שנסעתי החלטתי לא לשים אטמים כדי לנסות לאתר בעיות, וחוץ מהאגזוז היה מין רעש מוזר כמו של נקישת שיניים אבל לא מהמנוע (כמעט אחד לאחד כמו אדם הרועד מקור), וכמובן שלא עצרתי מחשש שלא יניע.
מגיע לקצה השני של העיר, קרוב ליציאה, בא לעשות פרסה בדרך צדדית על מנת לחזור במינימום רמזורים, לוחץ על קלאצ' והוא פשוט מתכבה לי, וגבעות אין בצד זה של העיר... דוחף, דוחף, שומע את המנוע מפקפק ורוצה לחזור לחיים, אך הדאשבורד לא עולה, אין חשמל כלל.
שליח עם קטנוע עצר מסקרנות והיה נחמד מספיק להציע לדחוף אותי, אך ללא הועיל... מפה לשם הליכה של כ-4 ק"מ (למזלי רובה במישור) עד הבית במיגון מלא ושמש של אמצע היום... סביר להניח שהמצבר או שמת סופית או שצריך לשבת כמה שעות טובות בהטענה... ואם יש מקום אחד שמקצר אני ב-95% בטוח שאני יודע איפה המקום הזה, קצת wd40 לשחרר את החלודה והכל טוב...
מה הלאה? עצות כלשהן? מאיפה ובאיזו עלות ניתן להשיג מטען מצברים לאופנוע? כמובן שקודם אעבור עם מד אמפר לבדוק אם יש מתח ואם אין אז למה...
מצחיק אותי בכל העסק הזה שאני לא כועס על האופנוע (דוגמאת כעס על אופנוע :"גרוטאה מזורגגת, למה קניתי אותך??? רק צרות הבאת לי") אלא רק על הבעלים הקודמים שלו שלא טיפלו בו כמו שצריך...מת על הכלי הזה (כשהוא עובד) ולא משנה מה אני אחזיר אותו לחיים.
עדכון נוסף :
עם טסטר, כבלים וסבא עם ידי זהב בדקנו את המצבר - עדיין היה בו קצת מיץ (3 וולט). חיברנו לרכב (כמובן מנותק ומכובה) והדאשבורד נדלק. מנסה להניע - שומע את הסטרטר מתגלגל אך מסרב לעלות. כבלים מתחממים, סבא אומר כי יש קצר.
מנתק את המקום שיש בו קצר לפי החשד שלי, עדיין יש קצר.
הרעיון שלי הוא לשבת אחד-אחד על המגעים עם טסטר בסופ"ש, קצת wd40 לשחרר חלודה ולהניע מהרכב של ההורים...
בשיא הכנות שאני דיי מבסוט, אוהב לתקן דברים, בשביל זה בין היתר הסיבי שלי נקנה.
תתחיל פשוט- תנתק את המצבר של האפנוע, כשהאופנוע מחובר בכבלים לרכב ותנסה להתניע.